Forex Signals US Session Brief, 2. august – Safe Havens er fordelene ved nye tollsatser på Kina

I går var USD på et sterkt løp som startet onsdag kveld, etter FED-møtet som ikke var så døv som markedene forventet. De FED reduserte rentene med 25 bps, men markedene håpet på enten 50 bps rentenedsettelse eller enda bedre, FED la døren stå åpen for ytterligere rentenedsettelser. Som et resultat ble USD ganske bullish etter møtet, og klatret nesten 100 punkter høyere over hele linja, men USD begynte å snu ned igjen etter de amerikanske produksjonsrapportene på ettermiddagen. Den endelige PMI-produksjonen kom litt bedre inn enn forventet og gikk vekk fra stagnasjon, men ISM-produksjonen ble ytterligere mykere og det går mot sammentrekning nå.

Det begynte å reversere USD lavere på ettermiddagen, men det store trekket kom senere på kvelden etter at Donald trump kunngjorde en økning i tollsatsene på Kina med 10% på de resterende 300 milliarder dollar av varer importert av USA. Det kom litt overraskende når markedene har forventet en handelsavtale mellom de to gigantiske landene. Mangelen på å komme med et positivt resultat i ukens møte mellom de to handelslagene i Kina var et tegn på at forhandlingene kunne ha falt fra hverandre, men markedene forventet ikke nye tariffer, så det kom som en overraskelse som sendte USD lavere over hele linja i utgangspunktet, men så ble det en løp for trygge havner. USD / JPY og EUR / CHF har blitt veldig bearish nå, mens GULL økte rundt $ 60 høyere i går.

Den europeiske sesjonen

  • Italiensk detaljhandel og industriproduksjon – Detaljhandel ble negativ de siste tre målingene i Italia, og falt totalt med 1,0% fra mars til mai. Men detaljhandel solgte et anstendig hopp på 1,9% i juni, og etter tre negative måneder tidligere ser det enda bedre ut. Industriproduksjonen har også vært veldig svak den siste tiden, og har gått ned med 1,8% i mars og juni. Vi så en økning i produksjonen i mai, men en forventet nedgang på 0,4% i dag i juni. Produksjonen falt faktisk, men med 0,2%.
  • Detaljhandel i eurosonen – De økonomiske dataene fra eurosonen har blitt svekket de siste månedene, spesielt industrien. Forbrukernes tillit har også blitt forverret ettersom de bredere økonomiske anslagene ser dystre ut i Europa. Selv om vi i dag ser noen virkelig positive tall fra detaljhandelsrapportene. Detaljhandel utsendt et anstendig hopp på 1,1% i juni etter nedgangen vi så i mai. Hoppet i detaljhandel er et godt tegn for ukene som kommer.
  • Kina reagerer på amerikanske tariffer – Kinas utenriksdepartement sa i morges at ballen er i amerikansk domstol nå. Kinas handelsdepartement sa også at Kina vil ta mottiltak hvis amerikanske tariffer trer i kraft. De er sterkt misfornøyde med USAs siste tollmelding og motsetter seg det på det sterkeste. De håper at USA kan rette opp sine feil så snart som mulig. USAs opptrapping av handel er ikke i tråd med globale interesser og håper at begge parter kan løse sin tvist på grunnlag av likhet
  • UK Construction PMI – Forskjellige sektorer i Storbritannias økonomi har falt i sammentrekning nylig, og bygging gjorde det tilbake i februar. I juni ble nedgangen ytterligere dypere i byggeaktiviteten, med PMI-indikatoren falt til 43,1 poeng. Denne sektoren var forventet å bli litt bedre i juli, og PMI-indikatoren var forventet til 46 poeng, men den gikk glipp av og kom på 45,3 poeng, noe som fortsatt betyr dyp sammentrekning.

Den amerikanske sesjonen

  • USAs ledighet og inntjening – Arbeidsledigheten forventes å tippe lavere til 3,6% i USA, men den forble uendret på 3,7%. USAs ikke-gårdslønninger i juli kom nær forventningene på 164K vs 165K forventet. Deltakelsesraten tikket høyere til 63,0% fra 62,9% tidligere, noe som ser ut til å være årsaken til at ledigheten ikke falt denne gangen. Men gjennomsnittlig timeinntekt MoM tikket høyere med 0,3% mot + 0,2% forventet. Gjennomsnittlig timeinntekt YoY tikket også høyere til 3,2% fra 3,1%. Under sysselsetting steg lavere til 7,0% fra 7,2% tidligere, noe som er et annet godt tegn.
  • Amerikanske fabrikkbestillinger – Fabrikkordrer har vært ganske ustabile de siste månedene i USA. Vi så en nedgang på 0,5% i februar, etterfulgt av et 1,9% hopp i mars. Men i april og mai falt ordrene med totalt 1,0%. Dagens rapport forventes å vise en ny reversering og en henting i fabrikkordrene med 0,6%.
  • US Revised UoM Consumer Sentiment – Forbrukerstemningen svekket seg betydelig i 1. kvartal i år ettersom denne indikatoren falt til 93 poeng, men den bedret seg i løpet av 2. kvartal. Selv om sentimentet i juni var skuffet over 97,9 poeng. Sentimentet forbedret seg litt forrige måned, og kom på 98,4 poeng, og det forventes å bli revidert et kryss høyere i dag til 98,5 poeng.

Trades in Sight

Bullish GBP / USD

  • Trenden er bearish
  • 50 MSA gir motstand
  • Tilbaketrekningen er fullført

Den stokastiske indikatoren er nå oversolgt på H4-diagrammet

GBP / USD har blitt enormt baisse, ettersom det nå blir stadig mer åpenbart at den nye statsministeren Boris Johnson ikke bringer noe nytt til Brexit-forhandlingsbordet med EU. Som et resultat har GBP krasjet ned, og i går var dette paret på vei mot 1.20. Men svakere amerikanske produksjonsdata, samt overraskende kunngjøring om tariffer sendte USD lavere og GBP / USD trakk seg høyere. I dag ser vi et annet svakt spor som ser mer ut som en konsolidering og 50 SMA (gul) gir motstand på toppen, så dette ser ut som en god mulighet til å gå kort på dette paret.

For å konkludere

Den amerikanske sysselsettingsrapporten er ute. Arbeidsledigheten mistet forventningene og lå på 3,7%, som fremdeles er et veldig bra sted å være, men det skyldtes hovedsakelig økningen i deltakerfrekvensen. Inntjeningen kom bedre inn enn forventet, noe som er et positivt tegn for den amerikanske økonomien og USD som klatrer høyere nå.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me