Forex Signals US Session Brief, 2. jan – Produksjonen er fortsatt i dyp lavkonjunktur i Europa, til tross for en liten forbedring i desember

Markedene var ganske usikre på hva de skulle gjøre etter det britiske valget og avtalen om Fase One-handelsavtalen mellom USA og Kina, som snart vil være offisiell. Etter den første optimismen kom handelsmenn tilbake med føttene på bakken og innså at begge begivenhetene ikke ville endre seg mye, derav den stille prisaksjonen i noen uker, som førte til den siste uken i 2019. Kontantstrømmer påvirket markedene i den siste uken og markedene snudde seg mot USD, med penger som flyter spesielt mot sikre havner, som f.eks GULL. I dag virker det som om markedene handler igjen med følelsen, noe som virker positivt, ettersom risikovillige eiendeler klatrer høyere mens trygge havner har trukket seg tilbake.

Vi hadde de endelige produksjonsrapportene som ble utgitt fra Europa i dag. De tall for desember viste en liten bedring, men produksjonen holdt seg fortsatt dypt i sammentrekning. Enkelte ECB-medlemmer har pekt på en økonomisk gjenoppretting etter noen grønne skudd vi har sett i dataene nylig, men forbedringen har vært ganske anemisk, og dagens produksjonsrapporter viser nettopp det. Det vil være en oppoverbakkekamp som prøver å snu økonomien, spesielt hvis amerikanske tollsatser på europeiske produsenter starter i år.

Den europeiske sesjonen

  • Shanghai-London børsforbindelse er suspendert – Reuters rapporterte at Kina midlertidig suspenderte Shanghai-London Stock Connect-ordningen. Rapporten siterer fem kilder som er kjent med saken, og sier at Kina midlertidig har blokkert børsnoteringer mellom børsene i Shanghai og London på grunn av politisk spenning med Storbritannia på grunn av Hong Kong-saken. Det kinesiske utenriksdepartementet sa at de ikke er klar over detaljene i suspensjon av aksjelink. De kommenterte heller ikke spørsmål om fase 1-handelsavtale.

  • Eurozone Final Manufacturing PMI – Dagens siste produksjonsavlesning fra Frankrike, Tyskland og eurosonen kom litt høyere enn ved første lesning, og økte henholdsvis 50,4, 43,7 og 47,5 poeng. I Italia og Spania falt produksjonsaktiviteten ytterligere, med PMI-indikatoren falt til 47,4 poeng fra 47,5 i november og til 46,2 Spania fra 47,6 poeng.

  • UK Manufacturing PMI – I Storbritannia tikket produksjonen høyere til 47,5 poeng, men det er fortsatt lavkonjunktur. “Den britiske produksjonssektoren ble en verre omgang på slutten av 2019. Produksjonen falt i det raskeste tempoet på syv og et halvt år da nye ordreinnstrømninger gikk ned og Brexit-aksjene ble redusert. Da etterspørselen var svak og tilliten fortsatt var dempet, ble innkjøpene redusert kraftig og jobbene kuttet for den niende påfølgende måneden.

Den amerikanske sesjonen

  • USAs første arbeidsledighetskrav – Amerikanske ukentlige første arbeidsledige krav kom på 222 000, mot forventet 220 000. Uken før stod på var 222K, men ble revidert høyere til 224K. Fortsatte krav kom også høyere på 1728K mot 1680K forventet.
  • US Challenger Job Cuts – De amerikanske utfordringene for utfordringer i desember var -25,2%, ned fra 16,0% i november. Oppsigelser gikk ned til 32,84 000, ned fra 44,57 000 i november. Dette er en annen positiv nyhet for sysselsettingen i USA.
  • US CB Forbrukernes Tillit – Den amerikanske CB-forbrukernes tillit ble nettopp frigitt. Det forventes at tilliten skulle hoppe til 128,0 poeng blant de amerikanske forbrukerne. den forbedret seg til 126,5 poeng, fra 125,5 tidligere, men den savnet likevel forventningene. Nåværende situasjon forbedret seg også til 170,0 poeng, fra 166,9 poeng forrige måned. Forventningene gikk imidlertid noe ned, til 97,4 poeng fra 97,9 i forrige måned.

Trades in Sight

Bullish AUD / USD En gang til

  • Trenden har vært bullish i mer enn 2 måneder
  • Oppsiden har fått ytterligere fart
  • 100 SMA gir støtte
  • Tilbaketrekningen virker fullstendig
100 SMA holder på H1-diagrammet

AUD / USD har vært bullish siden begynnelsen av denne måneden, siden USD ble bearish, på en mykere amerikansk ISM-produksjonsrapport, som viste at denne sektoren falt dypere i sammentrekning i løpet av november. Oppmuntringen ble svakt, og i den tredje uken trakk dette paret seg lavere. Men sentimentet forbedret seg ytterligere etter at USA og Kina ble enige om fase 1-avtalen, og hjalp risikomidler, som aksjemarkedene og råvaredollar.

I forrige uke falt USD lavere foran det nye året, og som et resultat ble AUD / USD enda mer bullish i omtrent en uke. I dag skjønner vi imidlertid et tilbakeslag i dette paret, ettersom USD endelig finner noen bud. Men 100 SMA (grønn) holdt nedgangen på H1-diagrammet, og dette paret spratt av det glidende gjennomsnittet tidligere. Prisen løper ikke akkurat etter sprett, noe som har gitt oss litt tid til å åpne et kjøpesignal nå, og håper at opptrenden vil gjenopptas snart.

For å konkludere

Etter å ha handlet USD forrige uke, da handelsmenn justerte sine posisjoner for det nye året og multinasjonale selskaper flyttet kontanter rundt der de trenger det, har markedene kommet tilbake til å handle sentimentet. Rapporten om at Kina midlertidig suspenderte Shanghai-London Stock Connect-ordningen, har bøyet stemningen litt, derav reduksjonen i risikovermidler.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector