Forex Signals US Session Brief, Sep 10 – Nok en god inntjenings- og sysselsettingsrapport fra Storbritannia

I dag har finansmarkedene vært ganske stille igjen. Risikosentimentet er fortsatt positivt, og kommentarer fra Kina bidrar til å holde følelsen slik. Kinas premier Li sa i morges at “handelssamtaler vil gjøre fremgang” og de fjernet også investeringskvoter. Et interessant stykke i dag var en rapport fra Reuters som antydet at Bank of Japan nå er mer åpen for å diskutere ytterligere monetære lettelser neste uke. Dette bør holde JPY bearish i noen tid.

Den største begivenheten i dag var imidlertid sysselsettings- og inntjeningsrapporten fra Storbritannia. De ledighetsraten tikket lavere til 3,8% samtidig som inntekten hoppet høyere igjen til 4,0% 3M / Y. Spesielt sysselsetting og inntjening fortsetter å overraske markedene for godt da de fortsetter å øke, i en tid da resten av økonomien går mot en lavkonjunktur. Selv om Storbritannia kanskje unngår en lavkonjunktur nå etter noen positive tall vi har sett denne uken, men det er fortsatt for tidlig å fortelle.

Den europeiske sesjonen

 • Fransk og italiensk industriproduksjon – Rapporten fra forrige måned viste en stor nedgang i industriproduksjonen i Frankrike med 2,3% for juni. Selv om produksjonen var forventet å bli positiv i juli og øke med 0,5%, men den gikk glipp av forventningene og vokste med bare 0,3% i stedet. I Italia gikk også industriproduksjonen ned i juni med 0,2% som forrige måneds rapport viste, som ble revidert lavere i dag til -0,3%. Dagens rapport forventes å vise en annen nedgang på 0,1% for juni, men nedgangen var større, med 0,7%. Produksjon fortsetter å lide i Europa.
 • UK Employment Report – ILO-ledigheten forventes å forbli uendret, men den tikket ned til 3,8% fra 3,9% forventet og tidligere. August endring av arbeidsløse krav kom på 28,2k. Det forrige tallet var på 28.0k, som ble revidert til 19.8k. Sysselsettingsendringen kom på 31 000 mot 55 000 forventet, ned fra 115 000 tidligere. Sysselsettingen er fortsatt ganske sterk i Storbritannia.
 • Storbritannias resultatrapport – Den gjennomsnittlige inntjeningsindeksen var forventet å være uendret i dag på 3,7%. Men den gjennomsnittlige inntjeningsindeksen gjør enda et hopp til 4% for juli. Juni-tallet ble også revidert fra 3,7% til 3,8%. Gjennomsnittlig ukentlig inntekt eksklusive bonuser kom også høyere på 3,8% mot 3,7% 3m / år forventet, men tikket ned fra 3,9% tidligere. Resultat YoY ble + 4,2%, som er det høyeste tallet siden februar 2010. I reelle termer er gjennomsnittlig ukentlig inntekt sett på + 2,1% 3m / y, som er den sterkeste avlesningen siden september 2015.
 • Ingen backstop-alternativer ennå til den irske grensen – Irlands statsminister for europeiske saker, Helen McEntee, kommenterte i morges og sa at de ennå ikke ser noen reelle bevis på backstop-alternativer. Situasjonen på Brexit endres hver dag, men de har ikke hatt noe forslag fra Storbritannia om en backstop-bare Nord-Irland. Så ikke noe håp for en avtale da.
 • Ingen finanspolitisk stimulans for Scholz – Den tyske finansministeren, Olaf Scholz, sa tidligere i dag at de gjør det som trengs uten ny gjeld. 2020-budsjettet er ekspansivt, noe som vil takle store utfordringer, inkludert globale handelstvister. Tyskland er ikke i en krise, har solid finansposisjon. Vi vil reagere hvis det skulle oppstå en krise.

Den amerikanske sesjonen

 • Carney høres ikke for bekymret ut – Bank of England-styreleder Mark Carney kommenterte for en stund siden at BOE ikke ser store ubalanser i økonomien som normalt vil fremskynde avmatning. BOE har verktøyene for å takle økonomisk nedgang. Økonomier har finanspolitisk plass til å takle lavkonjunktur, men det er ikke ubegrenset. Vi nærmer oss en global likviditetsfelle.
 • Kanadiske boligstart og byggetillatelser – Boligstartene økte med 222 000 i juli i Canada, som rapporten fra forrige måned viste. Antallet for august var forventet å avkjøles til 213 000, men de økte ytterligere til 227 000. Byggetillatelsene postet to virkelig dårlige måneder de to siste målingene, og viste en nedgang på 13,0% i mai og en nedgang på 3,7% i juni. Juni ble revidert høyere til -3,1% i dag. Byggetillatelser forventes å bli positive i juli og øke med 2,1%, men vi så en økning på 3,0% i dag, noe som slo forventningene.
 • OPEC’s Barkindo Sounding Optimistic on Oil – OPECs generalsekretær sa bare at de har vært veldig konservative med etterspørselsprognoser. Oljemarkedet blir ikke drevet av grunnleggende. Han ser ingen lavkonjunktur i horisonten og sa at den amerikanske økonomien gjør det bra.

Trades in Sight

Bearish EUR / GBP

 • Trenden har skiftet til bearish
 • Tilbaketrekningen høyere tidligere i dag er fullført
 • 20 SMA presser prisen lavere

20 SMA gir motstand igjen når nedtendensen har gjenopptatt

EUR / GBP hadde hatt en sterk bullish trend siden begynnelsen av mai, men i begynnelsen av august skiftet trenden til baishistig da euro strakte seg ned, mens GBP vendte høyere. De 20 SMA (grå) ga først motstand, men trenden avtok i løpet av de neste ukene, og større MAs tok opp den jobben. Selv om nedtendensen gjenopptok igjen i forrige uke, og 20 SMA ser ut til å ha blitt omgjort til motstand igjen, og drepte tilbaketrekningen høyere og presset prisen lavere. Så, trykket er fortsatt nede på dette paret.

For å konkludere

GBP har blitt bullish igjen i dag, etter å ha sett noen positive produksjonsdata i går og den gode sysselsettings- og inntjeningsrapporten i dag. Brexit kan bli forsinket igjen, noe som betyr at vi kan være vitne til en bullish fase i GBP-par i ukene som kommer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector