Forex-uken fremover, 17.-21. Desember: FOMC-, BOJ- og BNP-tall i rampelyset!

Det var en treg uke da markedene viste tynn volatilitet i fravær av store økonomiske hendelser. Imidlertid styrket dollaren seg mot Euro og Yen på fredag ​​da solid detaljhandel i november reduserte bekymringene for en kraftig avmatning i USAs økonomi, og støttet økonomien. De fleste handelsmenn følte seg nølende med å komme i svinghandel før Federal Funds Rate, som forfaller i løpet av den kommende uken.

Teknisk sett er det den siste handelsuken i desember, da de fleste meglerne og finansinstitusjonene vil være i kjølvannet av juleferien. Denne inneværende uken er imidlertid fullpakket med noen få økonomiske begivenheter med stor innvirkning som dekker rentebeslutninger fra den amerikanske sentralbanken og Bank of Japan. I tillegg til det er det en rekke økonomiske begivenheter med stor innvirkning å handle. La oss ta en titt på dem …

Overvåkningsliste – Topp økonomiske begivenheter denne uken

Onsdag – 19. des

GBP – KPI å / å

Storbritannias forbrukerprisindeks økte med 2,7% i august, og dispenserte et økende inflasjonstrykk og hjalp til med å rettferdiggjøre Bank of Englands renteøkning for den måneden. Helt siden har ikke Storbritannias økonomi klart å få et godt antall. Inflasjonstallene deres har falt fra 2,6% til 2,4% i november.

Mindre KPI-data på 2,3% er på kortene i desember. Mens detaljhandel forventes å hoppe med 0,3%, noe som motsetter ideen om et forventet fall i inflasjonen. For nybegynnere regnes det svakere inflasjonstallet som bearish for Sterling.

CAD – KPI å / å

Den kanadiske inflasjonen lider også den siste tiden på grunn av et fall i råoljeprisen. I oktober måned kom KPI-tallet ut på -0,4%, noe som slo Augusts gevinster på 0,5%. Det legger til slutt press på BOC (Bank of Canada) for å holde rentene på vent.

Desember-tall forventes å vise et fall på -0,1% mot 0,3% gevinst i november. Dette kan holde Loonie svakere denne uken.

USD – FED pengepolitiske møte

Onsdag tar Federal Reserve, sentralbanken i USA, søkelyset da de forventes å frigjøre rentebeslutningen. Investorer forventer mye at det vil resultere i en ny renteforhøyelse, fjerde gang på året.

Fed-leder Jerome Powell har gjort det åpenbart at han mener at Fed bør fortsette å øke lånekostnadene jevnlig, og futuresmarkedet ser ut til å kjøpe det han selger.

Fed Rate Hike – Er det priset inn?

Vi vet alle om Feds plan om å øke rentene i desember. Investorene har allerede tatt sine posisjoner for å sikre maksimal avkastning i dollar.

Så hva du kan forvente på renteøkning?


Etter min mening er det meste av 2,50% rentehøyde allerede tatt med. Den første responsen vil sannsynligvis være en økning i dollaren og deretter en plutselig reversering. Ved andre tanke kan vi se et dempet svar på 2,50% utgivelsen.

Det vil imidlertid være en fantastisk handel hvis Fed øker renten med 50 basispoeng til 2,75% eller ikke øker rentene i det hele tatt. (Begge disse scenariene er svært usannsynlige, men vi bør ha en plan B for å takle enhver usikker bevegelse).

Senere vil investorene fokusere på utgivelsen etter møtet og Powells pressekonferanse som forfaller klokken 19.30 (GMT), 30 minutter etter Fed Fund Rate. Det forventes at handelsmenn er på kanten av seterne og venter på å lytte til Powells meninger om inflasjon og lønnsvekst.

Så jeg vil også se etter ledetråder om de neste renteøkningene, spesielt hva de planlegger for 2019.

NZD – Endelig BNP q / q

Statistikken New Zealand forventes å offentliggjøre BNP-tallet klokken 21.45 (GMT). BNP (bruttonasjonalprodukt) forventes å falle fra 0,6% til 1%. Mens det forventes at handelsunderskuddet vil falle fra -1295M til -880M.

Torsdag- 20. des

AUD – Sysselsettingsendring & Arbeidsledighet

Det australske statistikkbyrået vil være oppmerksom på tallene på arbeidsmarkedet kl. 00:30 (GMT). Den australske økonomien så en imponerende økning på 32,8 millioner i november, betydelig over forventningene. Det australske arbeidsmarkedet gjør det bra til tross for noen problemer i boligsektoren og bekymringer for Kina.

Denne månedens prognose er litt skjelven da økonomer forventer 20 000 nye jobber. Mens arbeidsledigheten også forventes å være på vent på 5%. Så vi kan forvente en bearish tone i Aussie til torsdag.

JPY – Pengepolitisk uttalelse

Bank of Japan har den løseste pengepolitikken i den utviklede verden med renter i det negative territoriet. Det skyldes det faktum at den japanske økonomien står overfor en deflasjonsrisiko og deres kjerneinflasjon er langt fra BOJs 2% mål. Derfor ble BOJ generelt forventet å holde styringsrenten uendret på -0,10%, og det var akkurat det de gjorde i dag.

BOJ forventes å fortsette å målrette den 10-årige obligasjonsrenten. Guvernør Haruhiko Kuroda vil holde en pressekonferanse etter avgjørelsen, men den er foreløpig. Jeg forventer ikke noe større grep på utgivelsen før og med mindre guvernør Kuroda kommer med nye kommentarer om den japanske økonomien og deres kommende politiske beslutninger.

Fredag ​​- 21. desember

GBP – Gjeldende konto

Kontoret for nasjonal statistikk forventes å frigjøre gjeldende konto klokken 8.30 (GMT). Det er en forskjell i verdi mellom importerte og eksporterte varer, tjenester, inntektsstrømmer og ensidige overføringer i forrige kvartal. Tallene forventes å vise et handelsunderskudd på 22,2 milliarder mot 20,3 milliarder i september 2018.

GBP – Endelig BNP q / q

Kontoret for nasjonal statistikk er planlagt å offentliggjøre BNP-tallet klokka 8:30 (GMT). BNP (bruttonasjonalprodukt) forventes å være uendret på 0,6% mot 0,6% i forrige kvartal.

Med tanke på det nylige fallet i Storbritannias inflasjonstall fra 2,7% til 2,4%, vil markedet imidlertid handle pundet med en svakere stemning..

Ved utgivelsen av de positive nyhetene kan Sterling holde seg bullish siden BOE (Bank of England) forventes å beholde den hawkiske tonen i sine pengepolitiske møter.

CAD – BNP m / m

Tilsvarende skal Statistics Canada frigjøre bruttonasjonalproduktet kl. 12.30 (GMT). Handlere, det vil være veldig interessant å se hvordan nylige tollsatser fra USA har påvirket kanadisk produktivitet.

Økonomernes forventning er 0,2% opp fra -0,1%.

Fellows, det er det for nå, men hold deg til den spennende uken. Følg med på FX Leaders og la oss tjene penger før jul.

Ha en fantastisk helg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector