Forrige sesjons salgsforstyrrelse i råolje opphører – et raskt grunnleggende utsikter!

I løpet av torsdagens asiatiske åpningstider, WTI Råoljeprisene klarte å stoppe forrige dags bearish strek, og fikk nye bud rundt midten av $ 45,00, hovedsakelig på grunn av den pågående optimismen over utrullingen av COVID-19-vaksinen i Storbritannia og den forventede godkjenning av en vaksine i USA, som til slutt drev håp om en bedring i drivstoffetterspørselen og bidro til prisgevinster på råolje. Bortsett fra dette, kan en annen årsak til gevinsten i råolje også tilskrives den økende nervøsiteten blant investorene på grunn av terrorangrepet mot to brønner som ble satt i flammer ved en liten oljefelt i Nord-Irak..

Over dammen klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å oppnå noen positiv trekkraft, og var fortsatt deprimert før den europeiske økten, som også ga litt støtte til råoljeprisene, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar . Tvert imot klarte ikke de nedslåtte EIA-rapportene, som viste en stor innbygging i amerikanske råaksjer i forrige uke, å legge noe bearish press på råoljeprisene. De fleste analytikere var overrasket over hvordan markedet ikke ble påvirket av denne uventede store utviklingen i amerikanske råaksjer. I mellomtiden spilte det nedslående markedssentimentet en viktig rolle i taket for de høyere avkastningene på råoljeprisen. På den annen side ble gevinsten i råolje også begrenset av brexit, usikkerhet rundt den amerikanske stimulansepakken og spenningen mellom Kina og USA. For øyeblikket, WTI Råolje handles til 45,59, og konsolideres i området mellom 45,55 og 45,88.

Som vi allerede har nevnt, økte de amerikanske oljelagrene i forrige uke på grunn av et fall i USAs råeksport til sitt laveste nivå siden 2018, kombinert med låsebegrensninger i flere deler av USA, i et forsøk på å kontrollere coronavirus, som holdt et lokk på utvinningen i drivstoffetterspørsel. På datafronten viste dataene fra US Energy Information Administration (EIA) en bygging på 15,189 millioner fat for uken som endte 4. desember, som var mye høyere enn den forventede trekkingen på 1,424 millioner fat og forrige ukes 679 000 fat. tegne. Handlerne fulgte imidlertid ikke mye med disse dataene, og de fortsatte å heie optimismen over Storbritannias utrulling av et COVID-19-vaksinasjonsprogram og den forestående starten på vaksinasjoner i USA..

På den annen side klarte råolje å stoppe tapene over natten, da oljehandlerne begynte å fokusere på nyheten om at de amerikanske beslutningstakerne hadde godkjent salg av høyteknologiske våpen fra USA til De forente arabiske emirater (UAE), for krig mellom De forente arabiske emirater og Iran. Bortsett fra dette ble gevinsten i råoljeprisene ytterligere drevet av rapporter som tyder på at den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) vil møte senere på dagen for å snakke om BNT162b2, COVID-19-vaksinen, som ble co-utviklet av Pfizer (NYSE: PFE) og BioNTech SE (F: 22UAy). Canada godkjente også sin første COVID-19-vaksine på onsdag og sa at vaksinering ville starte neste uke, noe som hadde en ytterligere positiv innvirkning på råoljeprisene.

Omvendt representerte markedssentimentet en negativ utvikling på dagen, ettersom det baisse utseendet til Asia-Stillehavsaksjer og tap i amerikanske aksjeterminer har en tendens til å markere risikofri stemning. Imidlertid kan årsaken bak det risikofrie markedssentimentet tilskrives nyheten om at USA har svartelistet kinesiske kriminalitetssjefer og noen andre diplomater fra Kina, i sanksjoner mot korrupsjon. I mellomtiden legger usikkerheten rundt Brexit-samtalene og økende antall koronavirus-tilfeller over hele verden ytterligere press på aksjemarkedet. Disse negative overskriftene ble sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt lokk på eventuelt ekstra blikk i råoljeprisene.

Til tross for risikofri stemning klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å stoppe den avtagende streken fra forrige dag, og forblir baisse, ettersom tvilen vedvarer over den globale økonomiske utvinningen fra COVID-19, som vitnesbyrd om de uslåelige amerikanske dataene . Imidlertid har tapene i greenback blitt en nøkkelfaktor som hjelper råoljeprisene til å holde bud, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. I mellomtiden har den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, falt til 91,043.

Fremover vil markedshandlerne holde øye med de amerikanske overskuddene på stimulans og vaksine nyheter. I mellomtiden har ikke oppdateringene rundt Brexit-handelsforhandlingene og det kinesisk-amerikanske kranglet mistet noen betydning på dagen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map