Gull har slått motstand, S&P og Dax holder fast

Hei, handelsmenn! Jeg håper du fortsatt er på toppen av markedene. Handel kan noen ganger ta mye ut av deg, spesielt hvis du er overarbeidet, ikke sover mye, har små barn som holder deg oppe om natten, takler stress, løser alle slags problemer osv. Handel kan virke som en enkel oppgave, men de mentale og følelsesmessige belastningene ved å kjøpe og selge i et marked som kan være veldig uforutsigbare, kan være en stor utfordring.  

Jeg personlig hadde en utmerket dag i markedene, men det var ikke lett i det hele tatt. Mange handler gikk ikke, jeg gjorde en liten feil med en av handlerne, og så videre. Det som virkelig gjaldt var solid pengestyring, en god risiko for å belønne forhold, handel med trenden, men mest av alt utholdenhet. De vellykkede handler som til slutt kompenserte for taperne og mye mer.

Handel er som boksing – du må kjempe i form og tøff nok til å ta noen skudd innimellom, og vær i kampen til du får mestring over motstanderen din.

OK, så det er nok med handelspsykologi for i dag, la oss se på noen få indekser, gull og FX-par.

 

S&P 500 – holder jevn nær all-time highs

S&P 500 har allerede handlet sidelengs i noen dager. Denne amerikanske referanseindeksen nådde en heltidshøyde for bare noen få dager siden. La oss se på et daglig diagram:

S&P 500 Daglig diagram

Som du kan se, har denne indeksen kommet inn i et konsolideringsområde som har vart i ganske mange dager allerede. Disse konsolideringene fører ofte til kraftige utbrudd når de blir oppfylt. Imidlertid kan de også fange ut mange næringsdrivende ved hjelp av falske breakouts eller ‘fakeouts’ som noen kaller det.

Til tross for dagens svake avslutning, er den bullish formasjonen på denne indeksen fortsatt i spill. Du vil merke en oppadgående trend på denne indeksen, uansett om du ser på et ukentlig, daglig eller til og med et 4-timers diagram. Dette er det vi leter etter – et instrument som gir oss det samme signalet på alle viktige tidsrammer.

Så hvordan kan vi bytte denne konsolideringen på S&P? Ved å vente på et fast daglig nærhet utenfor dette konsolideringsområdet, etterfulgt av en retracement tilbake til det. Se på følgende diagram:

S&P 500 Daglig diagram

Det er viktig å vente på bekreftelse på at trenden er klar til å fortsette på sitt bullish kurs.

 

Dax – Bulls er fortsatt sterke


Dax Daily Chart

Denne tyske aksjeindeksen er tydeligvis også i en konsolideringsfase for øyeblikket. Denne konsolideringen har vært mye mindre intens enn S&P 500’er. Dax ser også ut til å være mer bullish enn S&P for øyeblikket. Selv om Dax ikke er i nærheten av alle høyder som S&P, dannelsen ser ut til å være mer bullish enn S&P er på dette stadiet. Vi kan være på utkikk etter kjøpsmuligheter i dagene som kommer, det er ingen grunn til at vi ser på den andre siden av markedet foreløpig.

 

Nikkei – snubler under 20-EMA

Denne japanske aksjeindeksen ser veldig tung ut for øyeblikket. I dag er det fjerde på rad daglig nær 20-dagers eksponensielt glidende gjennomsnitt. Her er et daglig diagram:

Nikkei 225 Daily Chart

Her kan vi se at dagens lys støter motstand ved 20-EMA, hvorfra det handlet lavere igjen. Det hadde vært ideelt hvis dette lyset hadde en mye lengre øvre veke for å gi oss et sterkere salgssignal. Likevel er dette avvisningslyset noe å merke seg. Jeg vil ikke bli overrasket om denne indeksen handlet lavere i løpet av neste uke eller to.

 

Gull – Tidligere støtte som gir ny motstand.

Gold Daily Chart

Jeg skrev om denne tekniske utviklingen for noen dager siden. Tenkte bare jeg vil gi deg en rask oppdatering. Så det ser ut til at gull endelig har møtt litt motstand underveis, og dette skjer på et viktig teknisk nivå. Dette betyr ikke at vi nødvendigvis kommer til å se en bølge lavere med en gang, skjønt, selv om det absolutt er mulig.

Jeg vil personlig se et solid reverseringsprisaksjonssignal på gull før jeg kortere denne varen. La oss se hva markedet tilbyr oss i dagene som kommer.

 

NZD / JPY – Bullen stormer igjen

Du lurer sikkert på hvorfor jeg skriver om et mindre par i dag. Vel, de fleste av de store parene er litt hakkete for øyeblikket, og vanskelig å forutsi. På den annen side har NZD / JPY gjort et kraftig trekk i retning av sin større oppadgående trend i dag. Se på dette daglige diagrammet:

NZD / JPY daglig diagram

Jeg liker måten dette paret brøt ut av denne konsolideringssonen med et smell i dag. Teknisk sett er det veldig fornuftig å spille langsiden på dette paret. Dette vil sette deg på høyre side av trenden, det er der den høyeste sannsynligheten for suksess ligger.

Dagens bullish stearinlys er veldig aggressivt, og jeg forventer at det blir noen anstendig oppfølging de neste dagene.

 

USD / CHF – Noe mer ulempe på vei?

USD / CHF daglig diagram

Dette er det store paret som appellerer mest til meg for øyeblikket. Selv om det ikke er det største avvisningslyset noensinne, antyder dagens daglige bar en ytterligere nedgang i denne valutakursen. Hvis vi ser fortsatt svakhet i amerikanske dollar i dagene framover, kan USD / CHF bli et offer for denne svakheten.

Når vi går inn i helgen, har vi noen viktige økonomiske data som kommer i morgen. Utenfor Storbritannia har vi detaljhandelsnummer 09:30 GMT, og kl 13:30 GMT har vi kanadiske Core CPI og Core Retail Sales numre.

Videre har vi to viktige taler opp i morgen. FED-leder Janet Yellen snakker klokka 01:00 GMT, og den nye amerikanske presidenten Donald Trump kl 17:00 GMT.

Lykke til med handel, og ha en fin helg!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector