Hva er hashfrekvens og hvorfor stiger Bitcoins pris på grunn av det?

Bitcoins pris nådde bunnen til litt over $ 3.500 i mars takk delvis til COVID-19-pandemien og den kommende halveringshendelsen i mai som reduserer mengden av nye Bitcoin som blir belønnet per blokk fra 12,5 mynter til bare 6,25 mynter. Og likevel, siden den tiden har prisen nesten ikke gjort noe annet enn å gå opp. I skrivende stund ligger Bitcoins pris rundt $ 7000.

Selv om det ville være lett å antyde at prisfallet forrige måned skyldtes pandemien alene, var det åpenbart ikke den eneste grunnen. Det faktum at investorer priset og effekten av den kommende halveringshendelsen, er kanskje ikke den eneste grunnen. Endringer i hashfrekvensen kan også være en del av den årsaken.

Hva er en hashfrekvens?

Hash-hastigheten til et blockchain-nettverk refererer til hastigheten som blokkeringer av transaksjoner kan grupperes sammen, mens kryptografiske gåter løses for å validere disse transaksjonene, og omorganiseres i hashes (eller strenger av tegn som representerer en bestemt transaksjon). Hvis hashhastigheten er lav, betyr det at nettverket beveger seg sakte gjennom transaksjoner, og kryptominnearbeidere løser kryptografiske gåter i stor hastighet, noe som betyr at de må vente lenger på belønningen.

Når en bestanddel må vente lenger på å tjene penger, er det fornuftig at fortjenestemarginen sannsynligvis ikke er så høy. Siden 21. mars, dagen da Bitcoins pris fikk et bratt fall, har hash-raten utvidet seg og vokst med 10%. Det er en god del vekst på kort tid!

Hvordan påvirker hashfrekvensen prisen på Bitcoin?

En del av grunnen til at hash-frekvensen økte, er fordi vanskeligheten med å løse disse kryptografiske oppgavene på blockchain ble senket. Jo høyere antall hashes per sekund som kan finne sted, jo mer implisitt kraft er det å skyve nettverket fremover og validere transaksjoner.

Det er fornuftig da at hash-hastigheten øker vil gjøre vanskeligheten enda lavere og tillate gruvearbeidere å bevege seg raskere gjennom validering av transaksjoner, noe som gjør innsatsen mer lønnsom igjen.

Den underforståtte vanskeligheten med hvor lang tid det tar å validere transaksjoner svinger, basert på en rekke faktorer, inkludert hvor mange transaksjoner som går til Bitcoin-nettverket til enhver tid, hvor mange noder som deltar i å validere disse transaksjonene, hvor mye kraft de har til å bidra til nettverket, og selvfølgelig hva som skjer i den bredere økonomien eller med hensyn til koronaviruspandemien.

Så årsaken til at Bitcoin-prisen beveger seg høyere, er at flere transaksjoner blir bekreftet og stabiliteten i nettverket blir påvist igjen. Denne vanskeligheten vil sannsynligvis endres i løpet av få dager, og prisen vil trolig synke etter denne siste bull run.

Hvorfor økonomisk usikkerhet og COVID-19 viser Bitcoins verdi

Det viktigste punktet å vurdere med alt rundt Bitcoin i alt som skjer i verden er at mens regjeringer pumper ut stimulanspakker og tilskudd til innbyggerne for å holde økonomien flytende, forventer regjeringer til slutt at penger kommer tilbake i økonomien på en eller annen måte.

Problemet er at det ikke alle kommer tilbake i samme hastighet eller med samme kraft. Det vil være hull. Det er mennesker som for øyeblikket er permittert fra arbeid som ikke får jobbene sine tilbake når dette er over, og det er gjeld som skal regnskapsføres som ikke nødvendigvis vil bli utbetalt, selv med at billioner dollar blir gitt til både selskaper og enkeltpersoner i løpet av denne tiden.

Kontraster det med Bitcoin-nettverket som absolutt må takle svingninger, men som heller ikke kan forfalskes eller dupliseres i tider med usikkerhet. Alt relatert til Bitcoin tilbud og etterspørsel beveger seg algoritmisk. Mens hvaler som investerer i markedet absolutt kan manipulere prisen, er den langsiktige verdien av blockchain det som vil opprettholde Bitcoin og andre digitale valutaer i disse tider. År fra nå kan denne nåværende dosen av usikkerhet være det som katapulerer Bitcoin-adopsjonen til et helt nytt nivå og lar digitale valutaer fortsette å sakte overta verden, selv mens noen av planetene som er mest kloge investorer og økonomer, fortsetter å ignorere verdien..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector