Hvordan du kan forstå ulike markedsstrukturer

Har du noen gang handlet en valutastrategi som fungerte veldig bra opp til et visst punkt, og deretter opplevde en betydelig nedsettelse? Det er noen ting hver næringsdrivende trenger å vite om hvordan man måler hva som skjer i markedene. Hvis du kan skille nøyaktig mellom de forskjellige markedsstrukturene, vil du ta smartere handelsbeslutninger, og selvfølgelig vil du være mye mer lønnsom.

 

Ulike markedsstrukturer

Det er i utgangspunktet tre retninger der et marked kan bevege seg: opp, ned eller sidelengs. Opp- og nedbevegelsene er trender, og sidelengs bevegelser kalles områder eller faser av konsolidering. I denne artikkelen vil vi fokusere på hvordan du håndterer de forskjellige typene opp- og nedtrender. Hvis du vil skjerpe dine ferdigheter innen handel med utvalg, har jeg viet en hel artikkel til dette emnet: Pulling Pips out of Range-Bound Markets.

 

Trender

Et trendmiljø er vanligvis der du og jeg kan tjene mest penger på. Å handle virkelig sterke trender er normalt ikke så vanskelig, men mange handelsmenn taper penger under sterke trendforhold fordi de ikke vet hvordan de skal skille riktig mellom de forskjellige typene trender. De vet heller ikke hvordan de kan dra nytte av de forskjellige trendstrukturene de møter.

 

Ikke-flyktige trender

Dette er trolig den enkleste trendstrukturen å handle. Her er et eksempel på en ikke-ustabil trend:

Hvordan gi mening om 1USD / JPY daglig diagram (2014)

Legg merke til hvordan markedet ikke gjorde noen bemerkelsesverdige tilbakeslag i denne perioden. Vi ser mange store blå (bullish) lys med noen få små røde (bearish) i mellom. Det er klart at kjøperne ikke fikk mye motstand fra selgerne. Prisen var over det 200-dagers glidende gjennomsnittet og det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet, noe som bekreftet at markedet faktisk var i en oppadgående trend. Bare i dette diagrammet fikk USD / JPY mer enn 700 punkter.

Når vi møter sterke bullish trender som dette, får vi ofte ikke dype tilbaketrekninger der vi kan ‘kjøpe fallene’. For eksempel liker noen svinghandlere å ta oppføringer på det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet når prisen trekker seg tilbake til den. Nå når vi undersøker dette diagrammet, merker vi at prisen ikke engang kom nær dette glidende gjennomsnittet. I 36 handelsdager berørte ikke prisen 20-EMA (du vil bare se 32 av disse dagene på dette diagrammet). Og da prisen til slutt handlet ned til dette glidende gjennomsnittet, brøt den rett gjennom den og falt nesten 300 punkter. Selvfølgelig hadde en viktig strukturendring allerede skjedd på den tiden, og en smart svinghandler ville ikke ha tatt en lang oppføring i 20-EMA.

Derfor kan bruk av breakout-strategier i mange tilfeller være mer givende enn for eksempel å vente på tilbaketrekninger til 20-EMA (på det daglige diagrammet). Handlere som foretrekker å kjøpe fall over handelsutbrudd, kan bytte til lavere tidsrammer for å lete etter passende tilbaketrekninger å handle, men før vi undersøker dette, la oss se på hvordan vi kan bytte utbrudd i sterke, ikke-flyktige miljøer:

Hvordan gi mening på 2USD / JPY daglig diagram (2014)


Kanskje du aldri har hørt om en barbert bar før. En bullish barbert bar er et stearinlys som lukkes ved eller virkelig nær det høye. Jeg bruker normalt skjønn når jeg filtrerer ut egnede barberte barer, men hvis du ikke er sikker på om et lys kvalifiserer som en barbert bar eller ikke, kan du jobbe på et lukke som ligger innenfor de 5% av lysets totale rekkevidde (for en bullish barbert bar).

Som et enkelt eksempel, la oss ta et bullish lys med et utvalg på 100 pips. Dette lyset må stenge innen 5 punkter fra det høye. Med bearish barberte stenger fungerer det bare omvendt: det nære må være veldig nær det lave lyset.

Så hvordan skal vi handle om barberte barer? En veldig enkel måte å bytte disse kraftige lysene på er å delta i en handel når prisen bryter høyden på en bullish barbert bar eller den lave av en bearish barbert bar. Stopptapet ditt kan plasseres rett under det lave av en bullish barbert bar, med et overskuddsmål som er lik stoppstoppavstanden din. Dette gir deg et forhold mellom belønning og risiko på 1: 1. Selvfølgelig kan du bruke forskjellige stopptap og ta profittparametere; dette er bare en måte å handle barberte barer på.

Det er veldig viktig å bare handle barberte barer i retning av sterke, ikke-flyktige trender. Det finnes andre applikasjoner for handel med barberte barer, men disse krever mer dyktighet og sammenløp av flere andre faktorer.    

Du vil merke i dette diagrammet at det er to eller tre barberte barer som er ganske små. Hvis en barbert bar er for liten, liker jeg ikke å bytte den. Den minste (fjerde fra venstre) har en rekkevidde på ca 22 pips, noe som betyr at stopptapet på denne handelen vil være ca 22 pips. Dette er et veldig stramt stopptap som ikke passer for alle handelsmenn. Likevel ville denne handelen ha fungert perfekt, som alle barberte baroppsett i dette eksemplet. Hvis du hadde risikert en prosent av kontoen din på hver av disse oppsettene, ville du ha gjort en anstendig fortjeneste på 7% på omtrent 31 handelsdager..

Denne metoden for å handle barberte barer på et daglig diagram er bare en av de mange måtene å handle breakouts på. Kanskje vi vil utforske flere breakout-strategier i fremtidige artikler, men foreløpig, la oss se på hvordan vi kan handle med de grunne tilbaketrekningene som finnes i sterke, ikke-flyktige trender:

Hvordan få mening på 3USD / JPY 4-timers diagram (2014)

Dette 4-timers diagrammet representerer samme periode som vises i det daglige diagrammet vi nettopp har undersøkt. De grunne tilbaketrekningene som ikke kom nær 20-EMA på det daglige diagrammet, interagerte faktisk perfekt med 20-EMA på 4-timers-diagrammet. Hvis du nå hadde tatt lange poster på denne 20-EMA med et 50 pip stopptap og et 100 pip mål (bare et eksempel), ville du ha gitt en veldig god avkastning, akkurat som å handle de barberte stolpene på det daglige diagrammet. Selvfølgelig, hvis du vil ha mer bekreftelse enn bare retracement til 20-EMA, kan du bruke lysestakeutløsere som pinbars for å optimalisere oppføringene dine ytterligere.

Så selv om vi ikke møtte noen meningsfylte tilbaketrekninger i det daglige diagrammet, klarte vi å bytte de grunne tilbaketrekningene vi så på 4-timers diagrammet med stor suksess.

I sterke ikke-flyktige trender kan vi ofte finjustere oppføringene våre ved å bytte en eller to tidsrammer lavere, og deretter observere hvordan prisen reagerer på visse glidende gjennomsnitt, som 20-EMA, som er min favoritt.

 

Flyktige trender

Flyktige trender krever vanligvis litt mer dyktighet for å handle. De skarpe tilbaketrekningene som oppstår i ustabile trender, kan raskt ta ut stopptapet ditt hvis du kommer inn på feil tidspunkt, spesielt når en dårlig oppføring kombineres med et stopptap som er for stramt.

La oss se på et diagram over GBP / JPY:

Hvordan gi mening på 4GBP / JPY daglig diagram (2009)

Kan du se forskjellen mellom dette diagrammet og det daglige USD / JPY-diagrammet? Det er en klar forskjell i strukturene til disse to opptrender. Du kan se i dette diagrammet at tilbaketrekningene er mye kraftigere enn med USD / JPY-eksemplet. Det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet blir ofte besøkt, og prisen handles til og med under den i flere dager.

Det er ikke vanskelig å se at det i dette tilfellet ville være mye mer lukrativt å bytte tilbaketrekninger enn utbrudd. Jeg snakker ikke om å handle et breakout av et signallys høyt som ligger nederst i en retracement (som er en god måte å handle på), men trading breakouts når valutakursen presset til nye høyder, noe som ville ha vært langt fra den ideelle metoden i dette tilfellet.

I dette eksemplet på GBP / JPY ble kuppene funnet på 20-EMA og under den. Hvis du hadde inngått lange handler i denne regionen, ville det vært lett for deg å tjene ganske pent. La oss zoome inn og undersøke signallysene som er merket med de lilla pilene:

Hvordan få mening på 5GBP / JPY daglig diagram (2009)

Selv om de ikke var de eneste, ga disse tre signallysene gode muligheter for å gå lenge. Av disse tre liker jeg det blå lyset (det første lyset) mest. Med dette spesielle lyset ble oppføringen tatt til sluttprisen for lyset. Hvis du leter etter kjøpsmuligheter, hjelper det hvis signallyset har et sterkt nærbilde og et stort utvalg som dette.

De to andre signallysene kunne ha blitt handlet med inngangsordrer som ville ha kjøpt når prisen brøt den høyeste av disse lysene. Som du ser, er stopptapene plassert under signallysens laveste nivå.

Jeg planla ikke noen gevinstnivåer på dette diagrammet, men den konservative handelsmannen ville ha siktet seg mot et mål på dobbelt så mye tapstap. Imidlertid kunne alle disse tre handlerne ha oppnådd en belønning / risikoforhold på 4: 1 eller bedre.

Det er viktig å merke seg at disse tre oppføringene ble tatt i nærheten av de siste svingningene og IKKE i nærheten av de siste svingene. Du vil også legge merke til at de ble tatt nær 20-EMA, som gjorde en ganske god jobb med å fungere som dynamisk støtte.

Husk at det finnes andre verktøy som kan hjelpe deg med å finjustere oppføringer under lignende markedsforhold, hvorav trendlinjer, kanaler og oscillatorer bare er noen få.

Det viktigste å huske på er at du i et ustabilt marked bør prøve å kjøpe lavt og selge høyt når trenden er opp, og selge høyt og kjøpe lavt når trenden er nede. Ikke jage prisen, vent til den kommer tilbake til deg. Hvis du jager prisen i et ustabilt marked, snur du oddsen mot deg selv.

Har du det vanskelig å handle med markedene for øyeblikket? Kanskje det er på tide for deg å prøve ut forex-signalene våre. Ikke bare handler vi valutamarkedet, men vi tilbyr også gode Nikkei-, råolje- og gullsignaler. Du kan velge mellom gratis signaler eller premium-signalene våre.

“Handel handler om observasjon.” Glad handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector