Hvordan kryptovaluta kan endre online pokerspillet for alltid

Det aller første Bitcoin pokerspillet registrert fant sted i mars 2010. Det er 14 måneder etter at Bitcoin-blockchain ble lansert i januar 2009.

Det som er gal er det første pokerspillet noensinne med et buy-in på 50 BTC, som i dag ville være verdt mer enn $ 550 000 USD. Vinneren i det spillet gikk av med 1000 bitcoins, eller mer enn $ 11 millioner dollar etter dagens verdsettelse.

Den viktige delen er imidlertid ikke verdien av innkjøpet i forhold til i dag. Det er det faktum at gambling for første gang noensinne ble etablert som en brukssak for kryptovaluta. Det er fornuftig, fordi Bitcoin tross alt bare er en regningsenhet, akkurat som å samle inn chips. Spillerne som har flest enheter får beholde mest innflytelse, og den som ender med alle enhetene på slutten av spillet, vinner kontantprisen (eller i dette tilfellet kontantfri).

Det første Bitcoin-pokerspillet stammer fra et gammelt forum

Før det var CoinDesk, CoinTelegraph eller til og med Bitcoin Gambling Guide, var det BitcoinTalk.org, online-community-forumet for nerdene og revolusjonære som trengte et sted å stille spørsmål, få svar og til slutt være en del av et samfunn som vi i dag referere til som kryptovaluta samfunnet.

Den første brukeren på BitcoinTalk som noen gang har diskutert å kjøre et Bitcoin-vennlig pokerspill, er faktisk kjent for noe annet. “BitcoinFX” er kjent for å skape den aller første rampen der vanlige statlig støttede penger kan byttes mot Bitcoin. Den børsen ble forresten ikke gjort på en fancy handelsplattform. De ble laget strengt via e-post. Se for deg det et øyeblikk. Det eksisterer nå en hel bransje der kryptovalutafirmaer i nasjoner over hele verden tilbyr investorer muligheten til å bytte sin lokale valuta for Bitcoin. Det hele startet med bare e-post!

Hvorfor Buy-In var en Whopping 50 BTC

Tenk deg å kaste ned $ 500 000 dollar i Bitcoin på et pokerspill i dag. Hvis du gjorde det og kunngjorde det offentlig, ville du sannsynligvis bli en kjendis i ditt lokale område for å ta et så stort gamble ved å bruke en valuta som folk flest fremdeles ikke helt forstår selv om adopsjon vokser. I 2010 var 50 BTC ikke verdt i nærheten av $ 500.000.

Men grunnen til at innkjøpet for det første pokerspillet ble satt til 50 BTC er fordi myntbase-belønningen for vellykket gruvedrift av Bitcoin på den tiden var 50 BTC. Det beløpet høres imponerende ut i dag, men det var verdiløst den gang. Ikke bare fordi den rå markedsverdien av en Bitcoin den gang var bare $ 0,003 USD (noe som betyr at 50 BTC bare var verdt 15 cent). Det er også fordi den mengden BTC var tilgjengelig for alle med en personlig datamaskin.

Husk at mens det i dag krever gruvedrift av nye bitcoins stor datakraft og rikelig med ledig plass inne på et lager, i 2010 var alt den gjennomsnittlige Bitcoin-pokerspilleren som trengs, en bærbar PC og en internettforbindelse..

Poker og Bitcoin går bokstavelig talt hånd i hånd

De første pokerspillene på Bitcoin som involverte Bitcoin, så deltakerne gå bort med henholdsvis 325 BTC og 600 BTC. Men disse spillene gjorde mye mer enn å legge litt mer digital valuta i en Bitcoin-lommebok. De giftet seg alltid med gambling og Bitcoin. Ikke bare for å bevise at pengespill kan være et brukbart tilfelle for en desentralisert valuta, men fordi grunnleggeren selv tilsynelatende hadde noe for poker.

Poker er i Bitcoins kode

Du leste riktig! Satoshi Nakamoto, den mystiske forfatteren av Bitcoins whitepaper, inkluderte faktisk referanser til poker i Bitcoins opprinnelige kode. Det er ikke akkurat tilfeldig at tidlige pokerspillere snakket om å lage en pokervennlig klient som kunne godta buy-ins uten å måtte bruke e-post..

For mange investorer (inkludert både tilhengere og motstandere av kryptovalutaer), ville bankvirksomhet på Bitcoin alltid være et gamble. Det er da fornuftig at Satoshi tydeligvis hadde ambisjoner om å gjøre det lettere å gamble med Bitcoin på en tillitsfull måte.


Om den gjennomsnittlige kryptoentusiasten vet det eller ikke, er nesten utenom poenget. Men verdens første Bitcoin pokerturnering noensinne markerer begynnelsen på uten tvil den mest verdifulle og åpenbare brukssaken for kryptovalutaer. Gambling.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector