Hvorfor oljepriser ble 2018 lave og hva er neste? – WTI kollaps forklart

God søndag, handelsmenn.

Vi klarte oss en uke til med gode fortjenester fra langsiktige handler i USD / CAD. Alt takket være råolje, da volatiliteten i råoljeprisene også førte til store svingninger i kanadiske dollar. WTI råolje hadde det syvende påfølgende ukentlige tapet, i økende grad av frykt for et forsyningsflukt selv om store produsenter vurderer å redusere produksjonen.

På fredag ​​dykket WTI råoljeprisene 7,7% til $ 50,42 fatet, den største nedgangen på en dag på tre år og det laveste nivået på mer enn et år. Faktisk falt også Brent råoljefutures for under $ 60 for første gang siden oktober 2017. I denne oppdateringen skal vi diskutere hovedårsaken til et kraftig utsalg og hva vi kan forvente neste …

De viktigste grunnene til at oljeprisene slår lavt i 2018

Her er noen grunner som la til fredagens stup, som hadde WTI råoljeutslipp …

Handelskrigen mellom USA og Kina

En av de viktigste årsakene bak utsalget er at handelskrigen mellom USA og Kina holder markedet usikkert. Trump ønsker å stige 10% -tariffen til 25% på 200 milliarder dollar i kinesiske produkter. Det kommer med stor sannsynlighet for å skade den kinesiske produksjonssektoren.

Nedgang i produksjonen betyr mindre etterspørsel etter råolje. Siden Kina er en toppimportør av råolje, truer denne følelsen råoljetyrene.

I følge en Reuters-rapport fredag, falt Kinas etterspørsel etter oljebiprodukter og bensin til det laveste nivået på 13 måneder, noe som er et annet tegn på at handelstvisten mellom Beijing og Washington skader verdens nest største økonomi og en av de største importørene av energirelaterte varer.

Irans sanksjoner & Bearish Reversal

I september kunne president Donald Trumps fortsatte forsøk på å sanksjonere iransk råeksport også ha utløst en dramatisk mangel på verdensforsyningen.

Den gang var det forventet at de amerikanske sanksjonene mot Irans energiindustri, når de trer i kraft i november, potensielt kunne føre WTI-råoljeprisene over $ 80 per fat. Det er akkurat slik markedet reagerte. Investorer begynte å handle råolje med bullish følelser og kjørte oljeprisen til fire år høy på 76,88 dollar.

Etter å ha kjørt råoljeprisene til et høydepunkt, ga Washington midlertidige fravik til åtte land, inkludert Kina og India, de største innkjøperne av Irans olje.

Tilbake i november erklærte den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo at som en del av de gjeninnførte sanksjonene, ville åtte importører av essensiell olje inkludert Kina, India, Sør-Korea, Tyrkia, Italia, Hellas, Japan og Taiwan få 180-dagers unntak, slik at de kan kjøpe iransk olje så lenge de viser volumkutt.

Sanksjonsfraskrivelsene har ytterligere lindret bekymringene for at oljemarkedet vil bli mangel på råforsyning. Forventningene til svakere enn forventet global økonomisk vekst i en fortsatt handels-konflikt mellom USA og Kina driver ytterligere bekymringer om etterspørsel etter olje.


Som svar på dette fikk alle handelsmenn som hadde futures for råolje panikk og utløste et salg av råolje, og dro oljeprisene ned til $ 50 23. november.

MKB-lagerapporter – Bindeoppbygging

Den amerikanske råoljeproduksjonen har økt med nesten 25% i år, til rekord 11,7 millioner fat per dag (bpd), ifølge Energy Information Administration. Dette vekker bekymring for at forsyninger vil ødelegge etterspørselen. Store produsenter Russland og Saudi-Arabia blir også sett på rekordnivå.

Som du kan se i histogrammet nedenfor, har VVM rapportert om innbygging av varelager siden september 2018, som ikke viser noe annet enn mangel på etterspørsel i markedet.

 

Sterkere dollar vs. råolje – negativ korrelasjon

En streng binder sammen amerikanske dollar og råolje ettersom oljeprisene er pålydende i amerikanske dollar. Strammere amerikanske monetære forhold er en uvelkommen kombinasjon for energiimportører i Asia.

Den amerikanske sentralbanken økte renten tre ganger i 2018, noe som fikk den amerikanske dollaren til å skyte i været. Den sterkere dollaren gjør råolje dyrt for den internasjonale handelsmannen, og reduserer etterspørselen etter råolje. Når man minner om lov om etterspørsel, fører til et fall i etterspørselen et prisfall.

En stigende dollar bidro også til å skape motvind for varen fordi den dollarprisede eiendelen blir mindre attraktiv for kjøpere som bruker andre valutaer når pengene styrker. Som du kan se i diagrammet, når dollarindeksen en topp på $ 97, mens råolje samtidig sakte på $ 50,19.

WTI Råolje – ukentlig teknisk utsikter

Jeg er redd den tekniske siden ikke ser ut til å dele gode nyheter for råoljekjøperne. Oljeprisen fortsetter å falle dramatisk, og den siste uken var forferdelig. Råoljeprisene dykket 7,7% til $ 50,42 fatet, den største nedgangen på en dag på tre år og det laveste nivået på mer enn et år.

Viktige tekniske punkter å vite

Det svarte gullet har gått inn i en oversolgt sone som indikerer at selgerne kan se etter fortjeneste å ta nå.

Den umiddelbare støtten råder på det psykologiske nivået på $ 50, og under dette kan oljen gå etter $ 47,50 og $ 43,50. Dette viser at vi kan komme nær et støttende område, men du vil ikke være den første personen som går inn i dette markedet og prøver å plukke det opp.

Tekniske nivåer – Swing Trading

Støtte motstand

47,9 55,29

45,35 60,13

37,96 67,52

Nøkkel handelsnivå: 52,74

Foreløpig ser handelsmenn USA og Kina spenninger og vil sannsynligvis skifte fokus til G20-ledernes toppmøte senere denne måneden i Argentina 30. november – 1. desember. Den amerikanske presidenten Donald Trump skal møte sitt kinesiske kollega Xi Jinping for å forhandle om og , hvis begge kommer til en mild tariffpolitikk, vil dette sette dollaren under massivt salgspress.

Her er det, en svakere dollar og en mild tollpolitikk kan hjelpe utvinning av råolje. Inntil da, la oss vente & se etter kortsiktige intradags handler.

Alt det beste og ha en lønnsom uke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector