Kinas ICO-forbud – forklaring og potensiell innvirkning

Bare ni måneder fra det øyeblikket Kina utstedte sin offisielle advarsel knyttet til bitcoin-børser, påvirket Central Bank of China igjen kryptovalutamarkedene. Faktisk ga det en stor ringeffekt som resulterte i at markeder for alle større digitale valutaer tok et skarpt dykk.

I stedet for digital valutautveksling var denne gangen fokuset på ICO eller første mynttilbud. 4. september sendte PBoC (People’s Bank of China) en uttalelse som stemplet disse token-salgene som ulovlige. Det sa også at de påvirker den økonomiske og økonomiske balansen i landet. Det samme teppeforbudet fra ICO ble deretter beskyldt av analytikere for nedgangen i markedsverdi på kryptovalutamarkedet.

Faktisk, på baklakkene til den samme avgjørelsen, ble totalt nesten 35 milliarder dollar tatt av den totale kapitaliseringen av markedene. Den samme forstyrrelsen tok bare fire dager, selv om den kom seg noe i perioden etter det. Mens forbudet ser ut til å være veldig drastisk, har imidlertid mange uttalt at det gir mening.

Ikke bare det, filmen skal også oppfattes som noe som vil være på plass midlertidig. Her er noen sårt tiltrengte forklaringer, sammen med hvilke potensielle effekter som forbudet kan ha på kryptomarkedet.

Forståelige og klare mål

Det finansielle markedet i Kina er stort og veldig vanskelig å kontrollere, til og med til et nivå der denne mangelen på kontroll blir beryktet. De siste årene har veksten av innovasjon og deres rekkevidde tillatt bobler å stige og falle, og dekker et bredt spekter av forskjellige eiendeler. I denne kategorien er noen mer skyggefulle enn andre, men alle hadde potensial til å gi uønskede forstyrrelser.

Dette ble grunnen til at dette sakte ble et stort problem for landet. I det samme miljøet tilbød Kina billioner av dollar i forskjellige finansielle produkter med veldig lite regulering, etterfulgt av en raskt-rik-rask type mentalitet.

Det som for flere tidligere generasjoner av kinesere var en langsom og jevn økning til bedre sosiale lag, for tusenårsgenerasjonen, ble mulighetene tilsynelatende mangedoblet over natten. Endringen i investeringsendringene førte også til at enkeltpersoner satte blikket mot veldig lukrative premier, som plutselig kunne vinnes i landet.

Cryptomarket innbegreper den samme ideen, sannsynligvis bedre enn noen annen type investering. Det politiske systemet i nasjonen var nødt til å prøve å gjøre noe med dette før eller senere.

Politisk press

Når man tar hensyn til naturen til det politiske systemet i Kina, kommer ikke beslutningen om å handle som en stor overraskelse. Det kommunistiske partiet plasserer mye av sine ressurser og fokuserer på den generelle sosiale stabiliteten.

Dette er enda mer uttalt nå som landet er på vei til den 19. nasjonale kongressen der ting som China Belt-initiativene vil bli diskutert. Dette og andre grandiose programmer gir en sjanse til å endre det økonomiske landskapet i hele regionene, om ikke selve verdenen. Partiet var tydeligvis ikke i humør for å la noen intern økonomisk ustabilitet true image Kina på samme kongress.

Tilsynsmyndigheter måtte gå inn og ICO kom i krysset. Resultatet forstyrret ICO-satsningene i landet, men paradoksalt nok fikk det mye større innvirkning utenfor Kina.

Kinesisk ICO-marked

Markedet for ICO-er er lite når det sammenlignes med den samlede størrelsen på økonomien. Imidlertid har det fått fart. Tallene fra Beijing Internet Finance Association viser at det var rundt 65 ICOer i løpet av de første sju månedene av 2017. I Kina selv klarte de å samle inn nesten 400 millioner dollar for en rekke satsinger.


Den økende populariteten og rapporter om at summen som ble samlet inn i juli og august klarte å nå over $ 750 millioner, førte til at mange alarmklokker begynte å ringe. Dette er grunnen til at mange analytikere utenfor Kina mener at dette totale og drakoniske forbudet faktisk er veldig rimelig.

Faktisk ser mange det som en måte å beskytte investorer på de tidligste stadiene av en hvilken som helst investeringssatsning. US SEC (Securities and Exchange Commission) ga en advarsel om ICO-ene som endte med å ha en positiv effekt på prisen, men det ble likevel kritisert for ikke å skyve problemet langt nok. SECs erklæring om at tokens kan utgjøre en risiko, påvirket ikke mange av de kommende utstedere.

Samtidig pekte mange på Isle of Man og Quebec-måten å lett regulere ICO-er som en mer effektiv og konstruktiv tilnærming. Imidlertid gir den direkte sammenligningen liten mening i disse eksemplene. Begge de tidligere nevnte stedene er relativt små, og denne måten har råd til å være mer pro-innovasjon og er mye mindre redd for risiko.

I tillegg til det store problemet, kan det kinesiske ICO-markedet ha et mye større problem. I følge noen rapporter fra sentralbanken er det en sjanse for at over 90% av de utstedte tokens så langt i 2017 kan være falske. Selv om tallet er mye lavere, er det samme et brennende problem.

En midlertidig beslutning

Kina er absolutt ikke et sted som er motvillig til innovasjon. Et stort antall BTC-brukere, for eksempel, bruker dette digital valuta for å gamble online, kjøpe varer og tjenester, oppnå lån og gjøre så mye mer. Dette gjør sitt digital betalingssektor en av de teknologisk mest avanserte i verden.

I tillegg har landets sentralbank vært involvert i blockchain-utvikling, inkludert prosjektet for å undersøke sitt eget potensial for en PBoC digital valuta. Det var også villig til å sende delegasjonen til USA med oppdraget om å prøve å lære mer om FinTech-applikasjonen. På grunn av dette er det klart at Kina ikke går tilbake fra digitale valutaer, bare ved å trykke på pauseknappen.

Bortsett fra å la markedene slå seg ned, vil flyttingen også gi regulatorer en sjanse til å definere noen kundebeskyttelsesmekanismer som fungerer godt på lang sikt. Det er heller ingen tvil om at disse vil støtte den samlede markedsveksten.

I tillegg har kinesiske regulatorer tidligere gått inn og bremset noen prosesser ned litt, bare for å gå ut når havene har blitt roligere. Det ser ut som historien gjentar seg i tilfelle ICO-forbud.

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector