La oss skumme kremen … og bytt de hotteste instrumentene for de beste resultatene!

Jeg så bare på daglige diagrammer på ikke mindre enn 39 valutapar. Av alle disse parene er det bare noen få som virkelig appellerer til meg for øyeblikket. Jeg sier ikke at det ikke er store muligheter i valutamarkedet akkurat nå, men for øyeblikket er det mangel på virkelig eksplosive trender.

GBP / USD, EUR / USD, USD / CAD, USD / CHF og AUD / USD sitter fast i store områder. Hvis vi ser på det større bildet av USD / JPY, er det også områdebundet og handles sidelengs. Ja, det brøt ut av en stram konsolidering for noen dager siden, men det er egentlig ikke veldig imponerende.

Selv om det er gode handelsmuligheter i forskjellige markeder, er den enkleste måten å tjene penger på å handle instrumenter som trender på en kraftig måte. Vi har en fantastisk venn i markedene – Mr. ‘Trend’. For øyeblikket er vår store venn, dessverre, ikke veldig aktiv i valutamarkedet.

Valutamarkedet er en flott lekeplass for investorer og spekulanter på grunn av den enorme likviditeten det tilbyr. Transaksjonskostnadene er også veldig lave sammenlignet med andre markeder, og valuta kan handles døgnet rundt, 5 dager i uken. Men når markedet ikke går noe sted, vil tynne spreads og overlegen likviditet ikke være til stor nytte for deg?

 

Skille hveten fra agnet

Før vi ser på alternative instrumenter til valutamarkedet, la meg ta deg gjennom et kort krasjkurs for å vise deg hvordan du kan identifisere sterke trender.

Det er noen enkle måter å avgjøre om et marked trender eller konsolideres. La oss se på noen få eksempler:

 

Svingpunktsanalyse

Et viktig kjennetegn ved en trend er dannelsen av høyere høyder og høyere nedturer (i tilfelle en oppadgående tendens) eller lavere nedre og lavere høyder når det er en nedadgående tendens. Her er et diagram som forklarer dette:

La oss skumme kremen 1USD / CAD daglig diagram (2009)

Svingpunkter er naturlige vendepunkter i markeder. Diagrammet ovenfor viser egenskapene til en sunn nedadgående trend: lavere svinghøyder og lavere svingelager. Dette er veldig logisk, men mange handelsmenn er ikke veldig oppmerksomme på detaljer som dette.

Når prisen bryter en eksisterende sving lav, bryter den faktisk gjennom et tidligere nivå av støtte. Dette er det vi ser etter når vi selger i en nedadgående trend: støttenivåene må brytes så ofte som mulig. Se nå på følgende diagram:

La oss skumme kremen 2USD / CAD daglig diagram

Dette er det siste diagrammet for USD / CAD. Legg merke til hvordan prisen verken bryter støtte eller motstand. Dette er et farlig marked å handle hvis du leter etter trendmuligheter på det daglige diagrammet.

Dette betyr ikke at vi ikke skal holde øye med dette paret. Hvis prisen for eksempel bryter gjennom dette motstandsnivået, kan det bli en kraftig trend på kort tid. Range tradere vil også være interessert i å spille dette området til det går i stykker.

 

Pris i forhold til glidende gjennomsnitt

Glidende gjennomsnitt er praktiske verktøy som gjør trendidentifisering veldig enkelt hvis du vet hvordan du bruker dem. Jeg bruker forskjellige typer glidende gjennomsnitt, men følgende eksempel bruker eksponensielle glidende gjennomsnitt:

La oss skumme kremen 3USD / JPY daglig diagram (2014-2015)

Disse fire eksponensielle glidende gjennomsnittene gir meg umiddelbart en god ide om hva et bestemt instrument gjør. Når prisen er over disse glidende gjennomsnittene og de beveger seg lenger fra hverandre, indikerer det sterk bullish momentum. Selvfølgelig trenger du ikke alle disse glidende gjennomsnittene for å skille kortsiktig fart; 20-EMA alene ville gjort en fin jobb. Faktisk ville en erfaren handelsmann ikke trenge noe glidende gjennomsnitt for å bestemme fremdriften. Det som gjør kombinasjonen av disse EMA-ene så praktiske, er at du kan måle ikke bare kortsiktig momentum, men også mellomlang sikt og langsiktig momentum med ett blikk.

Se nå på dette rotete diagrammet:

La oss skumme kremen 4USD / JPY daglig diagram (2015)

I dette diagrammet kan du se hvordan de fire glidende gjennomsnittene blir kryptert, og i utgangspunktet beveger seg sidelengs. På et tidspunkt er prisen over glidende gjennomsnitt, så noen dager senere er den under dem. Det er ingen klar retning i markedet, noe som gjør det veldig vanskelig for trendhandlere å mestre det. Når du sikter gjennom forskjellige instrumenter for å handle, bør du unngå oppsett som i diagrammet ovenfor. Husk at vi leter etter instrumenter og oppsett som vil gi oss en klar fordel. Vi ser bare etter kremen, ikke etter melken!

Nå som vi har undersøkt to enkle måter å hjelpe oss med å identifisere instrumenter med høyt potensiale, la oss se litt lenger og bredere enn valutamarkedet:

 

Dax – Home Run!

La oss skumme kremen 5

Dax Daily Chart

Her på Dax (GER30) er det ulastelig bullish momentum for øyeblikket. Legg merke til hvordan de fire eksponensielle glidende gjennomsnittene avviker fra hverandre, med prisen som flyter godt over dem. Dette er de samme som brukes i de andre eksemplene – 20, 50, 100 og 200.

I dette daglige diagrammet over Dax ser vi også at det nylig har blitt dannet en serie med høyere høyder og høyere nedturer. Både svingepunktsanalysen og den glidende gjennomsnittsteknikken vitner om en sterk og sunn opptrend. Dette er absolutt et instrument det er verdt å holde øye med.  

Raskt tips: I en sterk opptrend spretter prisen ofte av visse glidende gjennomsnitt, som for eksempel 20-EMA. Ved å følge nøye med på hvordan prisen reagerer på et visst dynamisk støttenivå (som 20-EMA så ofte er), kan du trekke avtrekkeren på noen virkelig lønnsomme trekk.

Her er det samme diagrammet der den siste berøringen av 20-EMA er uthevet:

La oss skumme kremen 6

Dax Daily Chart

Ser du hvordan 20-EMA gjorde en ganske god jobb med å støtte prisen gjennom de siste 80 handelsdagene?

Selvfølgelig er 20-EMA ikke det eneste glidende gjennomsnittet som tar av bidrag. La oss legge til det 35-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet i samme diagram:

La oss skumme kremen 7

Dax Daily Chart

Noen ganger hjelper det å leke med glidende gjennomsnitt for å finne de som fungerer best. Fordi markedsforholdene kan endre seg raskt, og finansielle instrumenter ofte er veldig forskjellige, er det av største betydning å tilpasse seg trendstrukturen til instrumentene du handler. Noen vil respektere 20-EMA. Andre berører kanskje ikke engang 20-EMA på flere uker som Nasdaq gjorde mellom 2017/01/03 og 2017/03/21. Se på dette diagrammet:

La oss skumme kremen 8Nasdaq 100 daglig diagram

Nasdaq er en amerikansk børs som er den nest største i verden målt av markedsverdi. Bare New York Stock Exchange er større. Nasdaq 100 er en indeks på 107 verdipapirer notert av 100 av de største ikke-finansielle Nasdaq-selskapene.

Hvis du hadde ventet på en tilbaketrekning til 20-EMA, hadde du ventet i evigheter. Vi må utøve mye skjønn når vi handler markeder. I et ekstremt bullish marked med svake tilbaketrekninger som dette, kunne fine oppføringer ha blitt tatt på mindre tidsrammer som 4-timers og timekart.

Bare en siste tanke om bruken av glidende gjennomsnitt – hvis du bruker lysestakebekreftelse (f.eks. Et bullish avvisningslys i en oppadgående trend) i forbindelse med tilbaketrekninger til bestemte glidende gjennomsnitt, vil du eliminere mange tapte handler og forbedre gevinstprosenten betraktelig. Vi vil diskutere mer av dette på en annen dag. For nå, la oss ta en titt på flere eksempler på instrumenter som viser kraftig trendadferd.

 

Apple Inc. – What a Mighty Ascent!

La oss skumme kremen 9

Apple Inc. Daglig diagram

Hvis du ikke har tilgang til å handle denne aksjen for øyeblikket, ikke bryt hodet over det. Noen av de amerikanske aksjeindeksene (som Nasdaq) beveger seg på en lignende måte, og du bør ha tilgang til i det minste noen av dem på FX-plattformen. Det som er viktigere, er å lære noe av analysen av disse spesifikke scenariene. Tross alt vil du komme over flere muligheter som dette på et eller annet tidspunkt, uansett hvilke markeder du handler. Det er viktig å vite hvordan man kan skille mellom gjennomsnittlige oppsett og fantastisk trendadferd der du kan tjene seriøse penger.

Apple er et glimrende eksempel på et instrument som har en enorm mengde kraft bak seg. Dette er den typen fremdrift som vil fylle lommene dine hvis du vet hvordan du skal takle den.

Nok en gang har vi en situasjon der de fire eksponensielle glidende gjennomsnittene avviker bemerkelsesverdig. Du vil også legge merke til at denne avviket faktisk begynte å skje for omtrent 72 handelsdager siden. Det har vært mange muligheter til å delta på noen virkelig gode kjøpstransaksjoner i løpet av denne tiden.

 

Ferrari – Full fart fremover!

La oss skumme kremen 10Ferrari, Daily Chart

Ser du potensialet i denne typen oppsett? Noen handelsmenn sier: “Jeg handler bare store valutapar”. Andre handler bare ett eller to par. Så får du gutta som bare handler aksjer eller varer. Jeg har en venn som bare handler Bitcoin.

Jeg liker ikke å begrense meg selv. Jeg liker å delta i sterke trendmarkeder der oddsen fungerer for meg. Ja, jeg er fortsatt aktiv i valutamarkedet for øyeblikket, men jeg ser rundt meg og spiller også de store grepene i andre markeder. Akkurat som i vår familievareindustri i mer enn 40 år, hvor vi tar vår rettferdige andel av overskudd fra forskjellige sektorer av markedet, i forskjellige årstider. Om vinteren selger vi tonnevis med LP-gass, tre og parafin for oppvarming. På våren selger vi lastebiler med toppdressing, gjødsel og kompost til gartnerne. Om sommeren monterer vi glass som er skadet av haglvær, og selger utstyr til bassenget. Og om høsten selger vi grønnsakene vi dyrker på vår lille bedrift og hugger ved med vår hydrauliske vedkløyver for den høye etterspørselen om vinteren.

Hvis du ikke har brukt våre gratis handelssignaler ennå, vil jeg invitere deg til å prøve det. Vi kjenner kraften til diversifisering og utvider horisonten til forskjellige aktivaklasser. I tillegg til våre forex-signaler, utforsker vi også energier, råvarer og aksjeindekser. Noen av de nye instrumentene vi handler er gull, råolje og Nikkei 225 aksjeindeks.

Hvis du ikke har begynt å handle og ikke vet hvor du skal begynne, har vi all informasjonen du trenger på FX Leaders nettsted: anbefalte forex-meglere, forex trading-strategier, live markedsoppdateringer av erfarne analytikere og mye mer!

Lønnsom handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me