Leter du etter et flyktig valutapar å handle neste uke? Hold øye med USD / CAD

Hei, handelsmenn! Markedene har beveget seg, og forhåpentligvis har du tjent noe på det. Et instrument som ikke har beveget seg mye, er USD / CAD. Dette paret har allerede blitt konsolidert i et par uker og har dannet en type trekant / kileformasjon.

Så hvorfor skulle vi gidder å se på en slik inaktiv valutapar? Vel, fordi vi vet at disse konsolideringsfasene aldri varer evig. Når et par har brukt lang tid på å konsolidere eller rekke, fører dette ofte til et eventuelt bryte ut som kan være veldig kraftig. Det er nesten som paret bygger opp energi som det bryter ut voldsomt, og knuser det gamle område parametere. La oss se på noen få diagrammer:

 

USD / CAD – En sovende vulkan

Leter du etter en flyktig valuta 1USD / CAD daglig diagram

Det virker som om dette paret kommer til et punkt der et stort trekk kan finne sted. I uken som ligger foran oss, vil dette paret møte noen virkelig viktige økonomiske nyheter fra Canada. Den første hendelsen er Core Detaljhandel nummer onsdag klokka 13:30 GMT. Dette tallet forventes å komme inn på 0,8%. Hvis den faktiske avlesningen kommer inn på 0,8% eller høyere, kan den kanadiske dollaren ha nytte av den. Detaljhandelsnummeret vil bli utgitt samtidig med kjernenummeret for detaljhandel.

De neste viktige dataene ut av regionen er på fredag ​​klokken 13:30 GMT – Core KPI og KPI-tall (Consumer Price Index numbers). Høyere KPI-tall enn forventet er positive for den kanadiske dollaren. Hvis du handler den kanadiske dollaren neste uke, må du være oppmerksom på disse hendelsene.

Noe annet vi må huske på når vi ser på kanadiske dollarpar, er selvfølgelig oljeprisen. Som du kanskje vet, er den kanadiske dollaren og oljeprisen sterkt korrelert fordi oljeproduksjon spiller en viktig rolle i den kanadiske økonomien. Oljeutvinningsprosessen i Canada er dyrere enn i mange andre deler av verden, så oljeprisen spiller en veldig viktig rolle i helsen til den kanadiske økonomien, og selvfølgelig i styrken til den kanadiske dollaren. La oss se på et oljeprisdiagram:

 

WTI råolje – beveger seg også sidelengs

Leter du etter en flyktig valuta 2WTI råolje daglig diagram

Som du kan se i dette diagrammet, har oljeprisen handlet sidelengs i flere uker. Det ser ikke ut som et brudd kommer til å skje her snart, men du vet aldri. Hvis oljeforsyningsnivået øker igjen, kan det hende at oljeprisen har vanskelig for å bryte til nye høyder snart. Mens OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) satser på å redusere oljeproduksjonen på slutten, gjør amerikanerne og mange andre oljeprodusenter sitt beste for å øke oljeproduksjonen. Det forventes ikke at oljeproduksjonen avtar når som helst snart, og utsiktene for oljeprisen forblir derfor sideveis og til og med baisse. Dette kan legge press på den kanadiske dollaren. Omvendt, hvis oljeprisen klarer å erobre høyere grunn, kan den støtte den kanadiske dollaren. Legg merke til oljeprisen hvis du handler den kanadiske dollaren!

Når det gjelder USD / CAD, må vi også holde øye med amerikanske økonomiske data. Vi har eksisterende salgstall på onsdag klokka 15:00 GMT, og nye salgstall på fredag ​​klokken 15:00 GMT. Imidlertid forventes den viktigste hendelsen å være utgivelsen av FOMC møteprotokoll onsdag klokka 19:00 GMT.

La oss se på noen få andre instrumenter, skal vi?

 

EUR / USD – Fortsatt negativ

Leter du etter en flyktig valuta 3EUR / USD daglig diagram

EUR / USD stengt under den 20-dagers eksponentielle glidende gjennomsnitt på fredag. Oksene virker ikke så ivrige etter å forsvare sitt territorium for øyeblikket. Hvis dette paret fortsetter å handle under 20-EMA, kan vi muligens se en ny test av de årlige nedturene om noen få uker. Min skjevhet er fortsatt bearish for nå, men vi kan ikke utelukke noe sidelengs prisbevegelse på kort sikt.


 

AUD / USD – blir utmattet

Leter du etter en flyktig valuta 4AUD / USD daglig diagram

AUD / USD handler fortsatt i et veldig stort utvalg. Det ser ut til at dette paret virkelig sliter med å nå toppen. La oss zoome inn litt for å få en bedre følelse av parets ytelse de siste dagene:

Leter du etter en flyktig valuta 5AUD / USD daglig diagram

Selv om paret fortsatt handler over det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet, viser det noen tegn på utmattelse. Du kan se at oksene har vanskelig for å presse prisen høyere, og det er sannsynlig at toppområdet holder som motstand.

I det første diagrammet til AUD / USD har du kanskje lagt merke til at avstanden til den siste bølgen er veldig stor – omtrent 570 pips. Fra et syklisk synspunkt er det sannsynlig at en reversering her borte, spesielt fordi prisen er nær toppen, og allerede reagerer negativt på den sonen av motstand.

På tirsdag har vi RBA (Reserve Bank of Australia) møteprotokoll klokka 00:30 GMT. Dette kan forårsake betydelig volatilitet, så pass på denne hendelsesrisikoen. Senere på dagen er det en tale av RBA-guvernør Philip Lowe klokka 21:30 GMT som også har potensial til å flytte Aussie.

En siste ting, hvis du planlegger å handle på mandag, må du være oppmerksom på at det er en ferie i USA og Canada. Amerikanske helligdager har en måte å begrense volatiliteten på markedet, så husk dette. På den andre siden av skalaen kan uventede markedssjokk være mer dramatiske når likviditeten er tynn, så ikke tro at høytider som disse har mindre risiko enn de andre normale handelsdagene.

Ha en velstående uke gutter!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector