Lovgivere i Australia Utforsk muligheten for å gjenkjenne Bitcoin

Det minste kontinentet på planeten og dets lovgivere har nylig blitt veldig fremtredende på blockchain-utviklingsstadiet. Noe uventet nådde nyheten resten av verden som antydet at de samme lovgiverne presser på for full anerkjennelse av BTC som en offisiell valuta i alle delstatene i Australia..

Denne hendelsen har blitt ønsket velkommen av mange utviklere og investorer som jobber med bitcoin, men samtidig er andre skeptiske. Tross alt har lignende nyheter dukket opp i ganske lang tid og oftere enn ikke, de har blitt bevist enten helt falske eller som en feilaktig fremstilling av hva som var den faktiske lovgivnings- eller reguleringsutviklingen..

Likevel, som en av de store utviklede nasjonene i verden og leder av dens bredere region, ville det å få juridisk anerkjennelse i Australia være en stor seier for bitcoin. Her er en analyse av nyhetene og hva det kan bety for både landet og kryptovalutaen som kan oppnå full juridisk status.

En bred koalisjon

Denne utviklingen ble avslørt av Sydney Morning Herald, en australsk nasjonal nyhetskilde. I følge det har representanter fra både venstre- og sentrumspartier startet et kollektivt initiativ som søker å gi bitcoin full juridisk anerkjennelse, ikke forskjellig fra annen fiat-valuta som brukes i Australia. Det samme initiativet er en del av en enda større oppfordring til den australske regjeringen om å fokusere mer av sine ressurser på blockchain-applikasjon og hjelpe sine evangelister med høyere grad av støtte..

Senator Sam Dastyari og senator Jane Hume, som tilhører Venstre og Arbeiderpartiet, er lederne for initiativet. Argumentene deres fokuserer på forestillingen om at Australia er mye mer proaktiv når det gjelder bruk av kryptovaluta, men også hele det tekniske feltet blockchain. Paret har på grunn av dette opprettet en gruppe kalt Parliamentary Friends of Blockchain. Ifølge dem er deres formål å fremme den generelle tilstanden til problemene med digital valuta og blockchain.

Disse partnerskapene er ikke noe nytt og kan finnes praktisk talt i nesten alle utviklede, men også underutviklet nasjon på planeten. Imidlertid er innsiden av det samme initiativet et forslag som har fanget oppmerksomheten til resten av verden

Australias sentralbank

Inne i forslaget er det en direkte oppfordring fra parlamentariske venner av Blockchain til nasjonens sentralbank om å lansere sin egen kryptovaluta. Naturligvis er dette også noe man ser i andre deler av verden, som for eksempel i Norge, men Australias innflytelse er mye større i omgivelsene.

Senatorene mener at dette kan være et virkelig revolusjonerende skritt for alle australske finansinstitusjoner, inkludert Reserve Bank, og ser deres rolle som politiske tilretteleggere for at samme trinn skal finne sted.

Samtidig har Reserve Bank allerede avslørt tidligere i 2017 at den laget en intern gruppe som hadde til oppgave å utforske teknologien og dens potensial. På grunn av dette er det trygt å anta at de to enhetene er i en eller annen form for kommunikasjon som tilfører initiativet en enda større vekt..

Gjerne er banken fortsatt langt borte fra enhver gjeldende løsning for en intern bygget digital valuta, men med politisk støtte kan ethvert prosjekt plasseres i høyere gir. I tillegg kan den samme politiske støtten overbevise bankens ledelse om at regjeringen ikke vil gjøre en 180-graders vending på saken og forlate dem, sammen med eventuelle potensielle kostnader som kan ha samlet seg til det øyeblikket.

Australia som digital valutaleder

På mange måter er Australia en ideell kandidat for et land som vil gå inn i det digitale valutadomenet med full lovlig støtte. Selv om denne forestillingen for mange kan virke helt logisk, har ikke virkeligheten fanget den opp – i dag er Japan sannsynligvis det landet som har kommet lengst frem på den juridiske fronten med sin bitcoin-anerkjennelse som skjedde for noen måneder tilbake..

Likevel er det (relativt sett) nærliggende Australia som har en flott blanding av egenskaper som gjør at det nesten er en ideell kandidat for alle nasjonale digitale valutainitiativer. For det første, som mange andre vestlige nasjoner, bruker mange australske borgere BTC for å gamble online, kjøpe varer og tjenester og gjøre flere ting med sin digitale valuta.


Så det er en klar base av potensielle brukere som allerede er kjent med den digitale valutahandlingen og prosedyrene. Bortsett fra dette, har landet en interessant geopolitisk posisjon og et hjemlig oppsett. Australia er ikke stort når det gjelder befolkning, noe som betyr at det mye mer effektivt kan teste sin nye digitale valuta og også tillate bruk av bitcoin som en anerkjent kryptovaluta..

Selv i tilfelle uforutsette problemer, ville det være mer enn rustet til å løse dem eller til og med stoppe testingen uten å lide for mye skade. Det samme gjelder for befolkningen ville være mye lettere når det gjelder alle slags forsikringer i tilfelle testing.

Men samtidig er Australia medlem av G20 og mange andre politiske og økonomiske systemer, og plasserer det i samme gruppe som alle andre utviklede nasjoner på den nordlige halvkule. På denne måten vil enhver fremtidig digital valuta bli aktivert i et land som allerede har å gjøre med mange andre utviklede land. Informasjonen mottatt fra alle forsøk kan være uvurderlig for ethvert fremtidig initiativ både innenlands og utenlands.

Hekk for parlamentariske venner av Blockchain

Selv om deres visjon er klar, er den faktiske veien for realisering ikke så mye. Noen medlemmer av det australske parlamentet, inkludert de fra partiene som er involvert i parlamentarisk Friends of Blockchain-initiativ, støtter ikke prosessen med utvidelse av kryptovaluta..

Noen av dem har til og med nylig etterlyst enda strengere kontroll og tilsyn med bruk av BTC i Australia. På grunn av dette vil de parlamentariske vennene til Blockchain-medlemmer for det første ha en tøff vei fremover der de må overbevise sine politiske jevnaldrende om at både blockchain og digitale valutaer er en verdifull sjanse for landet deres..

Kilde: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector