Mai dag! Mai dag! Støte! Støte!!

Er du en av de handelsmennene som bare håper på det beste når en handel bare ikke fungerer slik du ville? Selv om det ikke er noe galt med å være positiv og håpe på det beste, har vi ikke råd til å ignorere alvorlige advarselsskilt når de kommer over vår vei. Ser du, det er viktig å være disiplinert og å følge handelsplanene dine, men noen ganger kan handelsparametere som er satt i stein skade lønnsomheten din. Vi må være fleksible nok til å tilpasse oss stadig skiftende markedsforhold. Noen ganger trenger vi å handle som en jagerpilot. Hvis strålen din brenner ut, må du forlate den umiddelbart – eller møte konsekvensene.

La oss undersøke noen viktige ting RØDT FLAGG advarselssignaler du må passe på når du administrerer dine åpne handler.

 

Avvisningslys til ekstreme priser

Når prisen på et valutapar eller annet finansielt instrument beveger seg raskt i en retning og strekker seg langt fra gjennomsnittet, når det ofte et utmattelsespunkt. På dette punktet er det ikke nok kjøpere (i tilfelle et bullish trekk) til å fortsette å presse prisen høyere. Det er her du må være forsiktig hvis du er i lang posisjon. Når dette skjer, snur prisen ofte mot gjennomsnittsverdien, som kan spise opp mye av den flytende fortjenesten din og til og med indusere et tap på dine vegne. La oss se på noen praktiske eksempler:

1. maiAUD / USD daglig diagram (2016)

De svarte pilene markerer avvisningslysene som ble dannet i denne perioden. Disse bearish avvisningslysene ble alle dannet på nivåer som var relativt langt fra gjennomsnittet, som i dette tilfellet representeres av det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet.

Stearinlys ett, to og fire har ganske store røde kropper. Dette indikerer bestemt salg i disse dager, og åpenbart en sluttkurs som er lavere enn den åpne prisen. De har også veker som stikker ut til oversiden, noe som indikerer avvisning av høyere priser. Det viser oss også hvordan bjørnene fikk kontroll over markedet ved å bruke grov kraft, for å si det sånn. Oksene forsøkte å presse prisen til nye høyder, men ble overbevisende overveldet av bjørnene hver gang. La oss zoome inn for å få en bedre oversikt over lys 1, 2 og 4:

2. mai

3. mai

4. mai

AUD / USD daglig diagram (2016)

Disse tre avvisningslysene har noen få ting til felles, men deres mest fremtredende likhet er det faktum at de er bearish oppslukende barer. Oversvømmende søyler kan være kraftige reverseringssignaler, spesielt hvis de ligger langt fra gjennomsnittsverdien (og står overfor middelverdien). Du bør være på utkikk etter stearinlys som disse, spesielt de med eksepsjonelt store områder. Avvisningslys, enten det er pinbars eller oppslukende stenger, er enda farligere når de lukker seg eller nærme bunnen.

Stearinlys nummer tre er et stjerneskuddlys, som også kalles en bearish pinbar. Denne typen lys er, akkurat som ett, to og fire, et kraftig reverseringssignal.

La oss si at du hadde en god kjøpsposisjon, og at handelen din hadde en fortjeneste på litt over 100 punkter. Nå som du holder øye med denne lønnsomme handelen din, gir prisen et godt løp, men savner din fortjeneste med bare 12 punkter. Noen timer senere er lys 3 ferdig. På slutten av dagen (stearinlys 3), kan du ikke tro at prisen reverserte bare 12 pips sky av målet ditt. I mellomtiden har du flyttet stopptapet ditt til breakeven for å eliminere potensielle tap på grunn av skarpe reverseringer.


Det er her mange handelsmenn legger igjen alle pengene sine rett på bordet. De klarer ikke å innse at oddsen nettopp har snudd mot dem. I dette tilfellet er stoppstoppet ca. 100 punkter unna markedsprisen. De begrunner at siden paret er i en oppadgående trend, og prisen er over både 200-MA og 20-EMA, er de trygge å holde på sin vinnende posisjon. Tross alt er det en pute på 100 pip mellom deres stopptap og markedsprisen, og prisen vil til slutt nå målet deres til slutt..

I mellomtiden hadde institusjonelle handelsmenn (som er de som flytter markedet) allerede begynt å skalere seg ut av sin lange eksponering for paret, da de la merke til den avtagende bullish momentum. Mottrendshandlere merker også denne svakheten og går inn med noen korte posisjoner. Dagen etter ser vi fortsatt salg, og prisen faller aggressivt. La oss zoome inn litt:

5. maiAUD / USD daglig diagram (2016)

Like før dette pinbar-stearinlyset, ser vi et bullish lys med en lang veke opp. Dette kalles et ‘testlys’. Det ser stort sett ut som det en bearish pinbar stearinlys, men det kvalifiserer ikke akkurat som en pinbar på grunn av dens nærhet som er for langt oppe i lysets rekkevidde. Selv om dette testlyset ikke er et så sterkt baissignal som pinbar som fulgte det, er det absolutt noe du bør være oppmerksom på når du støter på det.

Et blått (bullish) testlys skal stenge i de nedre 50% av det totale området. Det betyr at den øvre skyggenes rekkevidde skal være minst halvparten av lysets størrelse. (En lysestake er også kalt skygger).

Da pinbarstearet endelig lukket seg, var den tekniske beskjeden ganske klar: oksene hadde mistet kontrollen over markedet.

Så hva skulle du ha gjort i dette tilfellet? Bør du ha stengt stillingen din helt, eller tatt delvis fortjeneste og flyttet stopptapet ditt høyere? Bør du i det hele tatt ha forlatt stillingen din? Husk at vi ser på dette diagrammet i ettertid. Vi har alle svarene akkurat nå. Men når du er i en situasjon der du trenger å ta en beslutning, vet du tydeligvis ikke hva som skal skje. Som alltid, må vi vurdere det mest sannsynlige utfallet og styre handlerne deretter.

Da testlyset stengte, var prisen ca 115 pips fra 20-EMA. Dette er en betydelig avstand fra dette glidende gjennomsnittet, som er en god måte å måle den kortsiktige middelverdien til et instrument. Det store gapet mellom prisen og gjennomsnittsverdien, kombinert med den avvisende avvisningen som ble vist av testlyset, burde ha vært nok bevis for at du i det minste skalere ut av din posisjon til en viss grad. Da dagen etter viste seg å være en sterk pinbar, ville det ha vært lurt å vurdere å stenge posisjonen din helt, selv om målet ditt ennå ikke hadde blitt truffet. Jeg ville personlig tatt mine 100 pips og ‘kalt det en dag’. Selvfølgelig, da jeg først begynte å handle, visste jeg ingenting om avvisningslys eller omvendelse til gjennomsnittet. Jeg visste heller ikke hvor viktig den daglige tidsrammen er for teknisk analyse. Jeg gjorde feil mesteparten av tiden.

Selv når jeg senere begynte å bruke daglige tidsrammer, holdt jeg ofte på stillinger som jeg burde ha stengt med en gang da jeg så de røde lampene blinke. Når du er en nybegynnerhandler, vil du ikke innrømme at du tar feil, og selvfølgelig har du ikke opplevelsen til alltid å gjenkjenne farene for hva de egentlig er.

Som du kan se i diagrammet ovenfor, ville du ha blitt stoppet i breakeven hvis du ikke hadde handlet proaktivt da du så de tidlige advarselssignalene om en forestående reversering. Noen ganger er det bedre å bare ta fortjenesten du allerede har enn å holde på en posisjon når sannsynlighetene tydelig har vendt seg mot deg.

Så langt har vi brukt kombinasjonen av lysestake-mønstre og avstanden fra gjennomsnittsverdien til å identifisere farlige tilbakeslag mot trenden mot gjennomsnittet. Imidlertid er det flere teknikker som du kan identifisere mulige trusler mot dine åpne handler. Jeg kan ikke gå gjennom dem alle akkurat nå, men det er et ganske praktisk verktøy som kan hjelpe deg med å bestemme når en prisbevegelse har blitt overforlenget og kan være moden for en tilbaketrekning mot den rådende trenden. Hva venter vi på, la oss sjekke det ut!

 

Relativ styrkeindeks (RSI)

Den relative styrkeindeksen er en indikator som ble utviklet av Welles Wilder for mange år siden. RSI er en momentumindikator som svinger mellom overkjøpt og oversolgt nivå. Disse nivåene kan endres så vel som periodens inngangsparametere. Standard RSI-innstillingen bruker 14 perioder i beregningen og plotter den relative styrken på et diagram som svinger mellom 0 og 100. Når RSI er over 70-terskelen, anses det spesielle instrumentet å være overkjøpt. Når den faller under 30, anses den å være oversolgt.

Jeg liker å leke med indikatorinnstillinger, og jeg har funnet ut at RSI er et fantastisk verktøy for å påpeke mulige prisomslag. Selvfølgelig må denne indikatoren justeres til forskjellige tidsrammer og bør ikke være den eneste faktoren som tas i betraktning når du tar handelsbeslutninger.

La oss bruke en RSI-inngang på 5 perioder, med en overkjøpt terskel på 75 og en oversolgt terskel på 25. Her er AUD / USD daglig diagram igjen:

6. maiAUD / USD daglig diagram (2016)

Her kan du se at RSI-indikatoren ble overkjøpt enten når, eller like før lys nummer 1, 3 og 4 dukket opp. Rett før lys nummer 2 ble dannet, var RSI på 69, noe som nesten er overkjøpt. Så i alle fire tilfeller ga RSI-indikatoren tidlige advarsler til bullish handelsmenn om at mottrendskorreksjoner sannsynligvis ville oppstå. Det som gjør denne indikatoren så fantastisk, er at den ville ha varslet deg om disse rettelsene minst 24 timer før de skjedde!

RSI bør ideelt sett brukes i kombinasjon med andre indikatorer, eller i det minste med prisutløsere for best resultat. I hakkete markedsforhold der det oppstår dype mot-trendkorreksjoner, er RSI-indikatoren det ideelle verktøyet for å advare deg om overhengende farer. Det minner meg om måten bavian- og apeartene her i Sør-Afrika fungerer på. De har alle slags naturlige fiender som store ørner, slanger, karakaler, rev, leoparder, løver osv. Så de stoler vanligvis på at en av de eldre primatene i gruppen sitter et sted i et høyt tre eller en stein, på utkikk etter disse rovdyrene. Mens ‘vaktape’ skanner området for potensielle farer, kan resten av gruppen fokusere på å samle mat, stelle, og så videre.

I dette tilfellet, med AUD / USD, ga RSI-indikatoren effektivt tidlige varselsignaler til handelsmenn i lange posisjoner.

Selvfølgelig er RSI et kraftig verktøy for å identifisere handelsmuligheter også, men i dette tilfellet brukte vi det bare for å advare oss om truende korreksjoner mot åpne posisjoner.

La oss se på et annet eksempel på hvor prisen vendte tilbake til gjennomsnittsverdien (20-EMA) etter at et kraftig avvisningslys hadde dannet seg langt fra gjennomsnittet. I dette tilfellet ga RSI-indikatoren (satt til 5 perioder, med overkjøpt / oversolgt nivå 85/15) en overkjøpt avlesning like før dette massive avvisningslyset dukket opp. Her er diagrammet:

7. maiGBP / JPY daglig diagram (2014)

Utrolig, er det ikke! Hvordan ville du ha klart en åpen lang posisjon hvis du så et så aggressivt bearish avvisningslys?

For å konkludere

Vi må være percipient og sagacious når vi håndterer våre åpne handler. Når vi ser tydelige advarselssignaler, må vi revurdere handelen (e) og trekke ut ‘utkast’ -spaken om nødvendig (gå ut av handelen). Å være lydhør til rett tid vil spare deg for unødvendige tap.

I visse situasjoner vil du heller flytte stopptapet aggressivt høyere i stedet for å stenge posisjonen. Under andre omstendigheter vil du skalere deg ut av posisjonen din (lukke en del av den) og spore stopptapet ditt. Dette vil avhenge av trendstrukturen, og hvor aggressivt avvisningslyset er.

Lønnsom handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector