Noe mer Yen-styrke på vei? USD / JPY kan snart flytte sub 100

Onsdag i forrige uke tok USD / JPY kort et bud på baksiden av BOJ-møtet og rentebeslutningen, bare for å mislykkes med motstand mot trendlinjen og stenge dagen langt under åpningskursen. Valutakursen har danset rundt 100-nivået en god stund nå, som noen som går barbeint på glødende kull. Prisen har nylig spratt av dette store psykologiske støttenivået flere ganger uten å være i stand til å overvinne det. Det ser ut til at dette støttenivået sakte men sikkert blir svakere og svakere akkurat som de eldgamle hærene ramlet mot trebyens porter til fiendene og svekket forsvaret litt etter litt. Det er absolutt mange institusjonelle markedsaktører som holder øye med dette 100-nivået og venter på at det skal vike. Du kan med sikkerhet vite at mange stopptap vil bli utløst av at vi så et overbevisende brudd gjennom dette nivået, og spesielt under 98,80. Mange smarte handelsmenn har deltatt lenge på 100-nivået, og sikkert har de klart å tjene på disse handlerne. De som fremdeles holder fast på disse stillingene, har sannsynligvis stopptapene i sonen 98.00 til 99.00, eller enda høyere (for de som har stopp plassert i pausen). Hvis disse stoppene blir utløst, og store markedsdeltakere hopper inn i nye korte posisjoner, kan dette sette ytterligere press på valutakursen. Det kan være en veldig tiltalende breakout-handel eller til og med en god breakout-testhandel. La oss se på et daglig diagram:

 

USD / JPY daglig diagram

 

Her kan du se hvordan bjørnene og oksene har kjempet over dette store nivået. Jeg liker den synkende trekanten / kileformasjonen som har dannet seg, spesielt fordi den har dannet seg på et så viktig nivå. Det anses å være et fortsettelsesmønster, og tydeligvis presser oksene mindre og mindre tilbake i denne kampen om territoriet.

 

Handelsbrudd kan være vanskelig hvis du ikke vet hva du gjør. Jeg tror at en god måte å spille dette paret hvis en breakout faktisk oppstår, kan være ved å vente på en test på nytt av breakout-nivået. Se på følgende diagram:

 

USD / JPY daglig diagram

 

Så ideen her er å handle med bekreftelsen på at breakout faktisk er den virkelige avtalen. Når en større støttesone som denne er brutt, gjennomgår den ofte en rolleomgang og blir til en motstandssone. Jeg er sikker på at du har hørt om tidligere støtte som blir til ny motstand. For det første kan vi vente på et fast daglig nær 100-nivået. Deretter ønsker vi å se en retracement som bringer oss tilbake til breakout-nivået, eller i det minste nær dette nivået. I dette tilfellet kan vi bruke 100,00-nivået som referansepunkt for å gå inn på. Dette er ikke ment å være en kortsiktig, intradag-handel, men heller en langsiktig handel som kan ta dager eller til og med uker å nå sitt resultatmål. Et ganske stort stopptap kan brukes avhengig av lysestaken og andre variabler. Selv et stopptap på 200 til 250 pips er akseptabelt, og i noen tilfeller kan en strammere stopp også gjøre jobben. Dette er hvor skjønn bør brukes til å måle det tekniske oppsettet når du begynner på den nye handelen. Et godt mål vil være dobbelt så langt som stoppetapet ditt, og hvis du deler posisjonen din, kan halvparten av posisjonen tas av når handelen når det dobbelte avstanden til stopptapet. Resten av posisjonen kan brukes til å sikte mot et mye større mål, avhengig av handelsplanen til den enkelte næringsdrivende. Selvfølgelig bør stopptapet for den gjenværende posisjonen bringes til breakeven når den første posisjonen treffer målet, eller enda raskere.

 

GBP / USD


 

Selv om dette paret allerede er fanget i et område i noen måneder, har det sikkert potensial til å bryte ned ytterligere. Vi har nylig hørt om fornyede bekymringer om Storbritannias økonomiske utsikter som et resultat av den nylige Brexit. Dette har veid pundet, og det kan absolutt svekke pundet enda mer. Se på følgende diagram:

 

 

GBP / USD daglig diagram

 

Den sterke motstandssonen der paret nylig dannet en dobbel bunn, kan kanskje være en hard sone for bjørnene å erobre. Jeg ville ikke bli overrasket over å se en sprett på dette nivået, selv om det bare var en svak korreksjon. Ikke desto mindre sier ingenting at dette paret ikke vil skyte gjennom dette nivået med en gang uten forsinkelse. For øyeblikket ser det ut til at valutakursen snart kan nå det dobbelte bunnnivået, og prisen er for øyeblikket bare ca 173 pips fra det årlige lavpunktet som ble satt den 6. juli tidligere i år..

 

Nyheter og arrangementer

 

I morgen har vi taler av ECB-president Mario Draghi klokken 13.05 GMT, samt ECBs Nowotny klokken 14:00 GMT. Det vil også være taler av tre FOMC-medlemmer til forskjellige tider i løpet av dagen. Det er ikke noen store økonomiske datautgivelser i morgen, bortsett fra de amerikanske nye boligsalgstallene som blir utgitt klokken 14:00 GMT, noe som kanskje kan ha en mild effekt på valutamarkedet.

Lykke til med handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector