Noen pundhandlinger på kortene i dag? Se opp for de britiske CPI-tallene! – 11. april Morning Brief

Uten tvil er Storbritannias konsumprisindeksavlesning de viktigste økonomiske dataene på dagens dommer. Det europeiske ZEW Economic Sentiment-nummeret og JOLTs Job Openings-nummer ut av USA er absolutt viktig også, men ikke på langt nær så viktig som denne måleren på Storbritannias inflasjon.

Storbritannia har nylig sett en betydelig økning i forbrukerprisene. På veldig kort tid har deres KPI-nummer, som er deres offisielle metode for å måle inflasjon, spratt fra lave 0,9% i november i fjor, til imponerende 2,3% i mars i år..

Hva ville ha forårsaket denne kraftige økningen i inflasjonen? Skal ikke Brexit-prøvingen legge et enormt press på den britiske økonomien? Det skal tross alt være negativt for Storbritannia, ja. Og selvfølgelig har det allerede påvirket regionen på visse måter. Imidlertid har det britiske pundet mistet så mye av verdien de siste årene, at en sprett i Storbritannias inflasjon er helt uunngåelig. En valutadevaluering fører ikke alltid til en økning i landets inflasjon, men den nåværende tilstanden i Storbritannias økonomi støtter den absolutt. Siden juni 2014 mistet pundet omtrent 27,6% av verdien mot dollaren. Mye av denne tilbakegangen har selvfølgelig vært en ‘prising’ av Brexit. Kanskje jeg burde si at usikkerheten rundt saken svekket pundet betydelig (tross alt trodde verden ikke egentlig at briterne ville stemme for å forlate EU). Og la oss ikke glemme selve den forræderiske dagen, da pundet tapte mer enn 1100 pips mot dollaren og 1800 mot den japanske yenen. Selvfølgelig mistet pundet ikke bare verdien mot dollar og yen – det var en bred svekkelse av pundet mot valutamarkedet som helhet.

For å komme tilbake til inflasjonssaken og hvordan den forholder seg til valutamarkedet, la oss kort undersøke hva som skjer når inflasjonen stiger for mye.

Bank of Englands inflasjonsmål er to prosent. Når den forventer at inflasjonen kan komme ut av kontroll i nær fremtid, må den motvirke den ved å heve renten. Når renten øker, reduseres utgiftene og folk pleier å spare mer siden det er mer insentiv til å tjene høyere rente. Disse handlingene motvirker problemet med overdreven inflasjon. Selvfølgelig er det andre faktorer som må tas i betraktning før du øker renten, som inkluderer lønnsvekst, arbeidsledighet og økonomien, for bare å nevne noen. Ikke desto mindre er inflasjon en viktig faktor som påvirker sentralbankiers rentebeslutninger.

En effekt av en høyere rente i Storbritannia vil trolig være en strøm av midler inn i pundet. Dette er det vi trenger å være klar over. Når inflasjonen stiger, vil det involverte lands valuta normalt øke på grunn av utsiktene til høyere renter. Mye av pundens nylige støtte skyldes den nylige økningen i Storbritannias inflasjon. Nå før vi blir for tekniske, la oss ta en titt på noen få diagrammer:

Noe pundhandling 1GBP / USD daglig diagram

Som du kan se, har GBP / USD sittet fast i dette store området i omtrent seks måneder. Heldigvis er dette sortimentet ikke for stramt, så i det minste hadde vi noen muligheter til å tjene noen få dollar her og der.

Hvis vi ser på gårsdagens stearinlys (mandag), kan vi se at prisen kom inn i 20-EMA, men slo litt motstand rett på det. La meg zoome inn litt slik at du kan se det tydeligere:

Noe pundhandling 2GBP / USD daglig diagram

Jeg liker dette oppsettet for et kort spill på grunn av denne tidligere støttesonen som lett kan holde som ny motstand. Det som også betyr noe for meg, er at vi allerede har sett noe prisavslag utenfor dette nivået, som også er der vi finner 20-EMA. Husk at 20-EMA fungerer ofte som dynamisk støtte eller motstand. I dette tilfellet ser det ut som det kan holde som et viktig motstandsnivå. Forresten, bare se på hvordan 20-EMA har holdt som dynamisk støtte de siste to ukene. Det vi ser etter nå, er en reversering av denne rollen, siden prisen har gjort et sterkt brudd under dette glidende gjennomsnittet på fredag.

Å vurdere de grunnleggende faktorene som kan påvirke pundet; Brexit-saken er selvfølgelig et viktig tema vi trenger å holde øye med når vi handler denne store valutaen. Hvis investorer av en eller annen grunn blir redde igjen, kan det fungere til vår fordel hvis vi er i et kort spill på pundet. Den andre faktoren, som jeg nevnte, er KPI-utgivelsen som er planlagt til 08:30 GMT i dag. Vær forsiktig her. En virkelig god utskrift kan være dårlig for en kort posisjon. På den annen side, hvis vi ser en glipp av den forventede avlesningen på 2,3%, kan pundet kaste et betydelig antall pips, spesielt hvis det er en stor glipp.

Merknader om andre instrumenter

 

Gull – Se opp for det Pinbar!


Hvis du handler gull på langsiden, håper jeg at du så de røde lampene blinke på det daglige diagrammet. Det er en farlig stjernestake som antyder at dette instrumentet snart kan korrigere. Den andre bekymringen er den bearish avviket fra RSI-indikatoren som har dannet seg de siste dagene. Jeg sier ikke at du skal selge gull for øyeblikket, men hvis du er bullish på gull, må du være forsiktig og håndtere risikoen klokt. Se på dette daglige diagrammet:

Noe pundhandling 3

Gold Daily Chart

 

AUD / USD – Sterk trykk lavere

AUD / USD er et par verdt å nevne. Det har gjort et anstendig trekk lavere de siste par dagene. Nå i lys av de stille handelsforholdene vi har møtt på tvers av valutamarkedet i det siste, kan dette paret muligens gi oss noen fantastiske salgsmuligheter i dag, og i dagene og ukene fremover. Bare et forsiktighetsvarsel, skjønt – ikke vær for forhastet her, paret er relativt oversolgt for øyeblikket. Det kan være bedre å vente på en retracement for å komme inn til en bedre pris. Her er et daglig diagram over paret:

 Noe pundhandling 4AUD / USD daglig diagram

Jeg kan ta feil, og jeg håper jeg tar feil, men jeg tror i dag og resten av denne uken ikke vil tilby enorm volatilitet i markedet. Som du kanskje vet, har vi en kort uke foran oss, med fredag ​​som ferie i de fleste av de store finanssentrene rundt om i verden. Selvfølgelig er mandag også en høytid, noe som gjør dette til en ganske lang helg.

Lykke til med handelen din!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector