Råolje Bullish Bias fortsetter blant svakere dollar – Øyne på API-tall!

I løpet av onsdagens asiatiske åpningstider, WTI Råolje lyktes med å opprettholde sitt bullish rally fra forrige økt, og trakk ytterligere bud rundt $ 53-nivået. Imidlertid var den utbredte bullish bias rundt råoljeprisene hovedsakelig knyttet til de økende forventningene om at den innkommende Joe Biden-administrasjonen vil presse gjennom mer massive amerikanske stimulansetiltak, noe som økte håpet om drivstoffetterspørsel og en nedtrekking av råoljelager.

Det er verdt å forklare at den amerikanske finansministerkandidaten Janet Yellen nylig presset på for en massiv finanspolitisk hjelpepakke, noe som økte investorens håp om vekst og økonomisk bedring etter COVID-19. I mellomtiden spilte også den brede svakheten i amerikanske dollar, utløst av det positive markedet, også en viktig rolle i å støtte råoljeprisene, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren..

Omvendt utfordrer de økte bekymringene rundt COVID-19-tilfeller og økonomisk smertefulle harde låser stadig oppsvinget i råolje. Rett over dammen fulgte ikke råoljekjøperne mye oppmerksomhet til de siste rapportene som antydet at det internasjonale energibyrået har kuttet utsiktene for etterspørselen etter olje fra 1. kvartal med 580 000 fat per dag, midt i grenselukking og utvidede låser i Europa et forsøk på å stoppe økende frekvenser av COVID-19-infeksjoner. WTI Råolje handles for tiden til 53,40, og konsolideres i et område mellom 53,07 og 53,45. Videre synes handelsmenn å være forsiktige med å plassere noen sterke posisjoner foran amerikanske råoljeleveransedata fra American Petroleum Institute, som forfaller senere på dagen..

S&P 500 Futures lyktes med å opprettholde sin positive ytelse de siste 3 dagene, og slo rekordhøye på dagen. Bak denne positive ytelsen sto de positive kommentarene fra finansministerskandidaten Janet Yellen, som ba om mer COVID-19 nødhjelpsutgifter. I henhold til den siste rapporten, presset Yellen under senatets bekreftelseshøring for senatets finanskomité Kongressen til å “handle stort” på COVID-19 lettelse, og ikke bekymre seg for mye om gjeld. Disse positive kommentarene hjalp risikotonen til å holde seg positiv og vendte investorer fra den amerikanske havnen.

Over havet spilte den bedre enn forventede økonomiske ZEW-undersøkelsen i Tyskland en dominerende rolle for å understøtte markedets handelsstemning. Den bullish tonen i det globale markedssentimentet favoriserer råoljekjøperne på grunn av den svake amerikanske dollaren. På USD-fronten klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å stoppe sine bearish bevegelser fra forrige dag, og var fortsatt deprimert på dagen, som etterspørselen etter eiendeler med fristed reduserte blant fremskritt mot å bli enige om massiv amerikansk finanspolitisk stimulans. Det er også verdt å nevne at det amerikanske statsrådets avkastning falt etter at Yellen kunngjorde at skattelettelser for store selskaper, vedtatt i 2017, burde oppheves, noe som har lagt en ytterligere belastning på greenbacken. Imidlertid hjalp tapene i amerikanske dollar råolje til å holde bud. I mellomtiden hadde klokka 21:17 ET (02:17 GMT) den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, falt med 0,11% til 90,355

Alternativt har det internasjonale energibyrået kuttet utsiktene for oljebehovet i første kvartal med 580 000 fat per dag, midt i grenselukkinger og stramme låsinger i Europa, i et forsøk på å stoppe skyhøye COVID-19-infeksjoner. Disse negative rapportene klarte ikke å gi noen meningsfylt innvirkning på råoljeprisene, ettersom oljen fikk positiv trekkraft fra det positive markedet og den svakere greenbacken..

I mellomtiden utfordrer bekymringene om økende antall COVID-19-tilfeller og økonomisk smertefulle harde lockdowns den positive markedet. Dette har blitt en nøkkelfaktor som kan dempe gevinsten i råoljeprisene. I henhold til den siste rapporten, overgår USAs dødstall fra koronavirus nå 401.000, og antall tilfeller i landet er over 24 millioner, per 20. januar. I tillegg til dette, er det rekord daglige koronavirusrelaterte dødsfall i Storbritannia og utvidede lockdowns i Tyskland fortsetter å utfordre det positive markedet handelsstemningen og bidra til gevinsten i GULL priser. I mellomtiden viser dataene også at antall saker globalt har toppet 96 millioner. En annen faktor som kan sette spørsmålstegn ved risikostyringen, kan være rapporter om sannsynlig mangel på vaksine i New York og utsettelse av levering av Pfizers vaksine til Canada..

I dag vil investorfokus være på de amerikanske råoljeleveransedataene fra American Petroleum Institute, som forfaller senere på dagen. I mellomtiden vil handelsmennene også følge Bidens tale i Det hvite hus nøye. Inflasjonsdataene fra Storbritannia, Europa og Canada vil også dekorere kalenderen på dagen. Risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, vil fortsette å spille en viktig rolle. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector