Råolje Bullish Bias fortsetter – Økt drivstoffbehov i spill

Under mandagens asiatiske handelsøkt, WTI råolje klarte å utvide sin tidlige gevinststrek & forble godt bud rundt $ 66,00-nivå, hovedsakelig på grunn av optimismen rundt den amerikanske COVID-19-hjelpepakken, som styrket drivstoffetterspørselens forhåpninger og bidro til det bullish. De amerikanske COVID-19-hjelpepakkens forventninger ble utløst etter at president Joe Biden signerte lovpakken på 1,9 billioner dollar på fredag. I mellomtiden spilte den økende optimismen for produksjonskutt fra store produsenter også sin viktigste rolle i å støtte oljeprisene.

Videre fikk gevinstene et ekstra løft etter utgivelsen av bedre kinesiske detaljhandels- og industriproduksjonstall enn forventet, noe som bidro til å balansere en uventet økning i arbeidsledighetsgraden og skuffende data om faste investeringer. Bortsett fra dette, kan den bullish bias rundt råoljeprisene også tilskrives de nyeste rapportene som antyder at AstraZeneca trosset blodproppsanrop på grunn av COVID-19-vaksinebruk. Som et resultat har det positive markedet stemningen spilt en viktig rolle i å støtte de høyere avkastningene av råoljepriser. I de forskjellige kapitlene ble den bredbaserte amerikanske dollarstyrken, støttet av de positive amerikanske dataene, sett på som en av nøkkelfaktorene som avkortet oppsvinget for råolje, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. . Greenback-styrken, en tynn kalender og kinesisk-amerikansk krangling veide også råoljeprisene. WTI handles til 66,00 og konsolideres i området mellom 65,59 – 66,41.

Markedshandelssentimentet har blinket grønne signaler siden dagen startet da utgivelsen av bedre enn forventet kinesisk detaljhandel og industriproduksjonstall som antyder den bemerkelsesverdige bedringen i verdens nest største økonomi ga støtte til markedets handelsstemning for å holde bud . På datafronten, Kinas januar-februar Retail Sales YoY, kom tallet inn på 33,8% mot + 32,0% forventet og + 4,6% tidligere, med industriproduksjon YoY på + 35,1% og + 30,0% forventet og + 7,3% tidligere . I mellomtiden var fast eiendomsinvestering uendret på 35,0% mot + 40,0% forventet og + 2,9% tidligere.

Bortsett fra dette, kan den bullish bias rundt aksjemarkedet også tilskrives håpet om mer finanspolitisk lindring og prat om at Tokyo ikke ser etter en forlengelse av den virusledede nødsituasjonen. På den måten spilte den positive tonen rundt markedssentimentet en viktig rolle i å støtte de høyere avkastningene av råoljepriser. Til tross for den risikofylte stemningen, utvidet den bredbaserte amerikanske dollaren sin vinnerserie fra forrige økt og tok noen ytterligere bud på dagen, muligens på grunn av de positive amerikanske dataene som ble publisert på fredag, og som avslørte at produsentprisindeksen (PPI) økte 0,5% måned-til-måned i februar, mot 0,5% vekst i prognoser. Den vokste 2,8% fra året før, mot prognosen på 2,7%. Kjernen PPI økte 0,2% fra måned til måned og 2,5% fra år til år. Dette ble sett på som en av nøkkelfaktorene som ligger til grunn for amerikanske dollar.

I mellomtiden gir de økende markedsinnsatsene om raskere økonomisk økonomisk utvinning fra pandemien noe ekstra støtte til den amerikanske dollaren. Gevinstene i amerikanske dollar ble imidlertid sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt lokket på eventuelle ekstra gevinster i oljeprisen, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. Den amerikanske dollaren klatret 0,1% mot yen til 109,125 yen, og drev nær den høyeste siden juni 2020.

Foruten dette, kunne den hausseutviklingen rundt råoljeprisene også tilskrives rapportene som antydet at Saudi-Arabia, den største oljeeksportøren globalt, angivelig reduserte tilbudet av april-lastende råolje til minst fire nordasiatiske kjøpere med opptil 15%. . Derimot ble normale månedlige krav oppfylt for indiske raffinaderier. I mellomtiden holder også organisasjonen for petroleumseksportland og dets allierte (OPEC +) tett lokk på lagrene, noe som fortsetter å hjelpe råoljeprisene til å stige i 2021. Næringsdrivende vil holde fokus på bredere markedsrisiko og USD-prisdynamikken, som kan gi noen handelsmuligheter fremover.

Råolje Bullish Bias fortsetter - Økt drivstoffbehov i spillDaglig støtte og motstand

S1 64.12

S2 64,93

S3 65.26

Pivot Point 65.74

R1 66,07

R2 66,55

R3 67,36WTI råolje handler med en bullish forspenning på 66,14-området på den tekniske fronten, og får umiddelbar støtte på 63,30-nivå. På den øvre siden holder motstanden seg til 68,07-merket. Bullish crossover på 68,07 nivå kan føre WTI-prisen mot neste målområde på 71,60 nivå i dag. MACD og RSI støtter bullish trender, mens EMA i 20 og 50 perioden støtter en nøytral skjevhet. La oss vurdere å handle bullish over 65,75 nivå i dag. Lykke til!


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map