Råolje fortsetter å synke midt i sterkere dollar – raskt grunnleggende utsikter!

Under torsdagens tidlige asiatiske handelssesjon, WTI Råoljeprisen klarte ikke å stoppe den synkende streken fra forrige dag. Det falt fra det høyeste av $ 40 til $ 36,98, hovedsakelig etter at en overraskende stor amerikansk råoljebygging for forrige uke ble rapportert av regjeringen, som til slutt styrket frykten for et fall i etterspørselen etter drivstoff, midt i den forverrede globale koronaviruspandemien. Bortsett fra dette, satte også nedtrekkende varetall fra American Petroleum Institute (API), som ble utgitt tirsdag, press på råoljeprisene..

Videre kan bekymringene over tilbudssiden, i kjølvannet av den kontinuerlige økningen i produksjonen i Libya, også betraktes som en av nøkkelfaktorene som holdt oljeprisene under press. Mangelen på fremgang med en avtale om en amerikansk koronavirushjelpspakke ga ytterligere pessimisme, noe som hadde en negativ effekt på råoljeprisene. I mellomtiden utfordrer frykten for de geopolitiske spenningene mellom USA og Kina stadig råoljetyrene. Den bredbaserte amerikanske dollarstyrken, støttet av markedsrisikostemmingen, spilte også en viktig rolle i å undergrave oljeprisen, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. Råolje handles til $ 37,45, og konsolideres i området mellom 36,98 og 39,00.

Som vi allerede har nevnt, styrket den siste uventede store amerikanske råoljelagringen for forrige uke, rapportert av Energy Information Administration, bekymringene om fallet i etterspørselen etter drivstoff, midt i det forverrede globale utbruddet av COVID-19, som igjen undergravde følelsen rundt råoljeprisene. På datafronten økte råoljelageret med 4,3 millioner fat, mot forventningene om en økning på 1,23 millioner fat. Det kommer en uke etter at råoljene falt med 1 million fat. Som et resultat stupte råoljeprisene omtrent 5% over natten og falt under nøkkelen på $ 40 per fatstøtte.

Bortsett fra dataene var følelsen av markedsrisiko under press fra den økende bekymringen over den kontinuerlige økningen i nye tilfeller av koronavirus. I mellomtiden dempet den politiske usikkerheten i USA og mangelen på fremgang i de amerikanske stimulanssamtalene markedet handelsstemning ytterligere, noe som har holdt råoljeprisene under press, ettersom vi vet at den andre bølgen av coronavirusinfeksjoner intensiveres over hele USA Stater, Russland, Frankrike og mange andre land, noe som truer det globale økonomiske utsiktene. I henhold til den siste informasjonen rapporterte USA om lag 74 300 nye tilfeller av koronavirus, og presset landets daglige gjennomsnitt i løpet av den siste uken over 71.000.

I Europa traff antallet koronavirustilfeller det høyeste nivået noensinne, med mer enn 52 000 nye infeksjoner på søndag, noe som resulterte i at Frankrike forberedte seg på en ny lockdown. Andre steder har Spania også erklært en nasjonal nødsituasjon, og det er innført et portforbud om natten.

Foruten virusproblemer, kan en annen årsak bak investorenes forsiktige følelse også være forbundet med den langvarige kranglingen mellom USA og Kina, over potensielt salg av amerikanskproduserte raketter til Taiwan, som kontinuerlig tar fart. På baksiden dempet også den utbredte usikkerheten om det endelige resultatet av det amerikanske presidentvalget markedstemningen. I følge den siste rapporten indikerer de nasjonale meningsmålingene at demokratenes rival Joe Biden har ledelse over den republikanske sittende presidenten Donald Trump.

På USD-fronten klarte den bredbaserte amerikanske dollaren å beholde gevinsten gjennom forrige økt, ettersom handelsmennene fremdeles heier på den risikofrie markørstemningen. Gevinstene i amerikanske dollar virker imidlertid ganske upåvirket av den økende politiske usikkerheten foran det kommende amerikanske presidentvalget 3. november. Gevinstene i greenbacken kan imidlertid være kortvarige eller midlertidige på grunn av bekymringene for at den økonomiske gjenoppretting i USA kan stoppe på grunn av tilfeller av koronavirus. I tillegg ble gevinstene i amerikanske dollar ytterligere styrket av mangel på fremgang med hensyn til den amerikanske stimulanspakken, noe som har satt handelsmenn i et forsiktig humør. Dermed har gevinstene i amerikanske dollar blitt nøkkelfaktoren som har holdt råoljeprisene under press, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. Gevinstene i greenbacken har imidlertid holdt valutaparet under press. I mellomtiden står dollarindeksen, som setter dollaren mot en kurv med 6 hovedvalutaer, på 93.472.

Over dammen kan årsaken til tapet på råolje også være knyttet til rapportene som antyder at produksjonen i Libya, et av medlemmene i organisasjonen for oljeeksportlandene, forventes å komme tilbake til full kapasitet etter force majeure ble løftet på Sharara-feltet.

Tvert imot viste Saudi-Arabia og Russland sin vilje til å utvide sine kutt i oljeproduksjonen og utsette planlagte økninger når de møtes for samtaler med sine OPEC + -partnere i slutten av november, noe som kan bidra til å begrense dypere tap i oljeprisene..

I mellomtiden ble nedgangen i råoljeprisene begrenset av det mulige fallet i amerikansk produksjon, da oljeselskaper begynte å stenge rigger til havs på grunn av en orkan som nærmet seg Mexicogolfen. Det er verdt å huske at Louisiana er i ferd med å møte den sjette surringen fra et Gulf Coast-system i år, ettersom den tropiske stormen Zeta setter fart på Yucatan-halvøya, og bringer sterk vind og regn til en region som fremdeles styrter fra en rekke stormer.

Ser fremover vil markedshandlerne holde øye med USD-bevegelsen på grunn av mangel på store data / hendelser på dagen. Videre vil risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, for ikke å glemme Brexit, også være nøkkelen til å se etter ny retning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector