Råolje hakkete økt fortsetter – Breakout forventet!

Under mandagens asiatiske handelssesjon ble WTI Råoljeprisene klarte ikke å stoppe forrige ukes bearish bias, og var fortsatt deprimert rundt $ 48,00-nivået. Det er verdt å huske at råoljeprisene ga sitt første ukentlige tap siden oktober, da B.1.1.7-stammen av COVID-19, sammen med oppdagelsen av en andre mutantstamme av viruset, utløste frykt for at flere land kunne pålegge lockdowns , som igjen satte salgspress på råoljeprisene.

Råolje vil ende i år på en sur tone, da den kortsiktige etterspørselsrisikoen for flere sperrer og reisebegrensninger overskygger optimisme over stimulansnyhetene og COVID-19-vaksiner. Videre kan de siste produksjonsøkningsmulighetene fra store produsenter i 2021 også legge til råpresspris på råolje. I motsetning til dette bidro det optimistiske markedssentimentet til å begrense dypere tap i råoljeprisene med høyere avkastning. Den optimistiske markedsstemningen ble støttet av nyheten som antydet at USAs president Donald Trump har signert de siste stimulansetiltakene. I mellomtiden klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å oppnå noe positivt trekkraft, og steg lavere på dagen, noe som også støttet råoljeprisene, og begrenset dypere tap, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. For øyeblikket handler råolje til $ 48,17, og konsolideres i området mellom 47,51 og 48,28..

B.1.1.7-stammen av coronavirus har ført til fornyede låsingstiltak over hele verden, som kontinuerlig truer en utvinning i etterspørselen etter råolje. Gjenoppblomstringen av coronavirus (COVID-19) i Storbritannia, Europa og USA øker kontinuerlig, noe som resulterer i at strengere restriksjoner blir pålagt i det meste av Storbritannia, i et forsøk på å kontrollere spredningen av begge stammene, mens Dragon Nation har lagt til navnet sitt på listen over land som har suspendert passasjerreiser til Storbritannia. Utenpå dette støtter USA også en økning i COVID-19-tilfeller etter jul. I den siste rapporten overgikk antallet globale COVID-19-tilfeller 80,7 millioner per 28. desember. Årsaken til den baisse råoljeprisen kan også være knyttet til de siste forhåpningene om en produksjonsøkning fra store produsenter i 2021. Som i henhold til den siste rapporten kunngjorde den russiske visestatsministeren Alexander Novak at Russland vurderer å øke oljeproduksjonen av en gruppe store produsenter, kjent som OPEC +, med ytterligere 500 000 fat per dag (BPD), fra februar, ved neste måneds toppmøte i ledende globale oljeprodusenter. Kartellet kunngjorde et rekordstort kutt på 9,7 millioner fat per dag i april etter at coronavirus-induserte lockdowns sendte prisene krasj. Disse blandede overskriftene spilte imidlertid også en viktig rolle i å undergrave råoljeprisene. Til tross for alle disse bekymringene klarte markedets handelsstemning å utvide sin positive ytelse over natten og forble støttet av optimismen over de siste stimulansetiltakene og potensielle vaksiner / behandling for det svært smittsomme koronaviruset. Det er verdt å nevne at USAs president Trump signerte pandemipakke- og forbrukspakken på $ 2.3 billioner tidligere på dagen, noe som økte følelsen av investorer og ga litt støtte til de høyere avkastningene på råoljepriser, og derved begrenset ytterligere tap. Som vi vet advarte Trump tidligere om at han ikke ville signere regningen før beløpet på stimulansjekkene ble hevet til $ 2000 fra dagens $ 600. Kongressen vil stemme på dette økte beløpet senere på dagen. Den positive utviklingen i løpet av COVID-19-pakken favoriserer imidlertid stadig markedsrisikostemmingen, noe som bidrar til å begrense dypere tap i råoljeprisene.

I mellomtiden kan tapene i råoljeprisene også være knyttet til de siste kinesiske dataene, som viser at Kinas import av australsk kobberkonsentrat falt med 34% til 26717 tonn i november, som er det laveste nivået siden januar 2017, pr. dataene utgitt av Tollvesenet. Importen falt da den kinesiske regjeringen ba selskaper om ikke å kjøpe kobbermalm og konsentrat fra Australia på grunn av den kontinuerlige forsuringen av forholdet mellom de to landene.

Bortsett fra dette har USAs president Trump også hevet geopolitisk spenning i Midtøsten, og skylder Iran for søndagens rakettangrep nær den amerikanske ambassaden i Bagdad. Imidlertid har det iranske utenriksdepartementet avvist beskyldningen. I mangel av viktige data / hendelser på dagen, vil markedshandlere holde øye med risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, for ikke å glemme Brexit. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me