Råolje klarer å få positiv trekkraft – OPEC begrenser tilbudet!

Under fredagens asiatiske handelssesjon, WTI råoljeprisene klarte å utvide den bullish biasen over natten. De oppdaterte høyden på 9 måneder over midten på $ 46,00, hovedsakelig på grunn av avtalen mellom de største oljeprodusentene, om å fortsette med COVID-19-induserte produksjonskutt til 2021 for å møte den reduserte etterspørselen på grunn av koronaviruspandemi. Dette har lettet frykten for overforsyning og bidratt til økningen i råoljeprisene. Videre veier håpet om koronavirus (COVID-19) vaksiner, sammen med forventningene til en amerikansk COVID-19 stimulansepakke, på amerikanske dollar, som blir sett på som en av nøkkelfaktorene som har presset oljeprisene høyere , ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren.

Det optimistiske markedssentimentet spilte også en viktig rolle i å understøtte de høyere avkastningene på råoljepriser. Som et resultat ble den positive markedet stemningen støttet av håpene rundt koronavirusvaksiner, som vi allerede har nevnt. I mellomtiden kan årsaken til gevinsten i råolje være knyttet til ferske rapporter som tyder på at Kongressens republikanere presser på for en slanket pakke på 500 milliarder dollar, som tidligere ble avvist av demokratene, ettersom de argumenterte for en større prislapp. . På den baisse siden kan gevinsten i råoljeprisene være kortvarig, ettersom bekymringene for opptrapping av COVID-19-pandemien fortsetter å frykte frykten for fornyede sperrer i flere land, som undergraver drivstoffetterspørselen. WTI råolje handles for øyeblikket til 46,46, og konsolideres i området mellom 45,62 og 46,56.

Markedshandelsstemningen representerer en positiv utvikling på dagen, da det bullish utseendet på aksjer i Asia og Stillehavet, og gevinster i de amerikanske aksjene, har en tendens til å markere risikostemmingen. Imidlertid kan årsaken bak risikosituasjonen på markedet også tilskrives den fornyede optimismen over en mulig vaksine for det svært smittsomme koronavirus. Dette ble vitne til etter at S&P 500 Futures kom nær en flerårig høyde, mens aksjene i Asia-Stillehavshandelen var blandede. Som et resultat spilte det positive markedet sentimentet en viktig rolle i å understøtte de høyere avkastningene på råoljeprisene.

Det er verdt å huske at vaksinenyhetene antyder at verden snart vil få en kur mot koronaviruspandemien. I mellomtiden får Moderna og Pfizer stor oppmerksomhet, og USA har godkjent Pfizers vaksine. Bortsett fra dette, kan årsaken til gevinsten i aksjemarkedene også være knyttet til ferske rapporter som tyder på at republikanerne i den amerikanske kongressen ga en mer optimistisk tone under koronavirushjelpsforhandlingene på torsdag, ettersom de presser på for en slank stimulans på 500 milliarder dollar. pakke. Dermed spilte det optimistiske markedssentimentet en viktig rolle i å understøtte de høyere avkastningene av råoljepriser ved å undergrave den amerikanske dollaren.

Som et resultat klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å oppnå noen positiv trekkraft, og forbli baisse på dagen, ettersom tvilen vedvarer over den globale økonomiske utvinningen fra COVID-19. I tillegg til dette, spilte også markedssentimentet, støttet av optimismen over en potensiell vaksine for det svært smittsomme koronaviruset, en viktig rolle i å undergrave den usikre amerikanske dollar. Imidlertid har tapene i USA blitt en nøkkelfaktor som holder lokk på eventuelle ekstra tap i råolje, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. I mellomtiden har den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenbacken mot en bøtte med andre valutaer, sunket til 90,703. Over havet ble følelsen rundt råolje ytterligere forbedret etter torsdagens ministermøte, da organisasjonen for petroleumseksportlandene og dens allierte (OPEC +) ble enige om å lette produksjonskutt med 500 000 fat per dag (BPD) fra januar 2021. Denne økningen i produksjonen betyr at Organisasjonen for petroleumseksportland (OPEC) og Russland, en gruppe kjent som OPEC +, vil redusere produksjonen med 7,2 millioner BPD, eller 7% av den globale etterspørselen, fra januar, sammenlignet med nåværende kutt på 7,7 millioner BPD.

På den bearish siden kan gevinsten i råolje begrenses av den pågående frykten for økende antall COVID-19 tilfeller i USA, Europa og noen av de bemerkelsesverdige asiatiske nasjonene, som kontinuerlig gir næring til frykt for fornyede lockdowns i flere land, og har blitt nøkkelfaktoren som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. I mellomtiden utfordrer de ferske amerikanske reisebegrensningene for medlemmer av det kinesiske kommunistpartiet og deres familier og et forbud mot import av bomull fra Xinjiang, markedet som risikerer å øke, noe som sannsynligvis vil takke fart på råoljeprisene..

Ser vi fremover, vil markedshandlerne holde øye med de amerikanske sysselsettingsdataene for november, noe som sannsynligvis vil underholde markedsaktører i en lett kalender. Alt i alt vil ikke oppdateringene rundt Brexit, coronavirus og den amerikanske stimulanspakken miste sin betydning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector