Råolje lykkes med å opprettholde Bullish Bias fra forrige sesjon – et grunnleggende utsikter!

I løpet av fredagens tidlige asiatiske handelssession lyktes WTI råoljeprisene å utvide gevinsten sin fra forrige dag, og forbli hausse godt over midten av $ 40,00 nivå, ettersom sterke amerikanske økonomiske data ga håp om økonomisk bedring i USA. Dette har en tendens til å understøtte drivstoffetterspørselen og bidra til økning i råoljeprisene. Videre forbedret stemningen rundt råolje ytterligere torsdag, etter at Energy Information Administration rapporterte en nedgang i råoljelageret på 1 million fat for uken som endte 16. oktober. På den annen side kan gevinsten i råoljeprisene også tilskrives til optimisme over den amerikanske finanspakke, som holder markedets handelsstemning positiv og utvider støtten til råoljeprisene.

Tvert imot har styrken til den bredbaserte amerikanske dollaren, støttet av de positive amerikanske dataene, blitt nøkkelfaktoren som begrenser et ytterligere oppsving for råoljeprisene. I tillegg til dette ble gevinsten i råolje ytterligere begrenset av den kontinuerlige økningen i produksjonen i Libya, som nå forventes å produsere på over 500 000 fat om dagen, fra knapt 100 000 fat om dagen. Over dammen utfordrer frykten for den geopolitiske spenningen mellom USA og Russland og Iran råoljetyrene. Videre øker antall koronavirus tilfeller utenfor Europas episenter, noe som gir tvil om utvinningen i den globale drivstoffetterspørselen. Dette har blitt en nøkkelfaktor som holder lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. WTI råolje handles for tiden til 40,64, og konsolideres i området mellom 39,71 og 41,01.

Til tross for frykten for en brexit uten avtale og den geopolitiske spenningen mellom USA og Russland, for ikke å glemme den månedlige rekordøkningen i COVID-19-tilfeller i USA, utvidet markedets handelsstemning sin positive tone tidligere på dagen, takk til torsdagens utgivelse av bedre enn forventet amerikanske første ukentlige arbeidsløse krav, noe som ga håp om USAs økonomiske bedring og underbygget råoljeprisene. På datafronten gikk antallet amerikanere som søkte om arbeidsledighetsforsikring for første gang, ned til 787 000 forrige uke i henhold til dataene publisert av US Department of Labor (DOL). Tallene var imidlertid godt under de forventede 860K, og tallene fra forrige måned ble også revidert ned til 842K fra 898K tidligere rapportert.

I tillegg til dette, kan årsakene til risikostyringen i markedet tilskrives utviklingen rundt den amerikanske finanspolitiske stimulansen. Det skal bemerkes at husets høyttaler Nancy Pelosi sier at det er nødvendig å komme til enighet. I mellomtiden har den demokratiske lederen også sagt at det er gjort fremgang med en stimulansepakke. La meg minne deg på at demokratene og republikanerne har kranglet om en pakke til en verdi av rundt 2 billioner dollar, som er ment å støtte utvinning av økonomien fra koronaviruskrisen. Den positive utviklingen rundt den amerikanske finanspolitiske stimulansen har imidlertid en tendens til å understøtte følelsen med hensyn til råoljeprisene.

Til tross for den risikofylte følelsen, lyktes den brede amerikanske dollar å utvide gevinsten fra forrige økt, og tok ytterligere bud under den tidlige asiatiske økten på grunn av sterke data fra den amerikanske økonomien. Dette ga håp om gjenoppretting av den amerikanske økonomien, og støttet den amerikanske dollaren. Gevinstene i amerikanske dollar har imidlertid blitt nøkkelfaktoren som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. I mellomtiden økte Dollarindeksen, som sporer greenback mot en kurv med andre valutaer, med 0,4%, til 92,97, etter å ha nådd et 7-ukers lavpunkt på 92,46 onsdag.

Andre steder ble gevinsten i råolje begrenset av de pågående forskjellene mellom Storbritannia og EU (EU), angående vanskelige spørsmål som fiskeri og like konkurransevilkår. I tillegg til dette, spilte frykten for den geopolitiske spenningen mellom USA og Russland og Iran en viktig rolle for å begrense oljeprisgevinsten..

Videre kan den blandede følelsen rundt råoljeprisene også være assosiert med de fornyede restriksjonene for låsing, i et forsøk på å stoppe den andre bølgen av coronavirus, som til slutt har ført til bekymringer over den langsommere utvinningen av drivstoffetterspørselen, og dermed begrenset gevinsten i oljepriser. I henhold til den siste datarapporten fra Johns Hopkins University, registrerer omtrent halvparten av de amerikanske statene månedlige poster når det gjelder nye saker. I mellomtiden registrerte den australske staten Victoria også et høyt antall nye infeksjoner, etter å ha brutt 14-dagers gjennomsnittet.

Ser fremover, vil markedshandlere holde øye med USD-bevegelsen på grunn av mangel på store data / hendelser på dagen. Imidlertid vil den endelige presidentdebatten mellom president Donald Trump og hans demokratiske rival Joe Biden være nøkkelen til å se på. Videre har risikokatalysatorene, som geopolitikk og koronavirusproblemer, for ikke å glemme Brexit, ikke mistet noen betydning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector