Råolje lykkes med å opprettholde sin Bullish Bias fra forrige dag – et grunnleggende utsikter!

Under tirsdagens asiatiske handelssesjon, ble WTI Råoljeprisene lyktes i å utvide sin bullish strekning i forrige dag, og forbli positive, godt over $ 60,00-nivået, hovedsakelig på grunn av de siste rapportene som antydet at de største oljeraffineriene i Nord-Amerika stenger blant de arktiske forholdene som har forstyrret kraften, vann- og drivstoffforsyning over hele Texas. I mellomtiden hadde kranglingene mellom Washington og Teheran en ytterligere positiv innvirkning på oljemøtet, i frykt for forsyningsforstyrrelser. Bortsett fra dette, kan den hausseutviklingen rundt råoljeprisene også tilskrives det optimistiske snakket om den amerikanske hjelpepakken COVID-19.

I mellomtiden gir den nåværende forbedringen i koronavirus (COVID-19) forhold og fremgang på vaksinefronten ekstra styrke til råoljeprisene. Over havet forblir Saudi-Arabias produksjonskutt aktivt i løpet av februar og mars, noe som igjen har gitt enda mer styrke til det bullish rallyet i olje. I tillegg til dette fikk råoljeprisene litt ekstra støtte fra den svakere amerikanske dollaren, ettersom oljeprisen er omvendt knyttet til prisen på den amerikanske dollaren. En annen faktor som også kan støtte oljeprisen, er den sterkere stemningen på markedet, som ble utløst av optimismen angående hjelpepakken for koronavirus og fremgangen på vaksinefronten. På den bearish siden kan den langvarige frykten på grunn av coronavirus og de nye restriksjonene i New Zealand og Australia også bli sett på som en viktig bearish faktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. I skrivende stund handlet WTI råolje på 60,14, og konsoliderte seg i området mellom 60,02 og 60,33..

Imidlertid lyktes markedshandelssentimentet med å opprettholde sin positive ytelse fra forrige uke, fortsatt blinkende grønt på dagen, midt i den pågående utvinningen i koronavirus-situasjonen. Det skal bemerkes at antallet COVID-19 tilfeller fortsetter å synke i Amerika, og landets syv dager lange nye daglige infeksjoner har falt under 100 000 for første gang siden november i fjor, og landet fortsetter å bevege seg mot gjenåpning. I tillegg til dette introduserte Storbritannia en viktig vaksinasjonsmilepæl (15 millioner av de mest sårbare fire kategoriene av befolkningen som alle har fått sine første jabs), som hjelper til å åpne for en lemping av restriksjonene. I mellomtiden forventer den britiske regjeringen at antall virusrelaterte sykehusinnleggelser vil avta i løpet av neste måned.

Bortsett fra dette, kan en annen årsak bak den positive markedsutviklingen tilskrives praten om den amerikanske COVID-19 hjelpepakken. Det er verdt å huske at de tidligere utgitte skuffende amerikanske sysselsettingsdataene og frykten for ytterligere svakhet i arbeidsmarkedet øker behovet for USAs president Joe Bidens etterlengtede stimuleringspakke på 1,9 billioner dollar. Det positive markedet har spilt en viktig rolle i å støtte de høyere avkastningene på råoljepriser.

Som et resultat klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å stoppe den synkende streken fra forrige dag, og fortsatt være sur ettersom etterspørselen etter de sikre havnene fortsatt er lav, blant håp om en raskere amerikansk økonomisk bedring fra COVID-19 og fremgang mot å bli enige om neste runde av amerikansk finanspolitisk stimulans. Imidlertid bidro tapene i amerikanske dollar råolje til å holde bud, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. I mellomtiden hadde klokka 20:31 ET (kl. 01:31 GMT) den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, falt med 0,06% til 90,267.

Råoljeprisene over havet fikk litt ekstra støtte fra den intensiverende krangelen mellom USA og Teheran, som økte tempoet etter et amerikansk tjenestemedlems død; det var også rapporter om skaden til ett amerikansk tjenestemedlem og fem sivile entreprenører. Teamet var en del av de USA-ledede koalisjonsstyrkene i Erbil, Irak. Dette vekket i sin tur mistanken om at Iran muligens kunne stå bak flyttingen. De forventede kranglingene mellom Washington og Teheran vil sannsynligvis også øke oljesamlingen, i frykt for forsyningsforstyrrelser.

I tillegg til krangelen mellom USA og Teheran, har kulden i USA stengt oljebrønner og raffinerier, med operatører av naturgass og rårørledninger også overfor restriksjoner, som igjen har gitt en annen kortsiktig prisgjenvinningsbro, det var sannsynligvis ansvarlig for å ta oljeprisene til nivåene der markedene var på vei. De største oljeraffineriene i Nord-Amerika stenger også, hovedsakelig på grunn av arktiske forhold som har forstyrret kraft-, vann- og drivstoffforsyning over hele Texas..

På den bearish siden viser virusstammene i New Zealand og Australia fremdeles ikke noe tegn på å bremse, og som et resultat oppfordrer myndighetene til nye begrensninger for låsing. Uttrykksuttalelsen fra Verdens helseorganisasjon (WHO), med henvisning til frykt for nyinfeksjon med de nye virusstammene, kan sees på som en viktig bearish faktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. En annen faktor som også kan begrense opptrappingen, er de geopolitiske spenningene mellom Kina og den vestlige verden.

Ser vi frem, vil USAs detaljhandelsdata for januar måned bli utgitt kl. 13:30 på onsdag, og det vil bli fulgt nøye med for innsikt i helsen til den amerikanske forbrukersituasjonen for forrige måned. I mellomtiden vil FOMC-protokollen fra januar-møtet bli utgitt kl 19:00 GMT, og dette vil generere interesse for markedene, ettersom det vil gi mer innsikt i FOMC-debatten om avsmalnende program for aktivakjøp. I tillegg til dette, kan nyhetene om den amerikanske hjelpepakken, koronavirusvaksiner og spenninger mellom USA og Iran, gi ny retning for varen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector