Råolje plasserer høyeste nivå på et år – Spenninger i Midtøsten!

Under mandagens asiatiske handelssesjon ble WTI Prisene på råolje klarte å utvide forrige ukes seierserie, og steg til sitt høyeste nivå på mer enn et år, godt over midten av $ 60,00-nivået, hovedsakelig på grunn av frykten for økte spenninger i Midt-Østen. Denne frykten ble utløst etter at den saudiarabiske koalisjonskampene i Jemen sa at den hadde fanget opp en eksplosjonsladet drone avfyrt av den Iran-justerte Houthi-gruppen..

I mellomtiden kan den bullish biasen rundt råoljeprisene også tilskrives håpet om mer amerikansk stimulans og en lindring av koronaviruslåsinger, noe som hjalp markedsstemningen til å forbli bud og bidro til gevinsten i råolje. Råoljeprisene fikk litt ekstra støtte fra den svakere amerikanske dollaren, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. En annen faktor som også kan støtte oljesentimentet, kan være kutt i produksjonen som nylig ble enige om av andre medlemmer av Organisasjonen for petroleumseksportland (OPEC) og deres allierte..

På baksiden kan de friske lockdowns i New Zealand og Australia og formidlingen av frykt for reinfeksjon uttrykt av Verdens helseorganisasjon (WHO) bli sett på som en viktig bearish faktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljepriser. I skrivende stund handlet WTI råolje til 60,88, og konsoliderte seg i et område mellom 60,01 og 60,95. Ser fremover, synes handelsmenn å være nøye med å plassere sterke posisjoner midt i høytider i Kina og USA, og fraværet av større data / hendelser.

Markedshandelssentimentet opprettholdt sin positive utvikling i forrige uke og er fortsatt positiv på dagen, midt i den nylige optimismen med hensyn til coronavirus (COVID-19) hjelpepakke og vaksiner. I henhold til den siste rapporten er USAs president Joe Biden satt til å injisere sin $ 1,9 billioner stimulans, selv om republikanerne fortsetter å forstyrre veien til den etterlengtede lettelsen. De nylig nedslående sysselsettingsdataene i USA, kombinert med frykten for ytterligere svakhet i arbeidsmarkedet, økte etterspørselen etter den etterlengtede hjelpepakken. Bortsett fra dette, spiller vellykket vaksinering av over 15 millioner briter og fornyede samtaler om å lette virusledede lockdown, også en viktig rolle for å støtte markedets handelsstemning. I tillegg til dette har USA og Kina også sett tilbakegående antall virussaker etter hoppet i administrasjonen av vaksiner.

Bortsett fra dette, kan den positive markedsutviklingen også tilskrives det positive japanske BNP, noe som ga håp om økonomisk bedring. På datafronten oversteg QoQ-tallene 2,3% -prognosen, og kom inn på 3,0%. Dataene hang etter markedskonsensusprognosen på 1,0% på årsbasis, og kom inn på bare 0,2%.

Som et resultat av en sterkere markedsstemning klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å stoppe den tapte strekningen fra forrige økt, og den var fortsatt sur på dagen, ettersom etterspørselen etter de sikre havnene fortsatt er lav blant håpet om en raskere USAs økonomiske gjenoppretting fra COVID-19-pandemien og fremgang mot å bli enige om den amerikanske finanspolitiske stimuleringspakken. Imidlertid bidro tapene i amerikanske dollar råolje til å holde bud, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. Den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, lå på 90,427 – nær forrige ukes laveste på 90,249, et nivå som ikke har sett siden 27. januar.

Prisene på råolje fikk en ekstra løft over havet, etter at de store råoljeprodusentene som Saudi-Arabia, lovet å kutte råproduksjonen i henhold til deres forpliktelser. Det er verdt å huske at råoljeprisene har kommet seg de siste ukene, ettersom forsyningene strammes opp, hovedsakelig på grunn av produksjonskutt fra Organisasjonen for petroleumseksportlandene (OPEC) og allierte produsenter i gruppen OPEC+.

Videre ble prisstigningene i råoljeprisene styrket ytterligere etter at den saudiarabiske koalisjonskampene i Jemen hevdet at den hadde fanget opp en drone lastet med eksplosiver, avfyrt av den Iran-orienterte Houthi-gruppen, som til slutt vekket frykt for friske spenninger i Midt-Østen. , som bidro til gevinsten av råolje.

I mellomtiden kan de fornyede lockdown-tiltakene i New Zealand og Australia, kombinert med WHOs nedtrekkende uttalelse, med henvisning til frykt for reinfeksjon med virusstammene, bli sett på som en viktig bearish faktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. De geopolitiske spenningene mellom Kina og den vestlige verden kan også begrense ytterligere oljeopptrekk.

I mangel av noen større data / hendelser på dagen, vil markedshandlere holde øye med utviklingen av coronavirus-sagaen. Ferien i Kina og USA og fraværet av store data / hendelser vil begrense enhver umiddelbar bevegelse i varen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector