Råolje svever for syvende dag i rad – alle øyne på API-data!

Under tirsdagens asiatiske handelsøkt, WTI Råolje steg for den syvende dagen på rad, og forfrisket det 13 måneders høye nivået, godt over midten av 58.00-regionen, ettersom forsyningskutt fra store produsenter og optimisme over utvinning av oljeetterspørsel fortsetter å støtte energimarkedene. I mellomtiden kan den bullish biasen rundt råoljeprisene også tilskrives optimismen over fremgangen når det gjelder globale vaksinasjoner og økningen i økonomiske aktiviteter..

Videre spilte også de forbedrede forventningene til USAs president Joe Bidens 1,9 billioner COVID-lettelsesstimulans og Teheran-Washington-kranglingen over atomavtalen i 2015 en viktig rolle i å støtte råprisene. I tillegg til dette fikk oljeprisene øyeblikkelig ekstra støtte etter at dollarindeksen (DXY) falt fra en 2-måneders høyde, da oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar..

På den annen side viste det seg et økende antall COVID-19-tilfeller og ytterligere restriktive tiltak over hele verden, som for eksempel lockdown, som nøkkelfaktorer som holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. I skrivende stund, WTI Råolje handlet til 58,44, og konsoliderte i området mellom 57,98 og 58,51. Ser fremover, ser handelsmenn ut til å være nøye med å plassere sterke posisjoner foran amerikanske råoljeleveransedata fra American Petroleum Institute, som forfaller senere på dagen..

Markedshandelssentimentet opprettholdt sin positive ytelse forrige uke, og var fortsatt positiv på dagen, ettersom den positive utviklingen vedrørende den amerikanske COVID-hjelpepakken og koronavirusvaksiner fortsetter å favorisere risikosentimentet. Det skal bemerkes at den republikanske lederen for det amerikanske huset, Mitch McConnel, slengte Det demokratiske partiets press for å gå videre uavhengig, mot å passere $ 1,9 billioner COVID stimulansepakke. I mellomtiden, tidligere på dagen, indikerte den japanske finansministeren Taro Aso at han var villig til å frigjøre 1,3 billioner yen i en nødsituasjon COVID-19 stimulans for den asiatiske majoren..

En annen grunn bak den positive markedsutviklingen kan også tilskrives utviklingen mellom store nasjoner for å takle problemer med handelsproblemer. I henhold til den siste rapporten oppfordret den australske ambassadøren USA tidligere om en transatlantisk handelsavtale. I mellomtiden viste EU og Storbritannia også vilje til å lette handelsspenningene med USA på grunn av flytilskuddene. Dette ble i sin tur sett på som en av nøkkelfaktorene som sto til grunn for de høyere avkastningene på råoljeprisen.

Råoljeprisene nådde en ekstra løft over havet etter at de store råoljeprodusentene, som Saudi-Arabia, lovet å kutte råproduksjonen i henhold til deres forpliktelser. Det er verdt å huske at Saudi-Arabia har implementert ytterligere forsyningskutt for februar og mars, på toppen av de som ble implementert av medlemmer av organisasjonen for oljeeksporterende land og deres allierte (OPEC +). Ved å redusere forsyningene hjelper de til å balansere de globale markedene. Videre ble prisstigningen i råoljeprisene styrket ytterligere av Teheran-Washington-krangelen over atomavtalen i 2015.

På USD-fronten klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å utvide sin seiersrekke fra forrige dag, og ble sur da etterspørselen etter eiendeler med trygt tilfluktssted fortsatt var lav blant håpet om en raskere amerikansk økonomisk bedring fra COVID-19 og fremgang mot å bli enige om neste runde av amerikansk finanspolitisk stimulans. Imidlertid bidro tapene i amerikanske dollar råolje til å holde bud, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på greenbacken. I mellomtiden hadde klokka 20:32 ET (1:32 AM GMT) den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, sunket med 0,08% til 90,868.

På baksiden kan det økende antall COVID-19-tilfeller og ytterligere restriktive tiltak over hele verden betraktes som en bearish faktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. Fremover vil markedshandlerne holde øye med de amerikanske råoljeleveransedataene fra American Petroleum Institute, som kommer senere på dagen. I tillegg til dette, kan nyhetene om den amerikanske hjelpepakken, koronavirus (COVID-19) vaksiner og USA-Iran-spenningene gi ny retning for varen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector