Råolje utvider Bullish Bias midt i svakere dollar – alle øyne på NFP-tall!

Under fredagens asiatiske handelsøkt, WTI Råolje klarte å utvide sin seiersrekke fra forrige dag, og traff en 14-måneders høyde godt over nivået på $ 64,00, hovedsakelig etter at Organisasjonen for oljeeksportland og dets allierte (OPEC +) antydet at de var enige om ikke å øke oljen tilbudet i april, ettersom de avventer en mer betydelig gjenoppretting i etterspørselen fra koronaviruspandemien. I mellomtiden hjalp USAs president Joe Bidens 1,9 billioner dollar COVID-19 lindringsregning og koronavirusvaksinenyhetene også råoljeprisene til å holde bud.

Årsaken til den hausseutviklingen rundt råoljeprisene kan også tilskrives tegn på en gjenoppgang i etterspørselen, spesielt i Asia. På en annen side har antall tilfeller av COVID-19-varianten i New Zealand oppfordret myndighetene til å utvide restriktive tiltak som lockdowns, og dette har blitt en kritisk faktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljen priser. I tillegg til dette ble den bredbaserte styrken i amerikanske dollar også sett på som en av nøkkelfaktorene som begrenser et eventuelt oppadgående momentum for råolje, ettersom oljeprisen vanligvis faller når den amerikanske dollaren stiger, ettersom en sterkere greenback gjør oljen dyrere for okser med andre valutaer. I skrivende stund handlet WTI råolje til 64,34, og konsoliderte seg i området mellom 63,83 og 64,53..

Som allerede nevnt har Organisasjonen for oljeeksportland og dets allierte (OPEC +) besluttet å ikke øke oljetilførselen i april, ettersom de avventer en sterkere bedring i etterspørselen etter den koronavirusinduserte nedgangen. I mellomtiden lovet en av de beste oljeeksportørene, Saudi-Arabia, også å opprettholde sitt frivillige kutt i produksjonen på 1 million fat om dagen, og Saudis energiminister prins Abdulaziz bin Salman fortsatte å oppfordre til forsiktighet. Han presiserte at feil på forsiden ville være bedre enn en dårlig tidsbestemt forsyningsøkning.

Imidlertid klarte ikke markedets handelsstemning å stoppe den baisse ytelsen fra forrige dag, og forble sur på dagen, selv etter den solide fremgangen når det gjelder USAs president Joe Bidens 1,9 billioner dollar COVID-19 lettelseregning i Senatet. Det er verdt å huske at USAs president Joe Biden sa at USA ville ha nok COVID-19-vaksiner for hver voksen i USA innen utgangen av mai. I mellomtiden klarte ikke optimismen over den potensielle vaksinen / behandlingen for det svært smittsomme koronavirus å gi noen meningsfylt støtte til markedet handelsstemning.

Bortsett fra dette, kan den bullish biasen rundt råoljeprisene også tilskrives tegn på en gjenoppgang i etterspørselen, spesielt i Asia. I henhold til den siste rapporten har Dragon Nation rapportert at bensin- og dieselforbruket fortsetter å øke over nivåene før COVID-19 i 2021. Fabrikkaktiviteten returnerte raskere enn forventet, og et infrastrukturbyggingsprogram ble også stimulert umiddelbart etter februarens månenår ferie. Dette ble i sin tur sett på som en av nøkkelfaktorene som sto til grunn for råoljeprisene.

På USD-front klarte den bredbaserte amerikanske dollaren å utvide sin seiersrekke fra forrige dag, ved å ta noen ytterligere bud på dagen, midt i et risikofylt markedssentiment, noe som økte etterspørselen i fristed i markedet og bidro til gevinstene i greenbacken. Bortsett fra dette ble økningen i amerikanske dollar ytterligere styrket etter at Federal Reserve-leder Jerome Powell sa at det sterke utsalget i statskasser forrige uke var betydelig, og at det hadde fanget hans oppmerksomhet, men det var ikke “uregelmessig” eller sannsynlig å presse langsiktige renter så høyt at Fed kanskje måtte gripe inn mer kraftig. Han gjentok sin forpliktelse til å opprettholde en ultraenkel pengepolitikk til USAs økonomi er “veldig langt langs veien til gjenoppretting.” Imidlertid ble prisstigningen i amerikanske dollar sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. Tidlig i den asiatiske økten ble dollarindeksen lite endret på 91,660, etter å ha fått 0,7%.

Fremover vil markedshandlerne holde øye med den amerikanske ikke-sysselsettingsendringen, sammen med arbeidsledighetsgraden, som forventes løslatt senere på dagen. I mellomtiden vil også praten rundt USAs stimulusregning bli fulgt nøye. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector