Råolje utvider Bullish Bias – US Stimulus håper svekket dollar!

Under den asiatiske handelssesjonen i dag, WTI Råolje klarte å utvide sin økende rekkefølge forrige uke, og traff en intradagshøyde godt over midten av $ 57,00 nivå, hovedsakelig på grunn av det positive markedet, utløst av håpet om at USAs president Joe Bidens $ 1,9 billioner COVID- 19 hjelpepakker vil bli vedtatt, som umiddelbart styrket håpet om en utvinning i drivstoffetterspørselen og bidro til gevinsten i råolje. Bortsett fra dette, kan den bullish bias rundt råoljeprisene også tilskrives Saudi-Arabias forpliktelse til å gjennomføre ytterligere kutt i tilbudet i februar og mars. I mellomtiden bidro også reduksjonene fra andre medlemmer av organisasjonen for petroleumseksportland og dets allierte (OPEC +) til å opprettholde balansen i de globale markedene..

Råoljeprisene fikk ekstra støtte etter at spenningen eskalerte mellom USA og Iran. Omvendt har gjenoppståelsen av COVID-19-tilfeller oppfordret mange nasjoner til å innføre ytterligere restriktive tiltak, for eksempel lockdowns, som har blitt en nøkkelfaktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. I mellomtiden begrenser den friske styrken til den bredbaserte amerikanske dollaren også oppsvinget i råolje, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. I tillegg til dette ble prisstigningene i råoljeprisene begrenset av nedslående rapporter som antydet at koronavirusvaksinene fra Oxford-AstraZeneca ikke klarte å temme den sørafrikanske varianten av viruset. WTI Råolje handles for øyeblikket til 57,41 og konsolideres i området mellom 57,02 og 57,56.

Markedshandelssentimentet opprettholdt sin positive utvikling forrige uke, og var fortsatt støttende på dagen, midt i optimismen om en ekstra amerikansk finansiell hjelpepakke. Disse forhåpningene ble styrket etter en svak amerikansk jobbrapport, som viste at færre jobber hadde blitt generert i økonomien enn forventet. Lønninger utenfor gården var på 49 000, og arbeidsledigheten var på 6,3%. De skuffende dataene kan føre til flere stimulansetiltak, som igjen kan øke drivstoffetterspørselen. I henhold til den siste rapporten fortsetter debatten i kongressen angående stimuleringspakken på 1,9 billioner dollar som ble foreslått av USAs president Joe Biden i januar. Treasury Secretary Janet Yellen sa også i helgen at USA kan komme tilbake til full sysselsetting i 2022 hvis landet leverer en sterk nok hjelpepakke.

I tillegg til dette, kan en annen grunn bak den positive utviklingen i markedet også tilskrives Japans bedre data enn forventet nåværende konto og handelsbalanse. I mellomtiden spiller optimismen over utrullingen av vaksiner for det svært smittsomme koronaviruset også en viktig rolle for å støtte markedets handelsstemning. Dette ble sett på som en av nøkkelfaktorene som sto til grunn for råoljeprisene.

En annen viktig medvirkende årsak til den hausseutviklingen rundt råoljeprisene kan også tilskrives Saudi-Arabias løfte om å iverksette flere forsyningskutt i februar og mars; i mellomtiden bidro også reduksjonen i tilbudet fra andre medlemmer av organisasjonen for petroleumseksportlandene og dets allierte (OPEC +) til at oljemarkedet opprettholdt sin bullish bias.

I mellomtiden fikk råoljeprisene en ekstra løft etter at Iran ba USA om å oppheve sanksjonene. I henhold til den siste rapporten sa Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei at Teherans “endelige og irreversible” beslutning bare var å gå tilbake til samsvar med 2015-atomavtalen hvis Washington løfter sanksjoner mot Den islamske republikk. Disse kommentarene kom etter at USAs president Joe Biden uttalte at USA ikke ville oppheve sanksjoner bare for å få Iran tilbake til forhandlingsbordet. Det ser ut til at begge sider holder på når de veier opp om pakten kan gjenopplives eller ikke, og hvordan.

Til tross for det positive humøret og svake amerikanske data, klarte den brede amerikanske dollar å stoppe den synkende strekningen fra forrige økt, og tok noen nye bud på dagen, da skuffende amerikanske jobbdata fikk noen handelsmenn til å redusere innsatsen på en rebound i greenbacken. USA vil også presentere sitt føderale budsjett senere på uken, og noen viktige amerikanske data, inkludert konsumprisindeksen, vil også bli utgitt denne uken. Gevinstene i amerikanske dollar ble sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. I mellomtiden hadde klokka 20:53 ET (1:53 GMT) den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, steget med 0,13% til 91,088.

Fremover vil markedshandlere holde øye med nyhetene knyttet til den amerikanske hjelpepakken, koronavirus (COVID-19) vaksiner og spenningen mellom USA og Iran. På datafronten vil den tyske industriproduksjonen m / m og Sentix Investor Confidence være nøkkelen til å se på. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map