Råolje utvider vinnestrekningen til å nå over $ 56 – et grunnleggende utsikter!

Under torsdagens asiatiske handelsøkt trykte WTI råolje en 4-dagers vinnerserie, og traff en måneders høyde godt over $ 56,00, hovedsakelig på grunn av de positive EIA-rapportene, som viste et overraskende trekk i amerikanske råoljeforsyninger. I mellomtiden spilte også det positive markedet og håpet om en global økonomisk bedring fra COVID-19 en viktig rolle i å støtte råoljeprisene. Bortsett fra dette, kan den bullish biasen rundt oljeprisene også tilskrives fremgangen mot å passere USAs president Joe Bidens stimuleringspakke på 1,9 billioner dollar, som hadde en ytterligere positiv innvirkning på prisene på råolje..

En annen faktor som også kan støtte det positive oljesentimentet, kan være de siste rapportene fra Organisasjonen for oljeeksporterende land og allierte, eller OPEC +, som antyder at de forplikter seg til på et møte onsdag å opprettholde en redusert produksjonspolitikk. På den annen side fortsetter det økende antall COVID-19-tilfeller globalt å presse flere land til dypere låsingstiltak, noe som resulterer i økte bekymringer for drivstoffetterspørsel, noe som igjen begrenser gevinsten i råolje. Et annet aspekt som begrenser gevinsten i oljeprisen, er den sterkere amerikanske dollaren, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på greenbacken. WTI råolje handles til 56,06 og konsolideres i et område mellom 55,77 og 56,24.

Markedshandelssentimentet utvidet sin tidligere tre-dagers positive ytelse, og fortsatt blinket grønt på dagen, muligens på grunn av fremgang i USA mot å bestå president Joe Bidens stimulansepakke på 1,9 billioner dollar. Dette ble utløst etter at amerikanske lovgivere nådde nærmere godkjennelse av presidentens sjenerøse COVID-19-bistandsregning uten republikansk støtte. Videre ga de nylige, amerikanske amerikanske dataene og nyheten om eks-ECB-president Mario Draghis inntreden i politikken som statsminister i Italia, ytterligere støtte til markedets handelsstemning. Utviklingen på koronavirusvaksinefronten, som antyder en rask global utvinning i løpet av 2021, kan også støtte markedssentimentet. Samlet sett ble det optimistiske markedssentimentet sett på som en av nøkkelfaktorene som sto til grunn for råoljeprisene.

Bortsett fra dette fikk råoljeprisene en ekstra løft da OPEC + lovet å utvide sin reduserte produksjonspolitikk på et møte onsdag. Dette kan muligens tilskrives den usikre drivstoffbehovet, da COVID-19-pandemien er redd for kortene.

På den andre siden av havet kan en annen årsak til den hausseutviklingen rundt råoljeprisene også være de siste positive EIA-dataene, som viste en overraskende trekning i amerikanske råoljeforsyninger. På datafronten rapporterte den amerikanske energiinformasjonsadministrasjonen et trekk på 994 000 millioner fat, mot prognosen om en bygging på 446 000 fat. I løpet av forrige uke ble det registrert en trekning på 9,190 millioner fat. Det skal bemerkes at WTI-råoljelagrene i USA nå er på sitt laveste nivå siden mars i fjor.

På USD-fronten handles den amerikanske dollaren nær det høyeste nivået på mer enn en måned på dagen, ettersom bekymringene for de amerikanske økonomiske utsiktene gikk ned etter utgivelsen av positive amerikanske data. Det er interessant å merke seg at den siste måneden økte den økonomiske aktiviteten i den amerikanske servicesektoren i sitt sterkeste tempo siden februar 2019, med PMI for ISM Services steg til 58,7, fra 57,7 i januar. Disse tallene overgikk markedsforventningene på 56,8. I mellomtiden viste publikasjonen at New Orders Index vokste til 61,8 fra 58,6, og sysselsettingsindeksen økte til 55,2 fra 48,7, som var det høyeste tallet siden februar 2020. Bortsett fra dette, kunne gevinstene i amerikanske dollar også være knyttet til fremgangen på koronavirusvaksinasjonsfronten og de siste trekkene fra USAs president Joe Biden for å passere sin finanspolitiske stimuleringspakke. Imidlertid viste prisoppgangen i amerikanske dollar seg å være en av nøkkelfaktorene som holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. Den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, sto på 91,066, som ikke er langt fra det høyeste nivået siden begynnelsen av desember.

På den bearish siden har gjenoppståelsen av COVID-19-saker i mange land oppfordret myndighetene til å innføre ytterligere restriktive tiltak, som for eksempel lockdowns, som igjen har gitt tvil om utvinningen i drivstoffetterspørsel, som blir sett på som en nøkkelfaktor. som holder lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene.

Fremover vil markedshandlere holde øye med utgivelsen av lønnsdata for ikke-gårdsbruk og fredagens amerikanske sysselsettingsdata for januar, som forventes å vise at 50000 arbeidsplasser ble lagt til i januar. Videre kan oppdateringene rundt koronavirusvaksinene og den amerikanske økonomiske hjelpepakken gi ny retning for varen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map