Rollen til Bitcoin i ustabile tradisjonelle markeder

Å bruke digital valuta i det øyeblikket et bestemt vanlig marked blir mer volatilt, er en av de viktigste årsakene til at bitcoin steg opp på scenen etter krasjen i 2013. Siden den gang viste rollen BTC i de kinesiske valutamarkedene at den fungerer lett som en barriere mot harde treff på uinformerte investorporteføljer.

Det kan virke som om det å være involvert i et av de største økonomiske systemene i verden var en stor prestasjon, men i kjølvannet av nylig vekst i BTC-pris, denne egenskapen til den digitale valutaen ble overskygget. Nå blir BTC sett på som en vanlig metode for å generere fortjeneste gjennom raske investeringer og uttak av midler, omtrent som ETH og andre dynamiske kryptovalutaer..

Likevel har det samme blockchain-nettverket den samme evnen, og noen steder over hele verden fungerer det som en trygg havn når bølgen av ustabilitet treffer et bestemt marked. Her er noen flere detaljer om dette ofte overser fenomener i den største digitale valutaen, men også andre som kan tjene det samme formålet.

Penger og sosial orden

I livene til moderne individer er det flere faktorer som knapt har endret seg de siste par tusen årene. Selv om dette kanskje høres utrolig ut, viser historien at begrepet penger var og forble en av de viktigste fakta i en persons liv, helt tilbake til en tid da bytte av varer ble operasjonalisert til en prosess som brukte naturlige midler for å definere verdi.

I slutten av middelalderen ble det samme konseptet slått sammen med ideen om bank og alle tilknyttede tjenester. Dette tillot folk å låne ut og låne, og satte grunnstenene for full markedsoperasjoner som de som eksisterer i dag i den moderne finansinstitusjonen.

I denne forbindelse bør digital valuta oppfattes som bare en fortsettelse av den samme utviklingen av finansielle tjenester. Historien viser imidlertid også at ikke alle endringer i det økonomiske oppsettet skapte fordelaktige ting. Noen ganger kom disse i form av katastrofale problemer som førte til lavkonjunktur, depresjon eller til og med kollaps av hele den økonomiske strukturen til en enkelt nasjon.

Dette viser at begrepet økonomi og en gitt sosial orden for et bestemt domene, det være seg en region, et land eller en union, er nært bundet. Men for første gang i historien, oppfinnelsen av digital valuta, som fungerer som en fullt brukbar monetær representasjon av verdi, men en som ikke er knyttet til noen regjering eller annen enestående maktstruktur, gir en ny dynamikk til denne ligningen.

Tap av sentral planlegging

Å fungere som en åpen tilgang og en gjennomsiktig hovedbok som registrerer hvor og hvordan pengene strømmer, viser en bitcoin-blockchain, som enhver annen blockchain, at bruk av bankformidlere ikke lenger er nødvendig. Dette er en direkte utfordring mot ideen om at penger i formen i dag kan fungere gjennom streng sentral planlegging, ofte utført av nasjonens sentralbank.

Den samme ideen kan presenteres i disse vilkårene: mens sentral planlegging har blitt gjort unødvendig med blockchain, har den faktiske brukervennligheten til de digitale valutaene holdt seg relativt lik fiatpenger. Deres bruk, som dekker ting som lån, direkte bitcoin-investeringer, kjøp gjennomført online og til og med online BTC-gambling viser at bitcoin kan gjøre hva fiatpenger kan.

Det indirekte angrepet mot sentralbankdogmet gjorde først at politisk etablering over hele verden unngikk forestillingen om at en digital valuta først var viktig og deretter nyttig på noen måte. Men trenden begynte å svekkes etter hvert som betydningen av kryptovalutaene vokste. Nå er det klare indikatorer for at den samme situasjonen endrer seg raskt i en rekke regioner og på global skala.

Land som åpner seg

Tegnene på skiftende tider er synlige i mange hjørner av verden. Nylig anerkjente Japan bitcoin som en levedyktig betalingsmåte, noe som førte til en enorm tilstrømning av fiat-valuta til nettverket, noe som resulterte i at rekord for verdien ble brutt etter hverandre. Russland, som i lang tid ble sett på som en av de største motstanderne av enhver form for digital valuta, begynte også å endre holdning.

I andre regioner utspiller seg en lignende trend. Regjeringer, akkurat som investorer og vanlige borgere, begynte å utforske ideen om digital valuta, hovedsakelig bitcoin og eter, og hva disse kan gjøre for dem. Men når dette fortsetter, er den største innvirkningen bitcoin har på den sosiale dynamikken i de landene hvor handel allerede er i varmt vann på grunn av den iboende ustabiliteten i markedet..

Her har bitcoin sannsynligvis den største rollen å spille når det gjelder å beskytte midlene til de som er aktive i verdens vakreste investeringssystemer og andre økonomiske prosesser..

Ustabilitet og digitale valutaer

Spesielt den viktige faktoren om bitcoin er at den er helt åpen for utviklingsland. Derfor har BTC i Venezuela blitt en parallell valuta som konkurrerer med andre og tilbyr innbyggerne et middel for transaksjoner som omgår enhver offisiell kanal. Dette brukes til ting som å kjøpe grunnleggende nødvendigheter nå som de offisielle pengene har blitt nesten verdiløse.

En lignende situasjon kan bli funnet i Øst-Afrika, der overføringstjenester og initiativer som BitPesa tar over fra tradisjonelle overføringskanaler. Det samme gjelder Sør-Afrika, mens nigeriansk aktivist og lokale handelsmenn ser bitcoin som et middel for å gi et nytt nivå av demokrati i det finansielle systemet som ellers er full av korrupsjon og problemer..

En økonomisk kollaps i Zimbabweere tvang borgerne først til å lete etter alternativer, men nå bruker et stort antall av dem bitcoin som et middel til å beskytte sparepengene sine. Tidligere kollapset nasjonalbankene, og etterlot mange uten sparing, men nå gir BTC seg selv som en måte å beskytte mot denne muligheten.

Alt dette viser at bitcoin er langt mer enn en investeringsmekanisme for stabile, utviklede markeder. I stedet bruker utviklingsmarkeder som er i krise sammen med innbyggerne nå denne digitale valutaen for å tippe skalaene til de monetære og sosiale endringene til fordelene deres..

Kilde: Kvarts

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me