Råvarevalutaer fører pakken inn i uken fremover

I forrige uke kjempet den kanadiske dollaren tilbake og gjenvunnet noen av sine nylige tap mot den amerikanske dollaren. Den amerikanske dollaren har vært veldig sterk den siste tiden, og hvis du ser på resultatene i forrige uke, er det ganske imponerende at den kanadiske dollaren klarte å få rundt 55 punkter mot Buck. Dette virker ikke som noe vesentlig, men hvis du vurderer tapene til noen av de andre store valutaene mot dollar, er det definitivt noe å merke seg. Euro tapte for eksempel rundt 210 punkter mot amerikanske dollar i forrige uke, og den japanske yenen ga tilbake mer enn 130 punkter. Pundet tapte ca 215 pips, og sveitsiske franc ca 115 pips.

 

Oljeprisen steg moderat i forrige uke, noe som sannsynligvis bidro til den kanadiske dollarens gevinster. Denne uken har vi noen veldig viktige hendelsesrisikoer som kan flytte den kanadiske dollaren, og kanskje har markedsaktørene allerede begynt å prise inn noe mer kanadisk dollarstyrke som kan være resultatet av disse hendelsene i uken fremover. Vi vil dekke alle disse hendelsene, men la oss se på noen tekniske aspekter ved USD / CAD først:

 

USD / CAD daglig diagram

Hvis du tar en nærmere titt på dette diagrammet, vil du legge merke til at paret handlet over det 200-dagers glidende gjennomsnittet i et par dager, men det var ikke i stand til å få trekkraft over denne meget viktige tekniske indikatoren. På fredag ​​stengte paret godt under dette glidende gjennomsnittet igjen, og også under mitt favoritt kortsiktige glidende gjennomsnitt, det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet. Dette firmaet nær 20-EMA formidler ideen om at det sannsynligvis vil kreve mye kjøpestyrke fra oksene for nok en gang å få overtaket på kort sikt. Hvis du holder dette i bakhodet, ser det ut til at veien med minst motstand faktisk kan være til nedsiden når vi ser på uken som kommer. La oss se på et timekart over USD / CAD:

 

USD / CAD Time-diagram

Det er lett å se det bearish momentum på dette kortsiktige diagrammet. La oss se på det samme diagrammet med bare 20-EMA tegnet på det:

 


USD / CAD Time-diagram

Her har 20-EMA forvandlet seg til motstand, og prisen har avvist den flere ganger de siste to handelsdagene. Legg merke til hvordan disse tilbaketrekningene til 20-EMA har gitt noen gode muligheter til å selge paret. Jeg liker tilbaketrekninger som disse, fordi de tilbyr handelsoppsett med stor sannsynlighet og kan handles med ganske stramme stopptap.

 

Onsdag har BOC (Bank of Canada) sin rentebeslutning og pengepolitiske rapport klokken 14:00 GMT. Fredag ​​klokka 12:30 GMT har vi kanadiske detaljhandel og KPI (konsumprisindeks) tall. Markedsaktører vil holde øye med alle disse hendelsene, men spesielt rentebeslutningen og den pengepolitiske rapporten. Dette kan gi oss noen hint om hvor godt den kanadiske økonomien har det, og hva vi kan forvente når det gjelder fremtidige renter. BOC forventes å holde renten uendret på 0,5%. Jeg er sikker på at den kanadiske økonomien føler lettelsen av den nylige økningen i oljeprisen. Husk at Canada er en veldig stor produsent av olje, og en lav oljepris kan virkelig skade den kanadiske økonomien. La oss se på et oljediagram:

 

US Oil Weekly Chart

 

Dette er det vi kaller et omvendt hode- og skuldermønster som er et reverseringsmønster. Tanken er at et brudd i halsen vil utløse mønsteret som betyr at oljeprisen kan komme enda lenger. Den kanadiske dollaren er sterkt korrelert med oljeprisen, og en økning i prisen på denne harde varen vil definitivt være støttende for den kanadiske dollaren..

 

Handlere som er interessert i å delta i korte posisjoner på USD / CAD, vil kanskje vente på at prisen først skal danne en retracement. Når vi ser på den nylige nedgangen på en liten tidsramme som et timekart, er det tydelig at dette nylige bearish trekket er noe utvidet. Jeg liker ikke å selge et finansielt instrument når prisen er langt under 20-EMA slik den er for USD / CAD for øyeblikket (på et timekart).

 

AUD / USD

 

Den kanadiske dollaren var ikke den eneste store valutaen som gikk mot amerikanske dollar i forrige uke. Den australske dollaren klarte å lukke uken med en gevinst på rundt 14 pips mot den amerikanske dollaren. Nå som jeg nevnte tidligere i denne artikkelen, var den amerikanske dollaren ganske sterk i forrige uke. Så å ha vært sterkere enn den amerikanske dollaren tok mye fra Aussie forrige uke, selv om den bare var litt sterkere enn den amerikanske dollaren. La oss se på et daglig diagram:

 

AUD / USD daglig diagram

 

Her kan du se at det 200-dagers glidende gjennomsnittet er under gjeldende pris, noe som betyr at paret kan betraktes som en oppadgående trend. For øyeblikket er dette paret ikke lett å handle fordi det beveger seg sidelengs. Likevel kan handelsmenn som liker posisjonshandel (langvarig handel) finne noen gode muligheter for å åpne lange handler den neste uken eller to. Det er en vakker trendlinje helt tilbake fra begynnelsen av året som har støttet prisen veldig bra. Hvis denne støtten holder, kan vi forvente ytterligere oppside på dette paret, spesielt hvis det grunnleggende begynner å se mer positivt ut for regionen. Se på følgende diagram:

 

USD / CAD daglig diagram

 

Det jeg liker med dette tekniske, er at det 200-dagers glidende gjennomsnittet og den grønne trendlinjen er justert. Dette kan øke soliditeten til denne støttesonen.

 

For øyeblikket er detaljhandelsstemningen på dette paret ganske flat, noe som betyr at vi kanskje kan se litt mer rekkevidde på dette i løpet av de neste ukene. På den annen side kan valutamarkedet endre seg på et blunk. Det er noen viktige hendelser som muligens kan flytte Aussie denne uken. Den første er en tale av den nye RBA-guvernøren Philip Lowe mandag kveld klokken 21:10 GMT. Da vil RBA-møteprotokollen være i fokus tidlig tirsdag morgen klokka 00:30. Noen andre hendelser som kan flytte Aussie denne uken er den australske sysselsettingsendringen og arbeidsledigheten deres som skal frigjøres torsdag morgen klokka 00:30..

 

EUR / USD

 

EUR / USD daglig diagram

 

Dette paret har solgt seg ganske aggressivt den siste uken. Flyttet er for mye utvidet for øyeblikket, så selv om jeg liker kortsiden av dette paret, vil jeg først se en anstendig tilbaketrekning før jeg går inn i nye korte posisjoner på det. Vær advart om at torsdag kan være en veldig ustabil dag for Euro. ECB (European Central Bank) har sin rentebeslutning kl 11:45 GMT samt en pressekonferanse kl. 12:30 GMT.

 

GBP / USD

 

GBP / USD daglig diagram

 

Vi har sett på innsiden av prisene de siste dagene. For øyeblikket kan vi bare være bearish på dette paret hvis vi ser på det tekniske. Kanskje vi kan få en slags retracement i dagene fremover som kan tilby et bedre nivå å selge paret på. Dette paret har vært ekstremt ustabilt de siste par dagene, så vær forsiktig når du handler det, eller et par som involverer det britiske pundet.

 

BOE (Bank of England) har i det siste vært bekymret for muligens å overskride inflasjonsmålet. Deres bekymring er et resultat av den aggressive devalueringen av pundet. På grunn av denne bekymringen kan BOE være forsiktig med å ytterligere redusere referanserenten og øke økonomiske stimuleringstiltak. Dette kan være positivt pund, men den økonomiske risikoen som omgir Brexit vil sannsynligvis oppveie effekten av den på pundet. Derfor er det grunnleggende bildet av pundet fortsatt bearish, og selv om prisen kan være ganske oversolgt for øyeblikket, kan valutaen fortsatt miste mye av verdien på kort til middels sikt..

 

På tirsdag har vi britiske CPI-tall ut klokka 08:30 GMT.

Onsdag er det sysselsettingsnumre i Storbritannia som skal offentliggjøres klokka 08:30.

Torsdag bringer oss detaljhandelsnummer fra regionen, som også blir utgitt klokka 08:30.

Alt dette er viktige hendelser å se på, da de kan gi oss et glimt av den britiske økonomiens helse.

 

Videre er det ganske mange taler fra FOMC-medlemmer denne uken.

Tidlig mandag morgen vil også BOJ-guvernøren Kuroda holde en tale.

Ha en utmerket handelsuke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector