Råvarevalutaer og japansk yen skyver bukken tilbake; Europeiske valutaer henger etter

De viktigste europeiske valutaene klarte seg dårlig mot den amerikanske dollaren i dag, mens den australske dollar, kanadiske dollar og den japanske yenen klarte å vinne tilbake noe mot Greenback. Den sterkere oljeprisen spilte definitivt en rolle i dagens råvarevalutastyrke. Om OPEC og de involverte ikke-OPEC-medlemmene vil være i stand til å samarbeide er usikkert, og det er definitivt noen store forskjeller mellom disse nasjonene som forhindrer en avtale.

 

AUD / USD

 

AUD / USD handler for tiden i en motstandssone som sannsynligvis vil stoppe parets nylige fremskritt i sporene. Det er en sterk sammenløp av tekniske faktorer som antyder at paret kan ha problemer med å handle høyere de neste dagene. La oss se på et daglig diagram:

 

AUD / USD daglig diagram

 

Det eksponensielle glidende gjennomsnittet på 20 dager er fortsatt en gyldig motstand mot valutakursen. Paret gikk mot dette eksponensielle glidende gjennomsnittet i dag, men snudde seg rett før de nådde det. De andre faktorene som kan holde paret nede, er det 200-dagers glidende gjennomsnittet, og den tidligere støttesonen som kan fungere som ny motstand..

 

Det er normalt en viss sammenheng mellom den australske dollar og den kanadiske dollar, og oljeprisen. Disse to varevalutaene beveger seg ofte i samme retning mot amerikanske dollar. Når oljeprisen påvirker den kanadiske dollaren, reagerer den australske dollaren mange ganger på samme måte som den kanadiske dollaren. Oljens effekt på den australske dollaren er bare mindre dramatisk enn den kanadiske dollaren fordi Canada er en så stor produsent av olje.

 

Hvis vi ser på AUD / USD på en større tidsramme, ser det også ut til å være bearish. Se på dette ukentlige diagrammet:

 

Ukedag for AUD / USD

  


Hvis du ser på de to siste bearish (røde) lysene i dette diagrammet, vil du legge merke til hvor impulsive og aggressive de er. De antyder sterkt at det kan forventes en ytterligere nedgang i raten.

 

Det eksponensielle glidende gjennomsnittet på 20 uker kan også gi litt motstand mot paret, og for øyeblikket synes den minste motstandsveien å være på vei nedover..

  

USD / CAD

 

For noen dager siden skrev jeg om den bearish / negative divergensen på dette paret, noe som kan være en bekymring for bullish markedsdeltakere. Se på følgende diagram:

 

USD / CAD daglig diagram

  

Negativ eller bearish avvik betyr at en oscillator beveger seg lavere mens prisen på instrumentet skaper nye høyder. Når dette skjer, peker det på muligheten for at det siste bullish trekket kan bli utmattet, og at en reversering eller en korreksjon av noe slag kan være på vei.

 

Mandagens nærhet under det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet er et håndgripelig tegn på en viss svakhet i paret. Hvis paret ikke snart kommer tilbake over dette glidende gjennomsnittet, kan det være rom for en dypere korreksjon i paret i løpet av den neste uken eller to.

 

Hvis vi ser på det grunnleggende som gjelder paret, har OPEC-temaet absolutt mest vekt på kort sikt. Resultatet av onsdagens møte kunne sende parløpet i alle retninger og kunne overstyre mye teknisk analyse. Det er derfor viktig å være veldig forsiktig hvis du planlegger å handle den kanadiske dollaren de neste par dagene. Med store arrangementer som dette OPEC-møtet blir den grunnleggende driveren ofte ikke priset i markedet jevnt og effektivt. Markedsaktører overreagerer ofte på en eller annen måte, og hakkete, irrasjonelle prishandlinger er resultatet. Selvfølgelig er det alltid anstendig fortjeneste å oppnå av erfarne og disiplinerte handelsmenn. Volatilitet kan være veldig givende hvis du vet hvordan du bruker det.

 

Det er vanskelig å si hva effekten av en kutt i oljeproduksjonen vil ha på mellom til lang sikt. Det ville sannsynligvis være store problemer med å kontrollere en slik innsats, og også å holde alle involverte parter lykkelige. På den andre siden av skalaen ville de oljeproduserende landene som ikke er involvert i denne avtalen ha en gylden mulighet til å øke sin markedsandel ved å skru opp produksjonen..

  

USD / JPY

  

Dette paret gir tilbake noen av sine nylige gevinster. Vi kan kanskje få noen gode muligheter til å igjen kjøpe inn dette sterke bull-run.

 

USD / JPY daglig diagram

  

Før du starter nye lange posisjoner på dette paret, er det viktig å se litt anstendig kjøpsaktivitet først. Vi vet ikke hvor langt denne retracement vil gå. Prisen på dette paret er fortsatt betydelig oversolgt, og det kan lett komme ned litt mer i løpet av den neste uken eller to.

 

Økonomiske nyheter

  

Tirsdagens docket er relativt lett. Den første begivenheten å passe på er en tale av Bank of Canadas guvernør Stephen Poloz klokken 01:00 GMT. Senere på dagen vil det foreløpige BNP-tallet for tredje kvartal i USA bli utgitt kl. 13:30 GMT, og det amerikanske CB-forbrukernes tillitstall kl. 15:00 GMT. For å avslutte dagen, vil FOMC-medlemmet Mr. Powell holde en tale klokken 17:40 GMT.

 

Ha en enorm handelsdag!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector