Se opp for fortsatt pund og amerikanske dollarstyrke denne uken

Forrige uke var fylt med uro og usikkerhet. Vi så noen imponerende grep i valutamarkedet som hovedsakelig ble drevet av det amerikanske presidentvalget og den overraskende seieren av den republikanske kandidaten, Donald Trump. På et tidspunkt så demokraten Hillary Clinton ut som om hun ville ta seieren. Markedene forventet også at hun skulle slå Trump. Da det ble tydelig at Trump kom til å bli den nye amerikanske presidenten, reagerte markedene voldsomt på overraskelsen. Etter mye whipsaw-lignende prishandling gikk markedene i en retning som favoriserte aksjer, amerikanske dollar og pundstyrke, samt råvarevalutasvakhet.

 

GBP / USD

 

Pundet har vært en velgjører av Trumps seier. Den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama lovet å ikke forhandle om en bilateral handelsavtale med Storbritannia hvis de bestemte seg for å forlate Storbritannia. Denne politikken vil helt sikkert endre seg under Trumps ledelse, noe som er en grunn til budet i Cable og andre pundpar. I tillegg til dette vil Trump sannsynligvis tvinge EU til å forhandle med Storbritannia om statsminister Theresa Mays foreslåtte vilkår. Dette er også tydelig pund-positivt. Trumps ledelse vil sannsynligvis eliminere mange av risikoen som Brexit medfører for Storbritannias økonomi. La oss ta en titt på et av de mest likvide valutaparene, GBP / USD:

 

GBP / USD daglig diagram

 

Paret har fått solid trekkraft over det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet. Dette forteller oss at fremdriften er bullish, i det minste på kort sikt. Hvis vi undersøker det tekniske, må vi innse at den større trenden fremdeles er baisse. De nylige grunnleggende skiftene angående Storbritannias økonomi er imidlertid overbevisende, og det ville være dumt å prøve å falme ned den siste hausseoppgangen på GBP / USD. Hvis vi ser på mindre tidsrammer, er det tydelig at de bullish markedsaktørene har kontroll for øyeblikket. Se på dette timekartet:

 

GBP / USD Timetabell

 

Legg merke til avstanden mellom de fire eksponensielle glidende gjennomsnittene i dette diagrammet. Dette gjør det bullish momentum enda mer synlig. Så lenge disse EMA-ene er justert og skrånende oppover, er det ingen grunn til å vurdere å kortslutte GBP / USD. Jeg vil være på utkikk etter kjøpsmuligheter på dette paret, selv om det kan være mer lønnsomt å spille pundens styrke mot andre valutaer som er betydelig svakere enn amerikanske dollar på dette stadiet. Det er bedre å koble sammen en sterk valuta mot en svak. Den amerikanske dollaren har definitivt ikke vært en av de svakeste valutaene de siste par dagene. Se på dette diagrammet over den amerikanske dollarindeksen:

 

US Dollar Index Daily Chart

 


Som du kan se, holder prisaksjonen på dette diagrammet godt over 20-EMA, noe som er et godt tegn på bullish fart..

 

Så, mot hvilke valutaer kan vi kjøpe pundet, bortsett fra amerikanske dollar? Vi diskuterer normalt bare store valutapar i dette rommet, men vi vil gjøre et unntak denne uken på grunn av det store potensialet som ligger andre steder. La oss først se på GBP / CAD:

 

GBP / CAD

  

GBP / CAD daglig diagram

 

Fra tirsdagens nærhet til fredagens slutt økte pundet 3,67% mot den kanadiske dollaren. Det vil si 604,1 pips. I løpet av samme periode steg GBP / USD med bare 220,6 punkter, noe som er en 1,78% gevinst. Det er en enorm forskjell! Hvis vi ser på et daglig diagram over USD / CAD, er det lett å se hvorfor denne forskjellen er så stor:

 

USD / CAD daglig diagram

 

Som du kan se, har den kanadiske dollaren svekket seg betydelig mot den amerikanske dollaren de siste tre handelsdagene.

 

For å komme tilbake til GBP / CAD, ser paret ut som om det har mye bullish potensial. La oss se på et timekart over dette paret:

 

GBP / CAD Time-diagram

 

I blått har vi det 20 eksponensielle glidende gjennomsnittet. Som du kan se, har ikke prisen berørt denne EMA de siste 34 lysene. Den svarte linjen er det 200-periodens glidende gjennomsnittet. Disse to glidende gjennomsnittene (spesielt 20-EMA) indikerer for oss hvor sterk den nåværende bullish momentum er.

 

Så hvordan kan vi fange noen pips på dette paret i uken fremover? Det første jeg vil se er en fortsettelse av det nåværende bullish momentum og en pause på fredagens høye nivå. Deretter kan vi se etter tilbaketrekninger til 20-EMA på et timekart for å finjustere våre lange oppføringer.

 

Hvis du ser på det daglige diagrammet for GBP / CAD, kan du merke at det bullish trekket ser ut til å være langt utvidet allerede. Dette betyr ikke at prisen plutselig vil handle lavere, men vi må være forsiktige med å ikke bli fanget i en korreksjon.

 

Hvis vi får en annen aggressiv prisakselerasjon som torsdag og fredag, kan det være lurt å vurdere å bruke en mindre tidsramme for å tidsbestemme oppføringene dine. Hvis du ventet på en tilbaketrekning til 20-EMA på et timekart, ville du ha savnet disse flotte trekkene helt. Hvis du hadde brukt 20-EMA på et 15-minutters kart, ville du ha kunnet hoppe på bølgen på en tilbaketrekning. Se på følgende diagram:

 

GBP / CAD 15-minutters diagram

 

Den kraftige nedgangen i oljeprisen de siste dagene har bidratt til svakheten i den kanadiske dollaren. Hvis oljeprisen fortsetter å synke, kan det øke den kraftige fremdriften på GBP / CAD.

  

GBP / AUD

 

Dette paret har steget enda mer enn GBP / CAD de tre siste handelsdagene, med en gevinst på 4,69%. Se på følgende diagram:

 

GBP / AUD Time-diagram

 

Dette paret kan handles på samme måte som GBP / CAD i uken fremover. Både den kanadiske dollaren og den australske dollaren er handelsvalutaer. De er også positivt korrelert, og mange ganger gjør de lignende prisbevegelser.

 

Euro og japansk yen er også to relativt svake valutaer for øyeblikket. De kan også være gode valutaer å selge mot pundet.

 

Det britiske pundet står overfor en rekke viktige økonomiske datautgivelser denne uken, og vi kan deretter forvente mye volatilitet i pundpar. Les mer om ukens økonomiske nyheter på slutten av artikkelen.

 

AUD / USD

 

Den australske dollaren handlet kraftig lavere mot den amerikanske dollaren de siste dagene. Dette ser ut som et varmt par å selge i uken fremover, spesielt hvis vi møter noe mer amerikanske dollarstyrke. Se på følgende diagram:

 

AUD / USD daglig diagram

 

Du kan hevde at paret ikke ser ut til å være i en nedadgående trend for øyeblikket. Vel, det har handlet ganske mye sidelengs de siste par ukene, men hvis vi ser på det større bildet på et ukentlig diagram, minner det oss om at paret faktisk fortsatt er i en nedadgående trend. Se på følgende diagram:

 

 Ukedag for AUD / USD

 

Paret lukket under det 20-ukers eksponensielle glidende gjennomsnittet på fredag, og det ser ut til at vi kan se ytterligere svakhet i uken fremover.

 

EUR / USD

 

Den amerikanske dollaren overveldet Euro fullstendig de siste par dagene. Selv om euroen fremdeles handler i et veldig stort utvalg, kan det være en utslipp av forrige ukes bearish fart inn i uken fremover. Se på dette daglige diagrammet:

 

EUR / USD daglig diagram

 

Det er kanskje ikke den beste tiden å angi korte posisjoner utenfor et daglig diagram. Det kan være bedre muligheter nærmere det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet. Hvis vi er tålmodige til å vente på at en retracement dannes, kan vi dra nytte av en slik situasjon. Selvfølgelig kan det også være store muligheter på mindre tidsrammer.

 

USD / CAD

 

Dette er et par jeg er veldig spent på. Den langsiktige trenden og de kortsiktige trendene er perfekt tilpasset. La oss se på et ukentlig diagram:

 

Ukentlig USD / CAD-diagram

 

Selv om det nylig har skjedd en skarp korreksjon i oksetrenden, har oksene kommet seg ganske bra de siste par månedene. Jeg liker virkelig forrige ukes sterke avslutning. Det daglige oppsettet ser like attraktivt ut som det ukentlige. Se på følgende diagram:

 

USD / CAD daglig diagram

 

Oksene dominerer tydeligvis denne scenen. Selv om du kanskje finner gode muligheter på mindre tidsrammer på mandag, ville jeg ikke være interessert i å handle dette paret på et daglig diagram akkurat nå. Jeg er sikker på at vi får noen fantastiske kjøpsoppsett når paret trekker seg noe tilbake.

 

USD / JPY

 

Dette paret raket bare høyere i forrige uke. På mandag gap det høyere og avsluttet uken rundt 350 pips fra slutten av forrige uke. Paret kommer opp i en viktig motstandssone. Hvis den klarer å fjerne denne motstanden, kan den fortsette standhaftig på sin bullish kurs. På torsdag stengte paret over det 200-dagers glidende gjennomsnittet for første gang på 234 handelsdager, noe som er en stor prestasjon for oksene. Se på dette daglige diagrammet:

 

USD / JPY daglig diagram

 

Jeg vil være på utkikk etter kjøpsmuligheter på dette paret i uken fremover. Det er viktig for meg at vi først rydder denne røde motstandssonen.

 

Viktige økonomiske nyheter

 

Australia

 

RBA-minutter – tirsdag 15. november 00:30 GMT

Sysselsettingsendring og arbeidsledighet – Torsdag 17. november kl. 00:30 GMT

 

USA

 

Kjerneutsalg og detaljhandel – Tirsdag 15. november, 13:30 GMT

 

PPI-tall for oktober – Onsdag 16. november, kl. 13:30 GMT

 

Storbritannia

 

KPI og PPI-tall – Tirsdag 15. november, 09:30 GMT

 

Høringer om inflasjonsrapport – tirsdag 15. november, 10:00 GMT

 

Sysselsettingstall (antall krav), gjennomsnittlig inntekt og arbeidsledighet – onsdag 16. november, 09:30 GMT

 

Detaljhandel og kjerneutsalg – torsdag 16. november, 09:30 GMT

 

Europa

 

ECB-president Mario Draghi taler – mandag 14. november, 15:00 GMT og fredag ​​18. november 08:00 GMT

 

Tyske BNP-tall – tirsdag 15. november kl 07:00 GMT

 

Eurosone KPI-tall torsdag 17. november kl 10:00 GMT

 

Canada

 

Core CPI numbers Friday, 18. november, 15.30 GMT

 

Japan

 

Tredje kvartals BNP-tall – Søndag 13. november 23:50 GMT

 

BOJ-guvernør Kuroda snakker – mandag 14. november kl. 01:30 GMT

 

Kina

 

Industriproduksjonstall – mandag 14. november, 02:00 GMT

 

Ha en velstående uke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map