SKAL GBP / USD slå Bullish nå som brexit-hoder for en annen utvidelse?

Theresa May forlot endelig stillingen som statsminister, og Boris Johnson (BoJo) tok hennes plass. Johnson var en av de viktigste tilhengerne av Brexit for tre år siden, så det var åpenbart at han ville presse på for Brexit når han tok makten, avtale eller ingen avtale. BoJo har gjort det ganske klart de siste månedene, og som et resultat forverret følelsen rundt GBP de første ukene etter at han ble statsminister. Men pundet ble ganske bullish denne uken, og det er ganske mange grunner til det.

Bedre markedssentiment

GBP / USD brøt under det store støttenivået på 1.25, og i forrige uke brøt det til og med det andre store støtteområdet på 1.20. Men følelsen forbedret seg tidlig i forrige uke som Kina og USA myknet tonene som også gjorde USD bearish. Siden den gang har dette paret klatret rundt 500 punkter. GBP tjente på det som en risikovaluta, mens USD led. Men forbedringen i markedssentimentet har ikke vært hovedårsaken til denne reverseringen.

Brexit Politics

Det er ganske mange grunner til dette, og en av hovedårsakene har vært den viktigste utviklingen i Brexit i Storbritannia, som øker håpet om en ny Brexit-utvidelse og en sannsynlig Brexit-avtale. Statsminister Johnson bestemte seg for å prorogge det britiske parlamentet og den første kjennelsen fra skotske domstoler tillot det. Men den andre kjennelsen fra den skotske høyesteretten avviste den. Nå vil Johnson ta denne saken til den skotske høyesteretten. Dette gjør ting forvirrende, men i det minste er det et skritt nærmere å få enda en Brexit-utvidelse, derav det bullish momentum i GBP-par.

I tillegg stemte det britiske parlamentet for å gjøre det ulovlig å løfte EU uten en avtale. Regningen ble signert av dronningen av England, så det er nå en lov å ikke krasje ut av EU. Boris Johnson holder fremdeles kontakten med EU, men det vil være vanskelig å inngå en avtale til slutten av oktober når Brexit-fristen er, spesielt siden det britiske parlamentet snart blir avskjediget. Dette etterlater oss med en annen utvidelse som det eneste scenariet.

Økonomiske data

Den britiske økonomien har svekket seg betydelig i år etter eurosonen og de globale økonomiene. Produksjonen har vært i sammentrekning i flere måneder, og det samme har byggesektoren som utvider sammentrekningen ytterligere. Tjenester som er hovedsektoren har blitt svekket, men den holder seg like over stagnasjon. I 2. kvartal ble den britiske økonomien redusert, og økonomene spådde en lavkonjunktur da vi ledet i 2. kvartal.

Men nylige data har vist en viss motstandskraft i Storbritannias økonomi, til tross for den internasjonale uroen og brexit-hodepinen. BNP-rapporten som ble utgitt mandag, viste en ekspansjon på 0,3% den måneden, i likhet med produksjonsrapporten, som ble forventet å vise 0,3% i stedet for juli. Handelsbalanse, tjenesteindeks og industriproduksjon slo også forventningene, med de to sistnevnte positive. NIESR BNP-rapport viste en utvidelse på 0,1% i august, mens juli ble revidert høyere til 0,0% fra -0,1% tidligere.

Men den største overraskelsen kom dagen etter da ansettelsesrapporten ble utgitt. Arbeidsledigheten tikket lavere til 3,8% fra 3,0% tidligere, arbeidsledige krav kom under forventningene og det forrige tallet ble revidert mer enn 8 000 lavere, mens inntjeningen nok en gang ga noen store tall, og økte med 4,0% 3m / y, mot 3,7% forventet . Det forrige tallet ble også revidert til 3,8%. Disse økonomiske tallene viser nå at Storbritannia kan unngå en teknisk lavkonjunktur, som er BNP-kontrakten i to påfølgende kvartaler.

Teknisk

Det tekniske bildet har også noen betydning for GBP, til tross for sterk innvirkning fra grunnleggende årsaker som Brexit-politikk og økonomiske data. Ser vi på det ukentlige GBP / USD-diagrammet, kan vi se at området under 1,20 var det laveste etter Brexit-avstemningen for tre år siden. Prisen snudd på samme område denne uken. Dette betyr at store aktører presset prisen under 1,20 i kort tid for å hjemsøke noen svake stopp og deretter snudde sine posisjoner. Bastards gjør det ofte mot små tidtakere. Det betyr også at de fleste handelsmenn i utgangspunktet snudde seg til lenge etter at støtteområdet ble holdt. Et annet aspekt av det tekniske bildet er det faktum at langsiktige GBP / USD-selgere som gikk kort på vei ned, kan være korte for å dekke sine posisjoner.

Det forrige støtteområdet holdt igjen denne uken

Dette vil være en positiv faktor på lang sikt, men det sier sitt i GBP allerede. Vil den britiske økonomien snu etter dette? Skal EU og Storbritannia komme til enighet? Kommer GBP til å bli bullish nå? Det er fortsatt ingen svar på disse spørsmålene ennå. Vi må følge politikken og de økonomiske dataene de neste ukene. Vi vil også se hvordan GBP / USD reagerer på 1,25 i øktene fremover. Hvis det nivået holder, vil bjørn fremdeles være ansvarlig, hvis det går lett i stykker, kan vi til og med se 1.30. Men det vil avhenge av fart og brexit-politikk.


 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector