Skalpering 101: Oppnå riktig handelspsykologi

I løpet av den siste måneden har jeg snakket mye om vellykket skalpering. Fra å målrette de riktige markedene til prinsippene for avansert risikostyring, har Scalping 101-serien dekket en rekke emner. I en live markedsoppdatering fra fredag ​​skisserte jeg en skalperingsplan for WTI råolje. Det var et godt handels- og premiumeksempel på hodebunnen. Hvis du ikke har sett det, kan du sjekke det ut her.

I dag skal jeg ta noen minutter og snakke om effekten følelser kan ha på handel. Ikke nødvendigvis fallgruvene med “emosjonell handel”, for eksempel overtrading eller dårlig risikostyring, men effekten som det virkelige livet har på ytelsen. 

Handelspsykologi: Oppnå et vinnende tankesett

I motsetning til mange andre former for handel, krever scalping at den næringsdrivende er aktiv, oppmerksom og flittig gjennom hele handelsdagen. Manglende konsentrasjon og disiplin koster vanligvis penger og kompromitterer bunnlinjen. Det legges en premie på valg av handel og ledelse – med lite rom for feil.

I motsetning til langsiktige strategier krever scalping den største effektiviteten fra den næringsdrivende. For å skalpe kompetent, må man ha følgende tankesett i løpet av markedstiden:

  • Fokus: Markedet må være det eneste som betyr noe
  • Smidighet: Evnen til å ta en overflod av beslutninger raskt og uten forbehold
  • Jevnt kjølt: Oppretthold et fast, rolig temperament til enhver tid

Disse tre aspektene ved handelspsykologi er viktige for en positiv implementering av enhver strategi. Selvfølgelig tillater ikke det virkelige liv oss alltid å møte opp i markedet i riktig sinnstilstand. Noen ganger tar det tid og krefter å komme dit vi trenger å være. Nedenfor er to enheter som kan bidra til å oppnå et vinnende tankesett:

  • Sove: Å være våken hele natten med å studere kart og spillplanlegging er kontraproduktivt. Å få tilstrekkelig hvile er en nøkkel for å opprettholde fokus.
  • Oppvarming før markedet: Å utføre aritmetikk på lang sikt, eller utføre noen få grunnleggende beregninger, setter oss i en kvantitativ sinnstilstand.

De virker ikke så mye, men å få nok søvn og utføre mental gymnastikk kan være svært nyttig for å oppnå en positiv handelspsykologi.

Mange handelsmenn velger å unngå den mentale komponenten fullstendig og automatisere eller kopiere andres handler. Det spiller ingen rolle hvilken tilnærming du tar – den eneste regelen er at det tjener penger.

arbeidÅ oppnå et vinnende tankesett krever arbeid – gjør det!

Mindset Killers

Hvis du har handlet i en periode, er du klar over fallgruvene knyttet til emosjonell handel. Overtrading og hensynsløs risikostyring er et par dårlige vaner som stammer fra destruktive følelser. Men hva får oss inn i den negative tankegangen?

De fleste handelsmenn vil si at å tape penger setter dem på et dårlig sted. “Jeg tapte penger, derfor gikk jeg på skråstilling, overtrådte og jaget tapene mine.” Dette er absolutt en biggie – men hvorfor er du emosjonell etter å ha mistet i utgangspunktet?

Handelspsykologien bak svaret er kompleks og unik for hver enkelt av oss. Bortsett fra den økonomiske belastningen forbundet med å tape penger, er det noen skyldige bak negative markedsrelaterte følelser:

  • Konflikt: Intern strid eller konflikt med en betydelig annen kan undergrave enhver næringsdrivendes potensiale. Du og alle rundt deg må være på samme side.
  • Tragedie: Tapet av en kjær kan bringe et mylder av psykologiske utfordringer til overflaten. Dessverre kan denne være ekstremt vanskelig å takle og ta mye tid å ta tak i.
  • Kjemisk avhengighet: Narkotika og alkohol kan være monstre for alle, ikke bare aktive handelsmenn. De ødelegger ikke alle næringsdrivende, men kan absolutt være skadelige for klarhet og et positivt tankesett.

Dette er bare noen få ganske åpenbare gjenstander som arbeider for å vrake vår oppfatning av virkeligheten. Dessverre, i en aktiv handelsmetode som skalpering, forstørres disse motstanderne eksponentielt.


Identifisere problemet

Hvis du sliter med tap på grunn av emosjonell handel og ikke er sikker på hvorfor, ta et skritt tilbake og undersøke din nåværende situasjon. Det kan være at en negativ innflytelse utenfor markedene blir handlet ut i dem. Å finne rotproblemet er nøkkelen til å løse det – uansett om det er markedsrelatert eller ikke.

Gjennom litt tid og krefter er det mulig å oppnå riktig handelspsykologi. Gå dypt, gjør arbeidet og nærme deg markedet fra en sterk posisjon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map