Ukentlig Outlook, 09-13 november: Topp fem økonomiske begivenheter å se denne uken

Den bredbaserte amerikanske dollar stabiliserte seg mot mange valutaer på slutten av uken, men markedshandlere forventer mer tap, ettersom et fiendtlig presidentvalg i USA har redusert håpet om en stor stimulans for å støtte økonomien. Investorer spekulerer i at demokratiske leder Joe Biden blir neste president, men at på den annen side vil republikanerne sannsynligvis beholde kontrollen over senatet, noe som vil gjøre det vanskelig for demokratene å passere den finanspolitiske utgiftspakken..

Ser vi fremover i den kommende uken, vil serien med PMIer for produksjon og tjenester sammen med RBNZ pengepolitiske uttalelse og talen fra BoEs guvernør Bailey kunne føre til mange overskrifter for å holde markedene på farta. De geopolitiske spenningene og overskriftene på koronavirus vil også følges nøye, siden de spiller en nøkkelrolle for å bestemme risikonivåene i markedet.

Topp fem økonomiske begivenheter å se denne uken

1 – Tysk handelsbalanse – mandag – 12:00

Eurostat skal frigjøre den tyske handelsbalansen mandag. Disse viktige dataene, som offisielt er utgitt av Statistisches Bundesamt Deutschland, måler balansen mellom eksport og import av totale varer og tjenester. Dermed viser en positiv verdi et handelsoverskudd, mens en negativ verdi viser et handelsunderskudd. Disse dataene kan også betraktes som en av de viktigste hendelsene som genererer en viss volatilitet for den delte valutaen. Hvis man ser en jevn etterspørsel i bytte for tysk eksport, vil dette bli en positiv vekst i handelsbalansen, og det bør være bullish for den delte valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: EUR 15,7 milliarder

DEV: -0,53

Ulemper: 18,2 milliarder euro

DATO: 10.08.2020 06:00

De tyske handelsbalansedataene forventes å stige fra 15,7B til 17,2B, noe som kan støtte EUR-valutaen.

Sentix investortillit (nov)

På den annen side er Sentix Investor Confidence en månedlig undersøkelse som gjenspeiler markedssentimentet angående den nåværende økonomiske situasjonen og forventningene for neste semester. Imidlertid er indeksen, som vanligvis frigjøres av Sentix GmbH, avledet av 36 forskjellige indikatorer. Vanligvis blir et høyere tall sett på som positivt eller bullish for eurosonen; på samme måte blir et lavere tall sett på som negativt eller bearish for EUR-valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: -8.3

DEV: 0,27


Ulemper: -9,5

DATO: 10.05.2020 08:30

Sentix Investor Confidence forventes å falle fra -8,3 til -15,0, som har en tendens til å undergrave EUR-valutaen.

2) Tale av BoEs guvernør Bailey – mandag 10:35

Andrew Bailey er guvernør i Bank of England. Han tiltrådte stillingen sin 16. mars 2020, på slutten av Mark Carneys sesong. Før han ble valgt, jobbet Bailey som administrerende direktør for Financial Conduct Authority. Det er verdt å nevne at denne britiske sentralbankmannen også var assisterende guvernør i Bank of England fra april 2013 til juli 2016 og hovedkasserer i Bank of England fra januar 2004 til april 2011. Enhver dovisk tone fra Andrew Bailey kan imidlertid være negativt påvirke landets valuta, ettersom duene pleier å støtte lave renter og en ekspansiv pengepolitikk, fordi de verdsetter indikatorer som lav arbeidsledighet for å holde inflasjonen lav. På den annen side er haukene det stikk motsatte av duene.

3) Data om arbeidsledighet – tirsdag 12:00

ILOs arbeidsledighetsgrad, som normalt frigjøres av National Statistics, er antall arbeidsledige delt på den totale sivile arbeidsstyrken. Det regnes som en av nøkkelindikatorene for Storbritannias økonomi. Hvis satsen går opp, indikerer det mangel på ekspansjon innen det britiske arbeidsmarkedet. Dette svekker i sin tur den britiske økonomien. På samme måte, hvis tallet synker, er det positivt (eller bullish) for GBP-valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 4,5%

DEV: 0,97

Ulemper: 4,3%

DATO: 13.10.2020 06:00

Fra det anslåtte synet forventes arbeidsledighetsgraden å øke fra 4,5 til 4,7%, noe som har en tendens til å undergrave GBP-valutaen.

Endring av kravantall

På den annen side frigjøres Claimant Change av National Statistics, og representerer antall arbeidsledige i Storbritannia. Økningen i denne indikatoren har imidlertid negative konsekvenser for forbruket, noe som hindrer økonomisk vekst. De høye tallene blir sett på som negative (eller bearish) for det britiske pundet; på samme måte blir lav lesing sett på som positiv (eller bullish).

Forrige utgivelse

FAKTISK: 28 K

DEV: -0,16

Ulemper: 78,8 K

DATO: 13.10.2020 06:00

4) RBNZ Rate Statement – onsdag 18:00

RBNZ Rate Statement inneholder forklaringer på beslutningene om renter og kommentarer om de økonomiske forholdene som har påvirket den.

RBNZ rentebeslutning:

Reserve Bank of New Zealand skal frigjøre RBNZ-rentebeslutningen. Hvis RBNZ er hawkisk angående inflasjonsutsiktene for økonomien, og det øker rentene, er dette positivt eller bullish for landets valuta.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 0,25%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,25%

DATO: 09/23/2020 02:00

Erklæring om pengepolitikk:

New Zealand Reserve Bank offentliggjør normalt Monetary Policy Statement (MPS) kvartalsvis. Hver pengepolitiske uttalelse må angi: hvordan reservebanken foreslår å nå sine mål, hvordan den foreslår å formulere og gjennomføre pengepolitikken i løpet av de neste fem årene; og hvordan pengepolitikken har blitt implementert siden forrige pengepolitiske uttalelse.

Forbrukerprisindeks (MoM) – Torsdag 06:30 

Forbrukerprisindeksen blir normalt publisert av US Bureau of Labor Statistics. Det er et mål på prisbevegelser, utført ved å sammenligne utsalgsprisene på en representativ handlekurv med varer og tjenester. Kjøpekraften til greenbacken svinger på grunn av inflasjon. KPI er en av de ledende indikatorene for å måle inflasjon og endringer i innkjøpstrender. Derfor blir en høy lesing sett på som positiv (eller bullish) for pengene, og en lav lesing blir sett på som negativ (eller bearish) for USD.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 0,2%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,2%

DATO: 13.10.2020 12:30

Fra det anslåtte perspektivet forventes forbruksprisindeksen å forbli uendret på 0,2%.

Innledende jobbløse krav

De første arbeidsløse kravene, som vanligvis publiseres av US Department of Labour, er et mål på antall personer som innleverer førstegangskrav for statlig arbeidsledighetsforsikring. Det større enn forventede tallet indikerer imidlertid svakhet i dette markedet, som har en tendens til å undergrave veksten i den amerikanske økonomien. Dermed blir lave tall tatt som positive eller hausse for pengene.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 751 K

DEV: 0,39

Ulemper: 732 K

DATO: 11.05.2020 13:30

Fra den projiserte utsikten forventes de første arbeidsløse kravene å falle fra 751K til 745K, noe som kan understøtte den amerikanske dollaren.

5) Bruttonasjonalprodukt Fredag ​​03:00

Bruttonasjonalproduktet blir normalt publisert av Eurostat. det er et mål på den totale verdien av alle varer og tjenester produsert eller levert av eurosonen. Imidlertid blir BNP ansett som et ledende mål på den økonomiske aktiviteten og helsen til eurosonen. Normalt har høy lesing en positiv effekt på delt valuta; på samme måte blir det lave tallet sett på som negativt eller bearish for EUR.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 12,7%

DEV: 22.45

Ulemper: 9,4%

DATO: 30.10.2020 10:00

Fra det anslåtte synet forventes bruttonasjonalproduktet å forbli uendret på 12,7%.

Sysselsettingsendring (YoY)

Sysselsettingsendringen publiseres normalt av Eurostat. Det gjenspeiler endringen i antall sysselsatte i Europa. Dermed har økningen i denne indikatoren positive implikasjoner for forbruksutgiftene, som understøtter økonomisk vekst. Derfor blir en høy lesing sett på som bullish for den delte valutaen; på samme måte blir en lav avlesning sett på som negativ (eller bearish) for EUR.

Forrige utgivelse

FAKTISK: -3,1%

DEV: -0.38

Ulemper: -2,9%

DATO: 09.08.2020 09:00

Fra anslått utsikt forventes bruttonasjonalproduktet å stige fra -2,9% til 0,7%, noe som kan understøtte følelsen rundt EUR-valutaen. Lykke til fyrene, og nyt helgen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector