Ukentlig Outlook, 1. februar – 5. februar 2021: Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

Den amerikanske dollaren vil ende denne uken på et bullish spor, ettersom det globale aksjemarkedet fortsatt er deprimert på grunn av flere negative bekymringer, noe som har økt etterspørselen etter den amerikanske valutaen. I mellomtiden kan gevinstene i amerikanske dollar også være knyttet til de økonomiske dataene fra USA, som ikke var så ille som fryktet. Bekymringene for en kort klemme når det gjelder hedgefond, bekymringer for bedriftens inntjening og forsinkelser i koronavirusvaksinasjoner har imidlertid stoppet det hausseoppgangen i globale aksjer, som kan fortsette å løfte dollaren på kort sikt.

På den internasjonale fronten har den langvarige kinesisk-amerikanske kranglingen også spilt en viktig rolle i å støtte den usikre amerikanske dollar. En annen faktor som også kan skade markedssentimentet, kan være frykten for en global økonomisk lavkonjunktur, selv om koronavirusvaksinasjoner er på vei. Dette kan tilskrives frykten for den langsomme vaksineringsgraden og mangel på midler som takler begge virusvarianter, nemlig mutasjoner i Storbritannia og Sør-Afrika..

Ser vi fremover i den kommende uken, kan PMI og ledighetstall for industri, sammen med pengepolitiske uttalelser og RBA Gov Lowes tale, føre til mange overskrifter for å holde markedene på farta. De geopolitiske spenningene og utviklingen rundt USAs president Joe Bidens stimulansepakke på 1,9 billioner dollar vil også følges nøye over havet. Alle disse faktorene kan spille en nøkkelrolle i å bestemme risikonivået i markedet.

Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

1. – ISM Manufacturing PMI – Mandag – 10:00 GMT

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Institute for Supply Management. Det gjenspeiler forretningsforholdene i den amerikanske produksjonssektoren. Det er en nøkkelindikator for den generelle økonomiske situasjonen i USA. Resultater over 50 blir sett på som bullish for USD, mens målinger under 50 anses å være negative eller baisse for greenbacken.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 60,7

DEV: 2,60

Ulemper: 56.6

DATO: 01.05.2021 23:00

2. – RBA-rentebeslutning – mandag – 22:30 GMT

Denne avgjørelsen kunngjøres av Reserve Bank of Australia. Hvis følelsen fra RBA er haukaktig angående de økonomiske utsiktene i Australia, og øker rentene som et resultat, anses det som et bullish eller positivt tegn for AUD. Alternativt, hvis RBA har et dovish syn på den australske økonomien, og holder den løpende renten eller kutter den, forstås den som baisse for Aussie.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 0,1%


DEV: 0,00

CONS: 0,1%

DATO: 12/01/2020 11:30

3. – NZD Sysselsettingsendring – tirsdag – 16:45 GMT

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Statistikk New Zealand. Den måler eventuelle endringer i antall sysselsatte i New Zealand. Med enkle ord gir en økning i denne indikatoren en positiv innvirkning på forbruksutgiftene, som igjen stimulerer økonomisk vekst. Dermed forstås en høy lesing som bullish for NZ dollar; omvendt er en lav lesing ansett som bearish.

Forrige utgivelse

FAKTISK: -0,8%

DEV: 0,00

Ulemper: -0,8%

DATO: 11/04/2020 05:45

ii) – Arbeidsledighetsrate:

Disse dataene blir også vanligvis utgitt av Statistics New Zealand. Den måler antall arbeidsledige arbeidstakere delt på den totale sivile arbeidsstyrken. En økning i taksten indikerer mangel på ekspansjon innen det newzealandske arbeidsmarkedet. Derfor fører en økning til svekkelse av den newzealandske økonomien. Dermed forstås lave avlesninger som bullish for NZ dollar; på den annen side anses høye avlesninger som bearish.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 5,3%

DEV: -0.15

Ulemper: 5,4%

DATO: 11/04/2020 05:45

4. – RBA Gov Lowes tale – tirsdag – 20:30 GMT

Philip Lowe har erstattet Glenn Stevens som guvernør for Australias sentralbank. Tidligere var Lowe assisterende guvernør for Australias reservebank, en stilling han hadde fra februar 2012. Som leder av sentralbanken, som kontrollerer kortsiktige renter, har han nå mer kontroll over AUD-verdien enn noen annen person. En duvetone rundt de australske økonomiske utsiktene forstås som bearish for AUD. Tvert imot betraktes en hawkisk tone som en bullish eller positiv faktor.

5. – ADP Sysselsettingsendring – onsdag – 8:15 GMT

Disse dataene blir normalt utgitt av Automatic Data Processing Inc. Det gir et mål på endringen i antall sysselsatte i Amerika. Enkelt sagt gir en økning i denne indikatoren en positiv innvirkning på forbruksutgiftene, noe som stimulerer USAs økonomiske vekst. Derfor blir høye tall sett på som positive eller hausse for den amerikanske valutaen; omvendt blir lave tall sett på som negative eller baisse for den amerikanske valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: -123 K

DEV: -0,43

Ulemper: 88 K

DATO: 01/06/2021 21:15

ii) – ISM Services PMI:

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Institute for Supply Management (ISM). Det indikerer forretningsforhold i USAs ikke-industrielle sektor. Det er verdt å nevne at den ikke-industrielle sektoren ikke påvirker BNP, verken positivt eller negativt, så mye som ISM Manufacturing gjør. Resultater over 50 forstås som bullish for USD, mens målinger under 50 blir sett på som negative eller baisse for greenbacken.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 57.2

DEV: 1,82

Ulemper: 54.6

DATO: 01/07/2021 23:00

6. – Bank of England pengepolitiske rapport – torsdag – 7:00 GMT

i) – Bank of England lanserer vanligvis denne rapporten etter utgangen av hvert kvartal. Den gir en fullstendig økonomisk analyse og inflasjonsframskrivningene som Bankens pengepolitiske komité baserer sine rentebeslutninger på, og presenterer en vurdering av mulighetene for britisk inflasjon de neste to årene. Derfor blir høye tall sett på som positive eller hausse for GBP, og omvendt er lave tall negative for GBP-valutaen.

ii) – BoE-rentebeslutning:

Denne avgjørelsen er frigitt av Bank of England. Hvis BoEs holdning er haukaktig med tanke på de økonomiske utsiktene i Storbritannia, og det derfor øker renten, anses dette som positivt eller bullish for GBP. Omvendt forstås et døvutsyn og videreføring av den pågående renten eller rentenedsettelser som negative eller baisse.

FAKTISK: 0,1%

DEV: 0,00

CONS: 0,1%

DATO: 17.12.2020 20:00

7. – CAD sysselsettingsendring – fredag ​​- 8:30 GMT

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Statistics Canada. Det er et mål på endringen i antall sysselsatte i Canada. En økning i denne indikatoren har positive implikasjoner for forbruksutgiftene, noe som stimulerer økonomisk vekst. Derfor blir en høy lesing sett på som positiv eller bullish for CAD; omvendt blir lave avlesninger sett på som negative.

Forrige utgivelse

FAKTISK: -62,6 K

DEV: -0,39

Ulemper: -27,5 K

DATO: 01.08.2021 21:30

ii) – CAD arbeidsledighet:

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Statistics Canada. Den måler antall arbeidsledige arbeidstakere delt på den totale sivile arbeidsstyrken. Renteøkninger indikerer mangel på ekspansjon innenfor det kanadiske arbeidsmarkedet, som er en ledende indikator på den kanadiske økonomien. Dermed har en økning i tallene en tendens til å svekke den kanadiske økonomien. Med enkle ord blir en lav lesing sett på som positiv eller bullish for CAD, mens en høy figur blir sett på som negativ eller bearish.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 8,6%

DEV: 0,00

Ulemper: 8,6%

DATO: 01.08.2021 21:30

8. – Sysselsettingsendring utenfor gården – fredag ​​- 8:30 GMT

Disse dataene blir normalt utgitt av US Bureau of Labor Statistics. Den viser antall nye jobber som ble opprettet i løpet av forrige måned i alle ikke-landbruksbedrifter. Enhver endring i de månedlige lønningslistene kan være ekstremt ustabil, på grunn av det nære forholdet til amerikanske økonomiske politiske beslutninger tatt av sentralbanken. Derfor blir en høy lesing sett på som positiv eller bullish for USD, og ​​en lav lesing blir sett på som negativ

Forrige utgivelse

FAKTISK: -140 K

DEV: -1,47

Ulemper: 71 K

DATO: 01.08.2021 21:309. – ECBs pengepolitiske uttalelse og pressekonferanse – torsdag – 13:30 GMT

Etter ECBs økonomiske politiske beslutning holder ECBs president en pressekonferanse om pengepolitikken. Hans kommentarer påvirker vanligvis Euroens volatilitet og bestemmer en kortsiktig positiv eller negativ bias. Dermed blir et hawkisk syn sett på som positivt eller hausse for Euro; omvendt blir en døvsyn sett på som negativ eller bearish.

10. – Tysk Flash-produksjon PMI – fredag ​​- 8:30 GMT

Disse dataene blir vanligvis gitt ut av Markit økonomi. Den undersøker forretningsforholdene i den europeiske produksjonssektoren. Produksjons-PMI blir sett på som den kritiske indikatoren for forretningsforholdene og de generelle økonomiske forholdene i Tyskland, da industrien dominerer en stor del av det totale BNP. Dermed blir en høy avlesning, over 50, sett på som bullish for EUR, mens en lav avlesning, under 50, blir sett på som bearish.

FAKTISK: 58.3

DEV: -0,26

Ulemper: 58.6

DATO: 01/04/2021 08: 55ii) French Flash Services PMI: Disse dataene blir vanligvis utgitt av Markit Economics, basert på mange produsenter og serviceselskaper i den private sektoren. Dataene frigjøres normalt den 3. virkedagen i hver måned. Hvert resultat vektes i henhold til størrelsen på selskapet og dets bidrag til den totale produksjonen eller tjenesteproduksjonen som regnes av delsektoren som selskapet tilhører. Resultatene presenteres i henhold til spørsmålene, og viser prosentandelen av respondentene som rapporterte en forbedring, en forverring eller ingen endring siden forrige måned. Et tall over 50,0 indikerer industriens utvikling; omvendt viser en figur under 50.0 bransjens sammentrekning. Tidligere utgivelse

FAKTISK: 49.1

DEV: -0,43

Ulemper: 49.8

DATO: 01/06/2021 09:00

1m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector