Ukentlig Outlook, 16.-20. Nov: Topp fem økonomiske begivenheter å se neste uke!

Den bredbaserte amerikanske dollaren vil trolig ende denne uken på et baisse spor, ettersom investorer fremdeles heier optimismen over en potensiell vaksine for det svært smittsomme koronaviruset, som holder den trygge havnen i US dollar under press, samtidig som risikoen dempes eiendeler rally. Bortsett fra dette, har også de store tapene i amerikanske obligasjonsrenter og Federal Reserve sin politikk med en lengre periode med lave renter og håp om en global økonomisk bedring fra COVID-19, spilt en viktig rolle i å undergrave greenbacken..

Ser vi fremover i den kommende uken, kan serien med sysselsettingsendring og ledighetsfrekvensmøtet sammen med referater fra RBAs pengepolitiske møte og G20-møtene føre til mange overskrifter for å holde markedene på farta. De geopolitiske spenningene og overskriftene på koronavirus vil også følges nøye, da de kan spille en nøkkelrolle for å bestemme risikonivået i markedet.

Topp fem økonomiske begivenheter å se denne uken

1. CAD Manufacturing Sales (MoM) – Mandag – 06:30 GMT

Dataene om produksjonssalg blir vanligvis gitt ut av Statistics Canada, som måler det totale salget i Canada. Det kan sees på som forventet etterspørsel fra markedet. Enkelt sagt, det økende antall varer, inkludert usolgte varelager, peker på et fall i markedets etterspørsel, som blir sett på som negativ eller (bearish) for CAD-valutaen. I tillegg forventer fallende salgstall også en bearish tone for CAD. Likeledes blir økende salgstall sett på som positivt (eller bullish) for CAD.

Data er med andre ord en ledende indikator på økonomisk helse. Imidlertid blir produsentene veldig raskt påvirket av markedsforholdene. Samtidig kan endringer i salget være et tidlig tegn på fremtidig aktivitet, som bruk, ansettelse og investering.

Forrige utgivelse

FAKTISK: -2%

DEV: -0,13

DATO: 11/16/2020 12:30

2. Amerikansk detaljhandel (MoM) – tirsdag 06:30 GMT

Disse dataene blir vanligvis utgitt av US Census Bureau, som måler den totale kvitteringen for detaljhandel. Månedlige prosentvise endringer viser endringsgraden i slikt salg. Endringene i detaljhandel følges imidlertid stort sett som en ledende indikator på forbruksutgiftene. Dermed, hvis ‘Faktisk’ er større enn ‘Prognosen’, blir det sett på som bullish for greenbacken. Omvendt blir en lav figur sett på som negativ (eller bearish) for den amerikanske dollaren.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 1,9%

DEV: 0,25


DATO: 17.11.2020 12:30

Beskrivelse av detaljhandel ekskl. Biler (MoM)

Disse dataene blir vanligvis utgitt av US Census Bureau. Det viser vanligvis alle varer som selges av forhandlere, basert på et utvalg av butikker av forskjellige typer og størrelser, unntatt bilsektoren. Det skal bemerkes at detaljhandelindeksen regnes som den ledende indikatoren på forbrukernes tillit. Denne rapporten er imidlertid ‘forhåndsrapporten’, som kan endres noe etter at de endelige tallene er beregnet. Dermed indikerer tall som er større enn prognosen fremgang i økonomisk vekst, som regnes som bullish for den amerikanske dollaren.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 1,5%

DEV: 0,20

DATO: 11/16/2020 12:30

3. BoE Haldanes tale – Pengepolitisk rapport Høringer – Onsdag – 14:00 GMT

Andrew G Haldane er sjeføkonom i Bank of England og administrerende direktør for statistikk og monetær analyse. Bortsett fra dette, er Andrew G Haldane også medlem av bankens pengepolitiske komité. Han vil holde en tale denne onsdagen for å rapportere om inflasjon og de økonomiske utsiktene for parlamentets finanskomité. Diskusjonene, som bare varer noen timer, kan imidlertid skape betydelig markedsvolatilitet. Dermed, hvis diskusjonene er mer hawkiske enn forventet, blir det sett på som positivt eller (bullish) for GBP-valutaen. På samme måte, hvis de er mer dovish enn forventet, blir det sett på som bearish for valutaen.

Videre stemmer medlemmene av BOE MPC om hvor de skal fastsette landets styringsrente, mens deres offentlige engasjementer vanligvis brukes til å gi detaljerte ledetråder angående fremtidig pengepolitikk..

 

4. Aussie sysselsettingsendringsdata – torsdag – 12:30 GMT

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Australian Bureau of Statistics, som undersøker endringen i antall sysselsatte i Australia. Disse økonomiske dataene blir offentliggjort i slutten av måneden. Hvis dataene viser en økning, har de positive implikasjoner for forbrukerutgiftene, noe som øker økonomisk vekst. Dermed, hvis den ‘faktiske’ er større enn ‘prognosen’, blir den sett på som bullish for AUD-valutaen; omvendt blir lavere tall sett på som negative (eller bearish) for AUD-valutaen.

 

Forrige utgivelse

FAKTISK: -29,5 K

DEV: 0,06

DATO: 11/19/2020 00:30

Aussie arbeidsledighetsgrad:

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Australian Bureau of Statistics, som måler antall arbeidsledige arbeidstakere, delt på den totale sivile arbeidsstyrken. Antall arbeidsledige er imidlertid et ledende signal om generell økonomisk helse, ettersom forbruket er unntaksvis korrelert med arbeidsmarkedsforholdene. Derfor indikerer en økning i taksten mangel på ekspansjon innen det australske arbeidsmarkedet. Som et resultat, hvis ‘Faktisk’ er mindre enn ‘Prognosen’, blir det sett på som positivt (eller bullish) for den australske valutaen. Omvendt blir høye avlesninger sett på som negative (eller bearish) for den australske dollaren.

 

Forrige utgivelse

FAKTISK: 6,9%

DEV: -0,25

DATO: 11/19/2020 00:30

5. G20-møte – fredag 

På G20-møtet samles sentralbanksjefer og finansministre fra systematisk viktige industrialiserte og fremvoksende økonomier, i et forsøk på å diskutere ledende spørsmål som berører den globale økonomien. Næringsdrivende bør holde øye med denne hendelsen, noe som gir en ny dimensjon til markedene. G20-nasjonene vil sannsynligvis diskutere COVID-19-drevet innvirkning på økonomiske grupper og potensielle måter å bekjempe og overvinne økonomiske nedgangstider på. La oss holde øye med disse hendelsene for å lære mer om trender i valutamarkedet. Lykke til, og ha en fantastisk helg!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector