US Session Forex Brief, 18. juni – Euro snubler over Draghis kommentarer om Rate Cuts

De økonomiske dataene fra de fleste utviklede / store land rundt om i verden har blitt svakere de siste månedene ettersom verdensøkonomien har tatt et nytt sprang nedover etter den kortvarige forbedringen i 1. kvartal i år. I dag så vi boligprisene falt med 3,0% i Australia i 1. kvartal, som er den femte kvartalsvise nedgangen. De pengepolitiske referatene ble også utgitt i går kveld, noe jeg ikke sjekket, men jeg antar at de var dovish siden RBA kuttet renten på det møtet. AUD / USD var lavere i morges som bekrefter dovishetingen fra RBA.

Selv om overraskelsen i dag kom fra Mario Draghi og Den europeiske sentralbanken. Draghi aksepterte den økonomiske nedgangen som eurosonen er i for øyeblikket, og han hørtes bekymret ut over inflasjonen, noe som ikke var så overraskende etter nedgangen under 1,0% i kjerne-KPI (konsumprisindeksen) forrige måned og den fallende trenden for inflasjonsforventninger. . Han sa at det er behov for ytterligere stimulans hvis økonomien ikke forbedres, noe som virker som om den ikke vil, og nevnte rentenedsettelser som et av de viktigste verktøyene som ECB har. Euro dykket etter kommentarene, som jeg antar går til fordel for ECB, men Donald Trump svarte på disse kommentarene og beskyldte ECB. Selv om jeg tror at tweeten var rettet mot FED som møtes på onsdag.

Europeisk sesjon

 • Eurosone ZEW Economic Sentiment – Det økonomiske sentimentet var i en forverret trend i løpet av fjoråret, og bunnet på -22 poeng i november, men det begynte å bli bedre siden den gang, og i april ble sentimentet positivt igjen. Men det varte ikke lenge da følelsen ble negativ igjen i forrige måned, og falt til -1,6 poeng. Denne måneden var det forventet å bli verre og falle til -3,6 poeng, men etter den store nedgangen til -21,1 poeng av det tyske ZEW-økonomiske sentimentet som ble publisert tidligere, var markedet forberedt på en annen stor nedgang i eurosonen. Det var det som skjedde, og ZEWs økonomiske sentiment i eurosonen falt til -20,2 poeng, så Mario Draghi hadde rett i å være bekymret.
 • Eurosone Endelig KPI Inflasjon – Inflasjonen har også hatt en svekkende trend i eurosonen som i resten av kloden, men vi så et hopp i april, selv om det ikke var reelt fordi prisene ble sterkt påvirket av påskehelgen den måneden. I mai ble inflasjonen svak igjen, og den overordnede KPI (konsumprisindeksen) falt til 1,2% fra 1,7%, mens kjerne-KPI falt til 0,8% fra 1,3% i april. Den endelige lesingen ble publisert i morges, og den viste ingen endring fra forelesningen, så inflasjonen går faktisk nedover i Europa.
 • Draghi Mentions bringer tilbake rate kutt – Draghis tale i Sintra ble publisert i morges med overskriftskommentaren om at flere rentenedsettelser er en del av sentralbankens verktøysett. QE har fortsatt betydelig takhøyde, og QE-grenser er spesifikke for ECBs situasjoner. Hvis utsiktene ikke forbedres, er det behov for ytterligere stimulans, negative priser har vist seg å være et veldig viktig verktøy og indikatorer for de kommende kvartalene peker på langvarig mykhet. ECB er i stand til å forbedre fremoverrettingen ved å justere sin forspenning og betingelse for å ta hensyn til variasjoner i inflasjonsjusteringsveien. I løpet av de neste ukene vil vi diskutere hvordan instrumentene våre kan tilpasses i forhold til alvorlighetsgraden av risikoen for prisstabilitet..
 • Ifo kutter BNP-vekst for Tyskland – Ifo kuttet BNP-vekstprognosen for Tyskland 2020 i dag igjen til 1,7% fra 1,8% tidligere. BNP-prognosen for 2019 var uendret, men på 0,6%, noe som er ganske lavt. De nevnte også svakheten i industrisektoren som sprer seg over i arbeidsmarkedet, innenlandsk økonomi, så tøffe tider fremover for Tyskland.

USAs sesjon

 • Trump tar A Jab i ECB, men sikter på FED – USAs president Donald Trump twitret så snart han reiste seg etter å ha sett [] EUR / USD]] mye lavere etter Draghis kommentarer i morges. Her er tweeten “Mario Draghi kunngjorde at det kunne komme mer stimulans, som umiddelbart droppet Euro mot dollaren, noe som gjorde det urettferdig lettere for dem å konkurrere mot USA. De har kommet unna med dette i årevis sammen med Kina og andre ”. Og en annen tweet rett etter det: Trump
 • Merkel truer Iran hvis Iran ikke opprettholder kjernepakten – Tysklands forbundskansler Angela Merkel kommenterte i dag Iran og sa at det vil få konsekvenser hvis Iran ikke opprettholder atompakt. Vi må gjøre alt vi kan for å løse situasjonen fredelig. USA har økt den militære tilstedeværelsen i regionen, så ting eskalerer også her.
 • Kanadisk produksjonssalg – Produksjonssalget har vært negativt i løpet av tre av de siste fem månedene i Canada, men rapporten som ble utgitt forrige måned viste et anstendig hopp på 2,1% i mars, som ble revidert høyere i dag til 2,6%. Dagens rapport var forventet å vise en ny økning på 0,6% i april, men salget gikk glipp av forventningene som falt med 0,6% i stedet. Nye ordrer ble også negative for den måneden på -1,4% mot + 2,5% tidligere, som ble revidert høyere fra + 1,5%.
 • Trump tweetet igjen, denne gangen om Kina – Det var noen bekymringer for at møtet ikke skulle finne sted i det hele tatt. Håpet er at handelssamtaler starter igjen på vei til en avtale. Men Trump la ut en ganske positiv tweet om saken, så her går det:
 • trumf tweet

Bearish EUR / USD

 1. Trenden har blitt bearish igjen
 2. Grunnleggende er døv
 3. ECB ble enda mer dovish i dag
 4. MAs presser prisen ned

De 50 og de 20 SMA-ene presser prisen ned

EUR / USD var ganske hausse de to foregående ukene da USD ble bearish på mykere økonomiske data de siste månedene fra USA. Men den større bearish trenden gjenopptok igjen for dette paret, og grunnleggende forverring fortsetter for Euro, for eksempel den store nedgangen i ZEWs økonomiske sentiment vi så i morges fra Tyskland og eurosonen. ECB ble også enda mer dovish i dag, noe som antydet et kommende rentenedsettelse i år, og dette paret mistet rundt 60 punkter. Det har satt opp et lite spor høyere, noe som er en god mulighet til å selge ettersom glidende gjennomsnitt nærmer seg raskt.

For å konkludere

Donald Trump startet dagen tidlig i dag og tok en hit på ECB for å snu dovish som sendte Euro ned og europeiske aksjemarkeder høyere. Trump hater at FED har vært på en renteinnstrammingssyklus, så dagens tweets er rettet mot FED som møtes i morgen, mer enn ECB. Så jeg forventer at FED også høres ut som døv, men jeg er ikke sikker på rentenedgangen i juli.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector