US Session Forex Brief, 5. februar – En tjenestedag i Europa

I dag har det vært en tjenestedag for Europa ettersom PMI-rapporten om tjenesten ble utgitt under den europeiske økten. Eurosonens økonomi så vel som den globale økonomien har avtatt i andre halvdel av fjoråret, og det ser ikke ut til å stoppe da dagens tjenestetall bekreftet det nok en gang.

Den italienske servicesektoren har avtatt betydelig de siste månedene, og dagens rapport viste at denne sektoren nå har falt i sammentrekning, etter at produksjonssektoren falt i sammentrekning for noen måneder siden. Tjenestesektoren i Frankrike får et dobbelt spark da den gule vestprotestene sårer spesielt tjenester, i tillegg til en svekkende økonomi i eurosonen.

Tjenestesektoren har vært i sammentrekning i Frankrike i noen måneder, ettersom dagens kryss høyere i de endelige PMI-tallene ikke endrer noe. Tyske tjenester tikket lavere i januar mens de spanske tjenestene PMI slo forventningene og steg høyere enn forrige måned. Tallene fra Spania hadde en positiv innvirkning på hele Eurosone-tallene, men indeksen for nye virksomheter i Spania falt til det laveste på nesten to år, noe som vil ta igjen de neste månedene. Britiske tjenester falt også ganske nær sammentrekning, så Brexit-usikkerheten påvirker alle sektorene i økonomien.

 • Spanske tjenester PMI – Tjenestesektoren i Spania har best resultater blant de store landene i eurosonen. I desember kom den spanske PMI-indikatoren på 54 poeng, selv om den forventes å synke i januar til 53,1 poeng. Men den økte ytterligere til 54,7 poeng. På den annen side falt indeksen for nye virksomheter til nesten to års lav.
 • PMI for italienske tjenester – Produksjonssektoren har falt i sammentrekning for noen måneder siden i Italia. Tjenester hadde et dykk i oktober under stagnasjonsnivået, men de forbedret seg de siste to månedene. Nå faller tjenestesektoren i sammentrekning da januar tallet kom på 49,7 poeng fra 50,5 tidligere.
 • Franske tjenester PMI – Protestene med gule vester har pågått i rundt tre måneder i Frankrike, noe som har skadet tjenestesektoren spesielt. Tjenestene PMI var på 47,5 poeng i desember, og dagens antall kom litt høyere på 47,8 poeng, selv om det fortsatt er langt fra breakeven-nivået på 50.
 • Tyske tjenester PMI – I Tyskland har tjenestesektoren holdt seg litt bedre enn i Italia og Frankrike. Selv om dagens tall tikket lavere til 53 poeng fra 53,1 i desember. Selv om denne sektoren fortsatt er langt fra stagnasjon akkurat nå.
 • Eurozone Final Services PMI – Eurozonens tjenester PMI kom litt høyere til 51,2 poeng fra 50,8 poeng i desember, noe som er påvirket av de spanske tjenestetallene. Men komposittavlesningen glir til det laveste siden juli 2013, mens ny virksomhetsindeks faller ned til 49,5 poeng i januar, fra 50,7 i desember. Det er den svakeste avlesningen i det nye næringslivssentimentet siden juni 2013.
 • UK Services PMI – UK-tjenester kom ganske nær sammentrekning i november, men de hoppet høyere i desember. Dagens nummer som er for januar kom på 50,1 poeng, ned fra 51,2 tidligere, og mangler også forventninger på 51,1 poeng. Brexit fortsetter å skade økonomien, og det blir stadig mer usikkert for bedrifter å investere i Storbritannia.
 • Detaljhandel i eurosonen – Detaljhandel økte med 0,3% i november og 0,6% i desember, som ble revidert høyere i dag til 0,8%. Men dagens rapport som er for januar viste en nedgang på 1,6% den måneden, noe som sletter gevinsten fra de to foregående månedene. Årssalget falt til 0,6% fra 1,8% tidligere også.

Den amerikanske sesjonen

 • Amerikanske PMI for endelige tjenester –I tillegg til tjenesterapportene fra Europa, har vi i den amerikanske sesjonen den endelige tjenesterapporten fra USA. Denne indikatoren kom på 54,2 poeng for desember, og det forventes å være uendret på 54,2 poeng igjen. Den amerikanske økonomien er i en mye bedre form enn eurosonen, og disse tallene forteller historien.
 • US ISM ikke-produserende PMI  Denne sektoren av den amerikanske økonomien har vært i en veldig god form siden den holdt seg over 60-nivået i noen måneder mot slutten av fjoråret. Selv om den mistet mer enn tre poeng i desember som rapporten som ble utgitt i januar viste. I dag forventes denne indikatoren å være 57,2 poeng ned fra 57,6 poeng i desember.
 • US IBD / TIPP Økonomisk optimisme  Denne indikatoren pleide å være på rundt 56-57 poeng på sensommeren og våren, men den har avtatt i løpet av flere måneder og viser at den økonomiske optimismen har svekket seg etter hvert som den globale økonomien avtar. Selv om dagens antall forventes å øke til 53,1 poeng fra 52,3 poeng tidligere.

Trades in Sight

Bullish EUR / GBP

 1. Trenden ble bearish i forrige uke
 2. Grunnleggende ting forverres
 3. Brexit-usikkerheten øker
Vi vil vente på en tilbaketrekning høyere enn 200 SMA før vi går kort

GBP / USD ble bearish i begynnelsen av forrige uke da Theresa Mays Brexit-plan ble stadig mer ukonvensjonell for det britiske parlamentet. Som et resultat snudde GBP lavere og gikk inn i en bearish trend siden den gang. De økonomiske dataene har også blitt svakere i januar og så langt denne måneden, og dagens tilbakegang i tjenester ga GBP en presset lavere. Jeg vil prøve å bli kort på GBP / USD, men vil vente på en gjenkjøring høyere til 200 SMA (lilla) før jeg åpner en handel.

For å konkludere

USD fortsetter å krype høyere litt etter litt mot de fleste valutakursene, bortsett fra AUD som fikk et løft fra Reserve Bank of Australia i den asiatiske økten. Denne typen prisaksjon forteller oss at markedet ikke vet hvor de skal henvende seg, så det lener seg på USD bare for å være på den sikre siden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector