USAs sesjon Forex kort, 28. juni – Ingen kommer noen vei før G20-toppmøtet slutter

Det har skjedd mye i forhold til finansmarkedene de siste månedene. Den globale økonomien begynte å forverres igjen etter en kortvarig vekkelse i Q1 og i Q2, har den globale økonomiske nedgangen økt tempoet ytterligere, med den amerikanske økonomien som holdt seg godt i 2018, nå bli med i resten av store økonomier. Handelskrigen med Kina har også tatt seg opp de siste to månedene, noe som har skadet følelsen i finansmarkedene, mens geopolitiske spenninger mellom USA og Iran nesten førte til en ny krig i Midtøsten. Så finansmarkedene har vært litt hektiske i løpet av disse to månedene.

Men nå er G20-toppmøtet endelig her, noe som skal gi oss litt klarhet i hvor ting kan være på vei i de kommende månedene. Hovedtemaet for dette toppmøtet er møtet mellom USAs president Trump og den kinesiske motparten Xi. Kina har alle øyne på dette møtet og prøver å få en pause fra tariffene, men ingenting er sikkert. USAs handelsminister Mnuchin sa at handelsavtalen er 90% ferdig, men akkurat som Brexit-avtalen som var 95% fullført, er det 5% eller 10% som betyr mest. Så alle disse spørsmålene, inkludert Brexit og EU-parlamentet, vil bli diskutert på dette toppmøtet, og alle venter på å se hva som vil bli bestemt før de tar noen side i finansmarkedene, og det er derfor prisaksjonen har vært minimal i dag.

Europeisk sesjon

 • Franske forbrukerutgifter og forhånds-KPI – Forbruksutgiftene har gått ned de tre siste fem månedene siden desember i fjor ettersom den franske økonomien har svekket seg betydelig. Selv om de to siste månedene har vært positive, har utgiftene økt med 0,8% i mars, som rapporten fra forrige måned viste, men ble revidert mye lavere i dag til 0,3%. Dagens rapport som var i mai forventes å vise en økning i forbruket på 0,2%, men kom på 0,4%, noe som er positivt. KPI-inflasjonen for denne måneden slo også forventningene på 0,0% og vokste i stedet med 0,2%, men forrige måned ble revidert lavere fra 0,2% til 0,1%.
 • Storbritannias BNP – Det britiske endelige BNP for første kvartal kom ut som forventet i dag, og viste en vekst på 0,5%. Samlet BNP er høyere sammenlignet med samme kvartal for ett år siden, Storbritannias BNP økte med 1,8% til kvartal 1 (januar til mars) 2019, opp fra 1,4% i året til kvartal 4 (oktober til desember) 2018. Dette er en bekreftelse på at den britiske økonomien holdt seg godt i første kvartal, men det er 2. kvartal som vil være problematisk. Driftsbalanseunderskuddet forventes å vokse fra rundt -23 milliarder til 32 milliarder pund, men det kom på -30 milliarder.
 • Eurosone KPI ÅÅ – Inflasjonsrapporten fra eurosonen ble utgitt i morges, og den overordnede KPI forble uendret på 1,2%. Men kjerne-KPI, som er viktigere, økte med 3 poeng og kom på 1,1% mot forventet 1,0% og opp fra 0,8% i forrige måned. Dette er en rask reversering etter dykket i inflasjonen i forrige måned, noe som er positivt for Euro og ECB. Selv om det ikke er et stort antall, flyttet i det minste kjerne-KPI over 1,0%, som er minimumsmålet og den røde linjen for ECB.
 • Italiensk CPI MoM – Inflasjonen har vært positiv i år i Italia, selv om forrige måned ble revidert lavere til 0,0% fra 0,1%. Men denne måneden så vi et nytt positivt tall. Italiensk CPI MoM slo også forventningene på 0,0%, og kom på 0,2% denne måneden. YoY-inflasjonen kom også høyere på 0,8% mot 0,7% forventet.
 • Kinas oppmerksomhet er på Trump-Xi-møtet – Kinas utenriksdepartement sa i morges at de vil gi ut informasjon om Trump-Xi-møtet i tide. Kina håper at USA og Kina møter hverandre halvveis, men som jeg har sagt tidligere, er det ingen halvveis i denne situasjonen.

USAs sesjon

 • Trump Tweets på aksjemarkedet – USAs president Donald Trump er i Japan, så forvent at tweeten hans kommer ut tidligere enn vanlig i helgen. Han twitret allerede i dag: ”Aksjemarkedet steg massivt fra dagen etter at jeg vant valget, helt opp til dagen da jeg tiltrådte på grunn av entusiasmen for det faktum at jeg skulle bli president. Den store aksjemarkedsøkningen må krediteres meg. Hvis Hillary vant – et stort krasj! ”
 • Kanadisk BNP – BNP-rapporten fra Canada ble utgitt for en stund siden, og BNP utvidet seg med 0,3% i april, mot 0,2% forventet. BNP YoY kom på + 1,5%, mangler forventninger på + 1,6% forventet, men tikket høyere fra forrige måned som sto på + 1,4%. Vareproduksjonen økte + 0,4% i april, ned fra + 0,8% i mars. Serviceproduserende sektor økte med + 0,2% fra + 0,4% i mars. Råvareprisindeksen (RMPI) gikk ned med 2,3%, noe som er bedre enn en forventet nedgang på 3%. Selv om dette kommer etter et sterkt hopp på 5,6% i mars. BNP var en sammentrekning i Canada de siste månedene av 2018, men nå ser det ut til å være en positiv trend som er positiv for CAD. USD / CAD mistet 20 punkter etter at BNP-rapporten ble publisert, men trekker tilbake noen av disse tapene nå.
 • USAs personlige utgifter og inntekt – De personlige utgiftene var ganske svake i begynnelsen av dette året, som også ble påvirket av regjeringsstansen. Selv om utgiftene de siste tre månedene har tatt seg opp, og tallet for forrige måned som var i april ble revidert høyere til 0,6% fra 0,3% i utgangspunktet. Utgiftene forventes å øke med 0,5% for mai, men glipp av forventningene på 0,4%, som likevel er et godt antall. Personlig inntekt kom også positivt ut, og viste 0,5% i mai mot 0,3% forventet, akkurat som i april.

Bearish USD / CAD

 1. Tilbaketrekningen høyere er komplett på H4-diagrammet
 2. MAs skyver dette paret ned
 3. Grunnleggende er bearish for dette paret

Trekkingen har vært veldig svak denne uken

USD / CAD ble bearish i forrige uke, spesielt etter FED-møtet sist onsdag, og har mistet rundt 350 punkter fra topp til bunn i løpet av denne tiden. Stigningen i råoljeprisene har også hjulpet CAD, som fortsatt er bullish nå, og USD / CAD er fortsatt bearish. Grunnleggende peker også nedover, og dagens positive BNP-avlesning fra Canada sendte dette paret 20 punkter høyere. De glidende gjennomsnittene presser også prisen lavere, så alt skriker bearish for dette paret.

For å konkludere

G20-toppmøtet har allerede startet, men vi har ikke fått noen meningsfylte meldinger derfra ennå. Jeg antar at de gjør høflighetsritualene i dag før de voksne samtalene starter. Trump twitret om rallyet i aksjemarkedene i dag, men hvis han og den kinesiske presidenten Xi ikke kommer til en avtale i helgen, vil aksjemarkedene bli bearish igjen, noe som ville være morsomt. Men la oss håpe på det beste.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector