USAs sesjon Forex kort, 3. des – Markedene føles bedre etter G20-toppmøtet, men ikke bli båret bort

G20-toppmøtet er nå over, og det endte mye bedre enn mange forventet. Vi fikk ikke noen av de vanlige overraskelsene fra Donald Trump for å sjokkere markedene som de siste forrige toppmøtene. Det var en lettelse for risikovermidler og risikovalutaer som åpnet med et bullish gap høyere i morges. Selv om hoppet hovedsakelig kom på grunn av våpenhvilen mellom USA og Kina. Det kom kommentarer fra begge sider om at de endelig nådde enighet, selv om vi ikke har avtalen ennå. Så vi vet ikke om dette er en offisiell avtale eller bare en muntlig avtale mellom Donald Trump og den kinesiske presidenten Xi.

Likevel åpnet risikovalutaene med et bullish gap høyere, spesielt varedollar siden AUD og NZD er ganske sårbare fra nyheter relatert til Kina. Bølgen i CAD var enda større, men det var en annen grunn til det.

Saudi-Arabia og Russland presser på for kutt i oljeproduksjonen, og det ser ut til at de vil bestemme akkurat det på OPEC + -møtet denne torsdagen i Wien. Olje er rundt 5% høyere i dag også, så det har hjulpet CAD. Selv om Kina og USA kom med uttalelser som var litt motstridende, holder markedet pusten nå for å se om handelskrigen mellom USA og Kina virkelig er over, og vi vil snart få en avtale, eller om dette bare er en midlertidig våpenhvile. Følelsen er imidlertid positiv i dag, og kommentarene fra den italienske statsministeren Tria for å redusere underskuddet for neste års budsjett hjelper følelsen ytterligere.

Den europeiske sesjonen

 • CAD og olje høyere på produksjonssnakkesamtaler – Oljeprisene er nesten 5% høyere i dag etter at Saudi-Arabias tjenestemenn kommenterte at de sannsynligvis vil bestemme seg for å kutte oljeproduksjonen. Vi har hørt lignende kommentarer fra Russland de siste dagene, så det ser ut til at OPEC + kartell vil kutte produksjonen i sitt neste møte torsdag. Som et resultat føler CAD seg bra, og den har gått inn i en bullish trend som jeg tror vil vare hvis OPEC bestemmer seg for å kutte produksjonen.
 • Italienske politikere på budsjettet – I morges hørte vi den italienske statsministeren Giuseppe Conte kommentere at han jobber for å redusere underskuddet til 1,9-2,0% for neste års budsjett. Men statsminister Salvini, som faktisk har mer makt sammen med Di Maio, fulgte opp senere og sa at EU-kommisjonen ikke kan be Italia om et underskudd på 1,9%. Så italienerne har akseptert å senke underskuddet til 2,2%, men EU vil at det skal senkes til 1,9%, noe jeg ikke er sikker på at de vil få. Likevel bidro Contes kommentarer i morges til å forbedre følelsen ytterligere, og de europeiske aksjene er alle høyere.
 • EUs Dombrovskis stemmer overens med Conte –Visepresidenten for EU-kommisjonen fulgte opp etter at Conte sa at tonene har endret seg i Italia, og at de er i intens kontakt med Italia, men Italias budsjett trenger fortsatt ganske store justeringer.
 • European PMI for produksjon – Produksjons-PMI-rapporten fra de europeiske landene kom litt bedre opp enn forventet i dag, noe som er positivt likevel etter en mykgjørende trend. Men den italienske produksjonen viste enda en sammentrekning denne måneden. Spansk produksjon hoppet mest blant landene i eurosonen.
 • UK Manufacturing PMI – Britisk produksjon har også avtatt betraktelig i år. Men i dag hoppet den høyere til 53,1 PMI-poeng fra 51,1 poeng tidligere, så det er en fin snuoperasjon. Selv om GBP ikke så mye merke til disse tallene.
 • Storbritannias statsminister kan være trygg på å forbli i innlegget om to uker – Den britiske statsministeren Theresa May kommenterte for en stund siden og sa at hun forventer å fortsatt ha jobben sin om to uker, etter at Brexit-avtalen ble avstemt i parlamentet. Hun la til at hun for tiden er veldig fokusert på å få Brexit-stemmene over linjen, men hun har fortsatt mye mer å gjøre enn bare Brexit.

Den amerikanske sesjonen

 • FEDs Kaplan ikke veldig overbevist om den amerikanske økonomien – Dallas FEDs styreformann Robert Kaplan sa for en stund siden at den amerikanske økonomien kan se veldig annerledes ut midt i 2019 etter at stimuluseffekten er borte. Han la til at stimuluseffekter kan maskere en viss svakhet i økonomien, men han nektet å kommentere renteøkningen.
 • FEDs Clarida høres mer optimistisk ut FEDs nestleder Richard Clarida sa i et intervju med Bloomberg at den amerikanske økonomien er i en veldig god form og FED kan operere med inflasjon over 2%. Han la til at prikkplottet ikke går noe, noe som tyder på at FED-medlemmene forblir samme stilling som for tiden angående vandringsrente. Det er positive nyheter for USD.
 • Donald Trump tweets om Kina – USAs president Trump twitret akkurat nå at han og Kinas president Xi er de to menneskene som kan bringe massive og positive endringer i handel og utover for de to store nasjonene. Han nevnte også Nord-Korea. Amerikanske bønder vil være store og raske mottakere av handelsavtalen med Kina som har til hensikt å kjøpe landbruksprodukter umiddelbart. Han la til at USA lager de tryggeste og reneste landbruksproduktene, men jeg er ikke så sikker på dette. Amerika leder verden på GMO-mat, noen husker det?
 • Kanadisk produksjons PMI  Produksjonssektoren har avtatt i Canada i år som i resten av verden. Selv om vi så et hopp i produksjonen fra alle de store landene i dag bortsett fra Italia, vil vi sannsynligvis også se et positivt tall fra Canada.
 • Amerikansk PMI for produksjon USAs produksjon er i beste form blant utviklede land som for øyeblikket ligger på 57,7 PMI-poeng. Selv om det forventes å avta litt i dag til 57,5 ​​poeng, noe som ikke ville være en stor nedgang, men vi kan fortsatt få et positivt tall.
 • USAs konstruksjonsutgifter Anleggsutgiftene har vært ganske svake i USA i gjennomsnitt på rundt 0,0% -0,1%. Selv om byggutgiftene i oktober forventes å ha steget med 0,4% i dag, selv om du ikke holder pusten.

Trades in Sight

Bearish USD / CAD

 1. Trenden har blitt bearish
 2. Retrace høyere var fullført
 3. Grunnleggende er bearish

Vi bestemte oss for å selge ettersom retrace var komplett på 15-minutters diagrammet

Vi gikk kort USD / CAD en stund siden. Dette valutaparet ble bearish i løpet av helgen, åpnet med et 50 pip bearish gap mindre og presset lenger ned. Fundamentals ble til slutt bullish for CAD da OPEC bestemmer seg for å kutte produksjonen, mens USA, Canada og Mexico signerte handelsavtalen. Jeg forventet at retrace skulle fullføres på H1-diagrammet og nå 200 SMA på den tidsrammen, men i så sterke trekk må vi bytte de mindre tidsrammekartene. Så vi bestemte oss for å selge dette paret fordi retrace var komplett på 15-minutters diagrammet, da stokastisk ble overkjøpt. Den handelen gikk ganske bra, og vi booket overskuddet vårt.

For å konkludere

G20-toppmøtet er endelig over, og vi fikk et gjennombrudd i ganske mange utgaver. Kina og USA ser ut til å komme overens nå, og følelsen har forbedret seg betraktelig, og setter risikovalutaer i en bullish trend i dag, bortsett fra GBP, men det er en annen sak. Ikke vær så sikker på denne reverseringen av markedssentimentet fordi vi fortsatt ikke har en offisiell avtale, så handelskrigen er ikke over før vi får den skriftlig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector