USAs valgusikkerhet rokker på markedene

Markedsaktører er på kanten av setene sine og venter spent på resultatene av det amerikanske presidentvalget. Det antas at Hillary Clintons sjanser for en seier på tirsdag ligger på rundt 90 prosent. FBI sa på søndag at det ikke ville bli anklaget noe mot henne hvis hun hadde brukt en privat e-postserver for myndighetsarbeid (som det er blitt påstått). Dette styrket den amerikanske dollaren kraftig, og forårsaket også et aggressivt aksjemarked da risikovilligheten økte. Den kanadiske dollaren og den australske dollaren (av de største valutaene) hadde også nytte av denne nyheten og var enda sterkere enn den amerikanske dollaren mandag og tirsdag. Det britiske pundet, euro, sveitsiske franc og japansk yen falt alle kraftig mot dollaren på mandag og fortsatte å handle lavere på tirsdag.

 

De endelige resultatene forventes å sendes over TV klokken 04:00 GMT onsdag morgen. De første utgangsmålingene forventes å komme ut klokken 00:00 GMT. Dette er en projeksjon av hva du kan forvente av valget.

 

Det har vært noen anstendig handling i valutamarkedet i dag. Den australske dollaren presterte ekstremt bra, og den kanadiske dollaren imponerte også. Da jeg er opptatt med å skrive denne artikkelen, gir den amerikanske dollaren tilbake litt av gevinsten den akkumulerte siden helgen. La oss se på noen diagrammer:

 

AUD / USD

 

AUD / USD daglig diagram

 

Til slutt har paret brutt ut av kilen der det ble fanget opp så lenge. Paret har ikke ryddet alle de siste viktige svingtoppene ennå, men de er definitivt godt innen rekkevidde for de bullish markedsaktørene å ta dem ut snart. Det nåværende bullish momentum på dette paret er imponerende, og hvis Hillary Clinton går bort med seieren, kan dette paret muligens styrke enda mer. Den australske dollaren er en risikosensitiv valuta, og et risikomiljø favoriserer den australske dollarstyrken. Det er ikke vanskelig å se det sterke bullish momentumet på dette timekartet for AUD / USD:

 

AUD / USD Timetabell

 


Legg merke til den skarpe vinkelen til de siste seks lysene.

 

Hvis du handler valget, må du også være forberedt på en seier av Donald Trump, den republikanske kandidaten. Hans sjanse for å slå Hillary Clinton er liten, men det er mulig. Du må være klar over at en Trump-seier ville riste markedene enormt, og volatiliteten ville være enorm.

 

USD / JPY

 

USD / JPY daglig diagram

 

Dette er et viktig stort par å se på de neste 48 timene. USD / JPY er også sterkt påvirket av risikosentiment, spesielt fordi den japanske yen er en så viktig fristed. Når investorer blir redde, flykter de ofte til yenen. Å låne japanske yen er veldig billig på grunn av valutaens lave rente. Investorer liker derfor å kjøpe eiendeler med høyere avkastning med japansk yen. Disse eiendelene med høyere avkastning er normalt risikofylte eiendeler, og når frykten begynner å oppveie investorenes grådighet, blir disse risikofylte eiendelene konvertert tilbake til japansk yen. Disse hjemsendingsstrømmene kan ha stor effekt i å styrke Yen i vanskelige tider. Hvis Donald Trump skulle vinne dagens valg, kan den nylige bull-run på USD / JPY raskt snu. En Trump-seier ville utløse usikkerhet om USAs utenrikspolitikk og andre faktorer som internasjonal handel og innenlandske økonomiske forhold. Hvis Hillary Clinton vinner, vil USD / JPY sannsynligvis forbli støttet, og muligens få litt mer terreng de neste dagene.

 

Dette paret har virkelig fått mye denne uken, og jeg ville ikke bli overrasket om vi så ytterligere press oppover de neste dagene.  

 

USD / CAD

 

Selv om den amerikanske dollaren har prestert godt de siste to dagene, har den kanadiske dollaren prestert mye bedre. Den kanadiske dollar er en handelsvaluta som kan plasseres i samme klasse som den australske dollaren, som også er en handelsvaluta. Du vil legge merke til at mange ganger er disse to valutaene også sterkt korrelerte. Så langt er disse to valutaene begge mye sterkere enn amerikanske dollar denne uken. Se på følgende diagram:

 

USD / CAD daglig diagram

 

Dette paret kan muligens handle lavere herfra hvis utfallet av valget favoriserer kanadisk dollarstyrke. Likevel liker jeg ikke den korte ideen, fordi trenden er oppe, og prisen er på en viktig sone som var et tidligere motstandsnivå, og muligens kunne bli et viktig støttenivå.

 

I morgen har vi amerikanske råoljelagre klokka 15:30 GMT. Dette kan være en bemerkelsesverdig motor i USD / CAD fordi den kanadiske dollaren er sterkt korrelert med oljeprisen. Valget i USA vil selvfølgelig innta sentrum i finansverdenen i morgen. Dette kan stjele noe av den potensielle volatiliteten i den amerikanske frigjøringen av råolje.

 

Ha det utmerket å handle der ute!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector