Utover $ 2k Bitcoin-pristerskelen

For øyeblikket handler en bitcoin på rundt $ 1996, men ingen forventer at tallet vil fortsette mye lenger. Enten vil prisen falle til rundt $ 1900 når den møter motstand og rally tilbake på sitt forrige sterke punkt, ellers vil det uunngåelige skje i løpet av de neste par timene – BTC vil bryte terskelen på $ 2 000 og klare å doble i verdi i 2017.

For de fleste i bitcoin-samfunnet vil oppgangen være en symbolsk stor seier som er et tydelig bevis på at mange store enheter nå ser på BTC som et legitimt alternativ til de tradisjonelle valutaene. Dette skiftet skjedde allerede i Japan, men fant sted på en veldig subtil måte. Det kom uten store overskrifter om drastiske lovendringer eller noe sånt, og tok i stedet ganske enkelt en form for en enorm tilstrømning av midler til kryptovalutaen..

Mye av disse pengene har kommet fra større finansielle og forretningsenheter etter mange private milliardærer som begynte å anskaffe digital valuta. Bortsett fra bitcoin-rallyet, så eter også stor vekst når det gjelder prisen, sammen med andre digitale altcoin-valutaer.

Men mesteparten av oppmerksomheten er fokusert på bitcoin som hovedkonkurrent for den sterkeste globale digitale valutaen i tiåret som kommer. Når det presser gjennom 2k-punktet i den nærmeste fremtiden, hva kan forventes fra resten av finansområdet, men også hele det globale samfunnet som en reaksjon på denne prestasjonen?

Market Cap vil vokse

Uansett pris på et gitt tidspunkt, vil markedsverdien til hele blockchain-baserte digitale valutaer bare vokse i verdi. Det har vært en lang prosess som førte til at de tilstøtende markedene følte seg inn i dette området, sakte men sikkert investerte mer og mer i BTC og nylig også i eter..

Nå er verdien av hele markedet med altcoins, zcash og annen kryptovaluta der ute over 60 milliarder dollar, noe som er en imponerende pris. En bitcoin-pris som går utover $ 2000 vil trekke enda mer penger inn, selv om den er ustabil.

Dette bringer selvfølgelig mange til å stille spørsmål ved hva som da vil bli av den samme digitale valutaen. På et eller annet tidspunkt vil investeringer i risikokapital bitcoin vises på markedet, og dette vil også bety et stort skifte. Selv om det ikke er tvil om at disse ikke vil være vanlig i en tid framover, vil den kommende perioden definitivt gi et stort felt for å teste dette konseptet..

Sluttbrukeranskaffelsen vil forbli tvilsom

Etter hvert som tiden går, fokuserer blockchain-samfunnet regelmessig på og av fenomenene til sluttbrukeranskaffelse for å bruke digitale valutaer. I startfasen ble prosessen med å få så mange vanlige brukere som mulig på plattformen, enten det var bitcoin eller en annen blockchain, sett på som viktigst.

I mellomtiden kom storbedrift inn i rammen, og nylig har den mer eller mindre bare presset prisen på BTC til rekordnivået der den for øyeblikket er. Nok en gang, mens de kjørte på denne suksessen, prøvde mange å etablere ideen om at bitcoin var på randen av utbredt popularitet. Det er med andre ord bare et spørsmål om tid (antagelig kort) til det blir en husholdnings ting.

Men det er mange historiske faktorer som plasserer dette innenfor kategorien “kan være”, ikke “noe øyeblikk nå”. Problemet er at BTC gir en rekke fordeler som det store flertallet av befolkningen rett og slett ikke trenger eller setter pris på. Parallellen med PayPal-scenariet er et godt værklokkefenomen, selv om mange (mest sannsynlig, feilaktig) oppfatter det som en indikator på den fremtidige BTC-bevegelsen som et vanlig betalingsalternativ.

Problemet er at mens PayPal ga et alternativ til en langsommere og mer komplisert bankkorttransaksjon, gjør ikke bitcoin-lommebøker det samme for PayPal. Anonymitet og styring av den tradisjonelle finansielle sektoren er ikke noe de fleste vanlige brukere vil ha i livet.

Med denne faktoren vil det ikke komme som en liten overraskelse hvis bitcoinmarkedsverdien i løpet av et tiår fra nå var mye større enn den er i dag, mens brukerbasen fortsatt er relativt liten (ikke i nærheten av hva PayPal opererer nå som sitt brukerområde).

Geopolitiske spørsmål

I oppfatningen av globale politiske ledere er bitcoin et av de fenomenene du rett og slett ikke vil ha inne i deres spillefelt. Den er desentralisert, global og ikke koblet til alle deler av den vanlige finansielle tjenesten. Samtidig ser den paranoide tankegangen det som noe som fremdeles enten kontrolleres av noen eller er åpent for innsetting av denne kontrollen, som er usant, men fremdeles utbredt i tankene til de politiske elitene..

Det er grunnen til at EU ønsker å sette en lov som krever at alle digitale lommebøker skal kobles til identiteten til innehaverne eller hvorfor Kina slår ned på sine BTC-børser. I de kommende årene vil dette ikke endre seg for de store nasjonene i verden, og den samme mentaliteten vil mer eller mindre forbli på plass, selv om lovgiveren innhenter det klare behovet for å anerkjenne bitcoin.

For all lobbyvirksomhet og PR-innsats vil det ikke være noen større endring i denne forbindelse for bitcoin-samfunnet, uavhengig av suksess. Bitcoin har ikke en person eller personer som kan gjøre et bakrom avtale med en politisk enhet. Dette gjør det til noe å være litt fryktet og bare marginalt forstått av det politiske etablissementet.

Den eneste store globale politiske organisasjonen som ser ut til å planlegge en ny kurs er FN. Som deres siste WFP venture viser, denne organisasjonen ønsker både å bruke blockchain-systemet, men også bruke de nåværende kryptovalutaene som opererer i verden.

Dette er nesten helt sikkert den riktige tilnærmingen, hovedsakelig fordi den anerkjenner verdens realiteter som ikke vil endre seg over natten. Mens regjeringer er mer enn villige til å eksperimentere med blockchain, er de fortsatt motvillige til å se bitcoin eller annen digital valuta som legitime FinTech-bedrifter. Det er en sterk følelse av at selv en BTC som er stabil og koster mer enn $ 2 000, ikke vil endre denne mentaliteten når som helst snart.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me