Valgpiskesagen fanget mange på den gale siden av markedet. Pundet riper mens yenen glir

Markedsaktører forventet en seier av Hillary Clinton. For en overraskelse de fikk da Donald Trump tok ledelsen etter å ha ligget etter (stemmemessig) en god stund. Da finansverdenen innså at Trump kom til å vinne, svarte den med et stort risikoflytt. Aksjer som ble solgt dramatisk, store mengder penger strømmet til eiendeler i trygg havn som japansk yen og gull. Den amerikanske dollaren svekket seg betydelig mot alle de store valutaene, bortsett fra den kanadiske dollaren og den australske dollaren. Disse to var til og med svakere enn dollaren, fordi de som råvarevalutaer er spesielt utsatt for nedgang i risiko-av-trekk. Den japanske yen, sveitsiske franc, britiske pund og euro økte enormt mot dollaren på veldig kort tid. For eksempel fikk Yen mer enn 400 punkter mot dollaren på bare noen få timers tid.

 

Imidlertid snudde investorsentimentet seg raskt fra risk-off til risk-on. Disse forverrede bevegelsene snudde seg snart, og noen få av disse valutaene endte til og med med å miste mer terreng mot den amerikanske dollaren enn de opprinnelig fikk. En slik valuta er Euro. La oss ta en titt på EUR / USD:

 

EUR / USD Timetabell

 

Her kan du se den massive Euro-pop på onsdag. Det er åpenbart at mange lange handelsmenn ble fanget på feil side av markedet. Mange av disse handelsmennene ble tvunget ut av sine posisjoner da markedet snudde kraftig senere på dagen. Dette er grunnen til at jeg aldri stoler bare på grunnleggende analyse for å ta handelsbeslutninger. Mange ganger reagerer markedet enten på grunnleggende katalysatorer, eller så ignorerer det det. Noen ganger er det en reaksjon på en spesifikk katalysator, men langt svakere enn forventet. Kan markedet noensinne prise effektivt? Teknisk analyse er derimot en mye bedre måte å måle hvor markedet er på vei. Den oppdateres oftere, noe som betyr at vi raskt kan se om noe virkelig viktig har skjedd i markedet. For eksempel, hvis noen har en kort posisjon som kjører på EUR / USD, og ​​prisen gradvis beveger seg lavere, vil utseendet til et veldig stort 5-minutters bullish lys med 60 pips virkelig bekymre handelsmannen. Dette kan signalisere en trend reversering, eller at en veldig skarp korreksjon kan være på vei. Her er et daglig diagram over EUR / USD:

 

EUR / USD daglig diagram

 

EUR / USD virker sikkert veldig negativt for øyeblikket, og mange handelsmenn som kjøpte seg inn i den første spretten, ble stoppet når den snudde. Denne avviklingen av posisjoner ga bare fart til den skarpe utsalget som fulgte den første spretten. Utsiktene for paret forblir negative foreløpig, og kanskje vi kan møte noen gode muligheter for å selge det de neste dagene.

 

GBP / USD

 


Gjennom hele denne ukens uro og volatilitet har det britiske pundet prestert ganske bra. Mens det amerikanske presidentvalget virkelig straffet euroen, hjalp det faktisk pundet med å få litt mer grunn. Se på dette daglige diagrammet over GBP / USD:

 

GBP / USD daglig diagram

 

Onsdag var det mye hugg på dette paret, men på torsdag overgikk pundet solid dollar. Det er absolutt mye underliggende styrke i det britiske pundet, og GBP / USD og andre pundpar kan definitivt tilby noen gode handelsmuligheter i nær fremtid. GBP / USD postet en god sterk dag torsdag og steg med rundt 147 pips.

 

USD / JPY

 

Dette paret reverserte også sine første tap som det pådro seg onsdag. Se på følgende diagram:

 

USD / JPY Time-diagram

 

Vi har virkelig sett noen store grep i valutamarkedet denne uken! Der det er markedsbevegelse, er det penger å tjene, og økt volatilitet kan føre deg raskere til dine mål.

 

Legg merke til hvordan 20-EMA (det blå glidende gjennomsnittet) begynte å fungere som dynamisk støtte like etter at prisen brøt gjennom den. Området er merket med det røde rektangelet i diagrammet over.

 

Jeg er spent på all volatiliteten, og vi kan få en omsettelig oppfølging de neste dagene. Kanskje vi kan få noen saftige tilbaketrekninger til 20-EMA på et timekart, for eksempel. Bare vær sikker på at markedet fremdeles danner høyere høyder og høyere nedturer hvis du bestemmer deg for å komme inn lenge.

 

Av alle praktiske grunner har vi ikke noen viktige økonomiske datautgivelser planlagt i morgen (fredag). Det er en tale av Mr. Poloz fra BOC (Bank of Canada) klokken 15:50 GMT som kan forårsake noe markedsbevegelse, men jeg tviler på om vi vil se mye handling som følge av det.

 

Lønnsom handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector