Vekten – Facebook lanserer sin egen digitale valuta

Facebook kunngjorde at den vil lansere sin egen kryptovaluta i første halvdel av 2020, Vekten, som lar folk kjøpe ting eller sende penger til nær null avgifter. Første ting først, Vekten er ikke en stabil mynt; i stedet vil det bli støttet av en kurv med eiendeler pålydende i fire fiat-valutaer: USD, GBP, EUR og JPY. Kurven består imidlertid av eiendeler med lav volatilitet med det mål å holde Vektenes verdi relativt stabil. Du kan bli involvert i Vekten ved å kjøpe eller tjene ut Vekten din online eller på lokale utvekslingssteder som dagligvarebutikker, og bruke den ved å bruke Facebooks egen Calibra-lommebok som vil bli innebygd i WhatsApp, Messenger og sin egen app, eller av andre interoperable tredje fest lommebok-apper.

Er Vekten desentralisert?

Nei, men Facebook vil ikke kontrollere Libra. I stedet får Facebook bare en enkelt stemme i sin styring som andre grunnleggende medlemmer av Libra Association, som inkluderer Paypal, Visa, eBay, Uber og 24 andre snart grunnleggende medlemmer. Blockchain drives og blir verifisert kontinuerlig av de grunnleggende medlemmene av Libra Association, som hver vil investere 10 millioner dollar eller mer for å få stemmerett i Libras styring og muligheten til å betjene en valideringsnode. Mark Zuckerberg bemerket i et innlegg: “(…) den drives av mange forskjellige organisasjoner i stedet for bare én, noe som gjør systemet mer rettferdig. Den er tilgjengelig for alle med internettforbindelse og har lave avgifter og kostnader. Og det er sikret med kryptografi som hjelper deg med å sikre pengene dine. Dette er en viktig del av vår visjon for en personvernfokusert sosial plattform – hvor du kan samhandle på alle måter du vil ha privat, fra meldinger til sikre betalinger. “

Libra Association

Libra Association er basert i Genève, Sveits på grunn av landets nøytrale status og sterk støtte for Fintech inkludert blockchain-teknologi. Facebook har som mål å nå 100 stiftelsesmedlemmer før den offisielle lanseringen av Vekten i 2020. Medlemmene spenner fra betalingstjenester, markedsplasser, telekommunikasjon, blokkjeder, risikokapitalister til ideelle organisasjoner.

Men Facebook ser absolutt ikke etter hvem som helst. For å bli med i foreningen, må medlemmene oppfylle flere krav, for eksempel et halvt rack med serverplass, minst en 100 Mbps internettforbindelse, en pålitelig ingeniør på heltid og sikkerhet på bedriftsnivå. Bedrifter må ha mer enn 1 milliard dollar i markedsverdi eller mer enn 500 millioner dollar kundesaldoer, nå mer enn 20 millioner mennesker hvert år globalt og / eller bli anerkjent som en topp 100 bransjeleder av en tredjeparts sektor spesifikk forening eller medieselskap som Interbrand Global eller S&P.

Kryptofokuserte investorer må ha mer enn 1 milliard dollar i eiendeler under forvaltning, mens blockchain-selskaper må ha vært i virksomhet i mer enn 12 måneder, ansette sikkerhets-, personvern- og infrastrukturoperasjoner på bedriftsnivå støttet av moderne policyer og prosesser – offentliggjort av sikkerhetsrevisjoner og / eller penetrasjonstestrapporter og forvaring eller innsats av mer enn $ 100 millioner i eiendeler. I tillegg kan bare opptil en tredjedel av grunnleggerne være kryptorelaterte virksomheter eller individuelt inviterte unntak.

Interessant nok aksepterer Facebook også forskningsorganisasjoner som universiteter og ideelle organisasjoner som oppfyller tre av fire krav, inkludert å jobbe med økonomisk inkludering i mer enn fem år, ha et stort globalt brukernettverk og / eller en topp 100-betegnelse av Charity Navigator eller noe lignende, og / eller 50 millioner dollar i fond.

Libra Investment Token

Tokene vil bli solgt til grunnleggerne av Facebooks nye konsortium – Libra Association – med en minimumsinvestering på 10 millioner dollar som kreves for å kjøre en valideringsnode og delta i styringen av plattformen. Verdien av token stammer fra verdien av å delta i denne styringen, eller potensielt inntekter eller belønninger (utbytter) betalt til nettverksansvarlige og er frikoblet fra den daglige verdien av betalingstokenet. I stedet avhenger verdien av styringstoken av den faktiske og fremtidige nytten av betalingstokenet som tilbys av konsortiet.

Misjonserklæring

1,7 milliarder voksne globalt (31 prosent) forblir utenfor det finansielle systemet uten tilgang til en tradisjonell bank, selv om en milliard brukere har en mobiltelefon og nesten halvparten av verdens befolkning har internettilgang. Grenseoverskridende betalinger er også langsomme og ineffektive, og det tar tre til fem virkedager til de ankommer. I tillegg er kostnadene veldig høye, da det koster syv prosent i gjennomsnitt for å sende penger internasjonalt. Dessuten betaler den ikke-bankerte befolkningen til og med 4 $ mer på avgifter for kontant tilgang, på et månedlig gjennomsnitt.

Vekten har som mål å løse disse problemene, med sin egen blockchain, Libra blockchain.

Libra Blockchain


Vekten har som mål å håndtere 1000 transaksjoner per sekund hvis noder bruker minst 40 Mbps-tilkoblinger og 16 TB SSD-harddisker. Til sammenligning er Bitcoin i stand til å behandle syv transaksjoner per sekund og Ethereum 15. Libra blockchain bruker

de Byzantinsk feiltoleransesystem, noe som betyr at bare 66 prosent av nodene må komme til enighet for at transaksjonen skal være legitim, verifisert og utført. På grunn av Merkle Tree-strukturer i koden er det lett å gjenkjenne endringer i Libra blockchain.

Er Libra Anonym?

Libra blockchain er ikke anonym, men pseudonym. Når det gjelder bekymringene om de private dataene til Facebook-brukerne, svarte Markus, lederen for Calibra: “Virkeligheten er at vi vil ha mange lommebøker som vil konkurrere med oss, og mange av dem vil ikke være sosiale, og hvis vi for å lykkes med å vinne folks tillit, må vi sørge for at dataene blir skilt. “

Calibra Lommebok

Calibra-lommeboken er et godt skritt i riktig retning, da den har potensial til å øke den vanlige adopsjonen drastisk. I motsetning til ofte brukte lommebøker, gjør Calibra mange ting annerledes:

I tilfelle du blir hacket eller lurt, eller mister tilgangen til kontoen din, vil Calibra tilbakebetale dine tapte mynter når det er mulig gjennom 24/7 chat-støtte. Dessuten trenger du heller ikke å huske noen lange, komplekse kryptopassord som du kan glemme og bli sperret for pengene dine, ettersom Calibra administrerer alle nøklene for deg. Gitt disse fakta vil Calibra trolig bli standard lommebok for mange Libra-brukere.

Calibras produktsjef Kevin Weil kommenterte at Facebook kunne lansere andre finansielle verktøy gjennom Calibra som det kunne tjene penger på, for eksempel investering eller utlån. “Med tiden håper vi å tilby tilleggstjenester for mennesker og bedrifter, for eksempel å betale regninger med et trykk på en knapp, kjøpe en kopp kaffe med skanning av kode eller kjøre lokal kollektivtransport uten å måtte bære kontanter eller en metro pass, ”opplyser Calibra-teamet.

Framtidige mål

Facebook har ekstremt detaljerte data om mer enn to milliarder brukere. Dens vidtrekkende identitetsverifisering og datautvinning evner til å bygge potensialet for å bygge den klart største plattformen etter brukernummer fra enhver finansinstitusjon.

I motsetning til eksisterende betalingsmåter som Visa eller Paypal, trenger ikke Vekten å gå gjennom folks banker for å verifisere identiteten deres, som er svært kostbar, manuell og skalerbar. Facebook har allerede all data om deg, og derfor trenger de ikke en bank, noe som resulterer i mye raskere skalering.

En annen stor fordel med Vekten er at brukerne kan foreta peer-to-peer gjennom bare en institusjon, og det er for 28 prosent av verdens befolkning, antall Facebook-brukere.

Vekten, som er støttet av eiendeler som er støttet av nasjonale valutaer, kan til slutt støttes av amerikanske dollar siden alle andre nasjonale valutaer på dette tidspunktet er støttet av USD og forvaltes av sentralbanker (som er under kontroll av den amerikanske sentralbanken).

Ikke desto mindre er bekymringene for fremtiden fra et reguleringsaspekt fortsatt gyldige, ettersom Bank for International Settlements (BIS), verdens eldste globale finansinstitusjon, nylig har publisert en rapport der den advarte om at Vekten kan utgjøre en trussel mot dominansen av den globale banksektoren, ifølge finansierer.

I rapporten presiserte BIS at store teknologiselskaper – som Google, Apple og Facebook – raskt kunne etablere en dominerende posisjon på grunn av deres enorme antall brukere.. 

Men ikke bare det, rapporten krevde også regulatoriske tiltak:

“Offentlig politikk må bygge på en mer omfattende tilnærming som trekker på finansregulering, konkurransepolitikk og personvernregulering,”. “Målet bør være å svare på store teknologers inntreden i finansielle tjenester for å dra nytte av gevinsten og samtidig begrense risikoen.”

Hvordan Libra vil bli håndtert fra et reguleringspunkt, er fortsatt uklart. I henhold til Reuters, vil Frankrikes regjering opprette en G7-styrke “for å studere hvordan sentralbanker sørger for at kryptovalutaer som Facebooks Libra styres av regler som spenner fra hvitvaskingslover til forbrukerbeskyttelsesregler.”

Dermed kan vi absolutt forvente regler mot kryptovalutaer som Libra.

Sammenligning med Bitcoin

Bitcoin er solide penger. Det er upolitisk, nøytralt, sensurfritt, og det kan ikke spionere på deg, selv om det ville. Alle disse punktene er forskjellige fra Vekten, som aldri kan være et bedre alternativ til bitcoin, men definitivt en mer skalerbar og vanlig, adopterbar kryptovaluta..  

Konklusjon

Vekten markerer det første forsøket på å skape en verdensvaluta ved hjelp av blockchain, som kan brukes hver dag av milliarder av individer og institusjoner over hele verden.

Likevel vil størrelsen på suksessen variere sterkt på hvordan Libra overbeviser finansinstitusjoner om å samarbeide med konsortiet om å bygge et arbeidsrammeverk som tjener behovet for desentralisert styring, mens de fortsatt er i samsvar med eksisterende internasjonale og nasjonale lover..

Uavhengig av muligheten for at Libra kan bli den største suksessen i kryptoindustrien, vil Libra absolutt bidra til vanlig adopsjon av blockchain-teknologi ved å gi digitalt tilkoblede og fortsatt ikke-bankede individer over hele verden rett til tilgang til grunnleggende finansielle tjenester.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector