Vil eSports-spill fortsette å trives når Pro Sports vender tilbake?

11. mars 2020 stoppet sportsverdenen etter at NBA avlyste et spill mellom Oklahoma City Thunder og Utah Jazz, og kunngjorde at en spiller på Jazz fikk koronavirus. Spillerne ble satt i karantene og Thunder ble bedt om å ikke forlate arenaen i flere timer før de fikk klaring. Senere ble det kunngjort at spilleren som ble diagnostisert med sykdommen var ingen ringere enn Jazz-senteret Rudy Gobert.

Bare noen dager før Gobert dukket opp i et spill mot Toronto Raptors til tross for at han følte seg syk. Han sprakk også en vits om koronavirus på en pressekonferanse som berørte alle mikrofonene som ble satt opp av journalister, bare for å fortsette til garderoben og berøre eiendelene til sine medspillere, noe som resulterte i at lagkamerat Donovan Mitchell også ble syk..

Nedleggelsen av NBA ble kunngjort nesten umiddelbart etter at en annen stor sportsliga rundt om i verden snart fulgte. Mens det å slå av sport og alle offentlige samlinger var og fortsatt er den rette tingen å gjøre i løpet av disse COVID-19-tidene, la viruset gamblere uten en live sport å satse på. Alternativet er å satse på eSports, en trend som absolutt øker med tiden.

Spørsmålet er at når NBA er satt til å gjenoppta aksjonen i slutten av juli og andre sportsligaer som følger, vil eSports-spill fortsette å blomstre når profesjonelle sportsgrener kommer tilbake?

Hvorfor eSportspill er avgjørende for Bitcoin og kryptovaluta

For tjue år siden var ideen om en profesjonell videospiller som tjente 100 000 dollar i året og sponset av et stort drikkevaremerke for å spille League of Legends eller Counterstrike: Global Offensive rett og slett foreteelig.

I dag er premiepengene som er involvert i store turneringer ingenting å nys på, og turneringer fyller regelmessig stadioner fulle av fans av videospill som heier og jubler favorittlagene sine. Vi snakker 20 000 mennesker som pakker på arenaen her.

Når premiepengene og seertallet blir større og større, er det fornuftig at flere og flere interesserer seg for å satse på disse arrangementene.

Det er flere grunner til at det å holde disse menneskene interessert i eSports er avgjørende. Nummer én, den støtter den digitale valutaindustrien i en tid da det ikke er noen store idretter. Nummer to, det utsetter flere spillere for ideen om å satse på eSports når de ser etter måter å øke bankrollen på. For det tredje, og viktigst av alt, er både målgruppen for eSports-betting og målgruppen for de som mest sannsynlig vil investere i Bitcoin og andre digitale valutaer. Det vil si at folk som spiller videospill og av Bitcoin sannsynligvis er unge voksne menn med interesse for sport og teknologi, to ting som Bitcoin sportsbetting kombinerte veldig bra.

Hvor mye blir det satset på eSports vs. tradisjonell sport?

Det anslås at det ble satset 5,5 milliarder dollar på eSports i 2016. Antallet er delt mellom tre typer spill: kontantspill, skinspill og kryptospill. I år er tallet forventes å være $ 12,9 milliarder.

For å sette det i perspektiv satset gamblere mer enn 368 milliarder dollar i 2011 på tradisjonelle sportsbegivenheter. Mens det var en god del av pengene, kom i underkant av 32 milliarder dollar fra regulert online-spill, de andre 336 milliarder dollar kom fra off-line gambling.

Gitt at krypto-adopsjon fortsatt er langt unna å se enkeltpersoner som bruker det i hver mursteinbutikk eller kasino med jevne mellomrom hver dag, er det faktum at online-spill er mye mer populært i 2020 enn det var i 2011 bare en del av det kryptoverdenen trenger å se for at spill og krypto skal være like populær som å gjøre det med kontanter. Men selvfølgelig er det virkelige spørsmålet, vil eSports innsatser forbli stabile når sport kommer tilbake?

Svaret på det er mest sannsynlig ja. De fleste seriøse kryptospillere som satser på tradisjonell sport, gjør det fordi de er fans av tradisjonell sport, men ikke alle sportsspillere er fan av videospill, eller i det minste ikke nok til å satse på det. Så mens noen sportsgamlere absolutt spiser behovet for å satse med eSports, kaster nok ikke seriøse spillere som er med i spillet for å tjene penger, så mye av krypten deres på videospill som de er på retur av baseball eller NBA for eksempel.

Tallene viser likevel at både eSports-omsetning og tradisjonell sportsinnsats er kommet for å bli, enten disse innsatsene er plassert i kryptovaluta eller ikke.


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector