Vil fredagens britiske BNP-tall sparke pundet?

Torsdag var en rolig dag i valutamarkedet, og handelsvolumene var godt under gjennomsnittet. Den eneste anstendige motoren blant de store valutaparene var USD / JPY som fikk om lag 86 punkter på dagen. Thanksgiving-ferien i USA var det som frarøvet markedet likviditet. Fredag ​​er det en normal handelsdag igjen, men mye av torsdagens tynne markedsforhold kan imidlertid overføres til fredag.

 

GBP / USD

 

Dette paret har vært hakket i det siste på grunn av de mange politiske og økonomiske faktorene som påvirket det, og som fortsatt påvirker det. Mens brexit utgjør ulike risikoer for den britiske økonomien, demper styringen av den nye amerikanske presidenten Donald Trump noe av denne frykten. Han vil sannsynligvis fornye eller erstatte tidligere handelsavtaler mellom USA og Storbritannia etter Brexit. Dette var ikke intensjonen til den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama.

 

Storbritannias inflasjonsforventninger har økt brått som et resultat av den raske svekkelsen av det britiske pundet. Dette betyr at BOE (Bank of England) må avstå fra rentekutt på kort sikt, og nøye overvåke deres pengepolitiske strategi for å unngå å overskride den britiske regjeringens inflasjonsmål på 2 prosent. Å sette riktig rente er den foretrukne metoden for at BOE skal oppfylle det ønskede inflasjonsmålet. Dette betyr at hvis inflasjonsutsiktene fortsetter å øke, kan det tvinge BOE til å øke prisene om nødvendig. Ideen om renteøkninger i Storbritannia er direkte bullish for pundet. Penger følger avkastning, og en høyere rente i Storbritannia betyr at pundet vil gi en større avkastning til de som har lang pundeksponering. Her er et daglig diagram over GBP / USD:

 

GBP / USD daglig diagram

 

Som du ser har det ikke vært noen tydelig trendretning de siste par dagene. Den langsiktige trenden er baisse, noe som tyder på at kanskje denne nylige spretten i valutakursen kan være … bare en sprett. Bildet ser enda mer bearish ut hvis vi ser på et ukentlig diagram over GBP / USD:

 

Ukentabell GBP / USD

 

Kan vi kalle denne siste sprett en trendomslag? Ikke i henhold til det tekniske. Selvfølgelig er muligheten for reversering alltid til stede, men vi trenger noen konkrete bevis før vi legger penger bak en langsiktig kjøpshandel. Som du ser, handles prisen for tiden langt under det 20-ukers eksponensielle glidende gjennomsnittet. Dette tegner bildet av en nedadgående trend som er helt intakt.

 

Det grunnleggende bildet er definitivt ikke så klart som det tekniske. Oppegående britiske økonomiske data de siste månedene har ikke skildret bildet av en sliter økonomi som er i ferd med å avvike fra EU. De neste viktige økonomiske dataene vil bli offentliggjort fredag ​​klokka 09:30 – BNP-tallene i Storbritannia. Dette er foreløpige tall. Hvis disse tallene kommer bedre inn enn forventet, kan det tiltrekke seg noen pundkjøpere. Jeg tror bare ikke vi får et fantastisk trekk på hundrevis av pips. På den annen side kan en dårlig lesing veie valutakursen. En sterk amerikansk dollar vil legge ytterligere press på GBP / USD, og ​​hvis alt spiller perfekt ut, kan dette paret snart gå tilbake til det årlige lavpunktet. Et firma nært det 20-dagers eksponensielle glidende gjennomsnittet kan åpne veien til 1.21500-nivået. Utover dette nivået kan det årlige lavpunktet (1.19048) snart spille inn.

 

På kort sikt handler paret fremdeles sidelengs, og den beste måten å handle på, vil trolig være å vente på at det bryter ut av denne konsolideringen før du starter nye posisjoner.

 

USD / JPY

 

USD / JPY daglig diagram 

Dette paret har fått mer enn 1000 pips de siste 15 handelsdagene! Dette aggressive bullish trekket har vært eksepsjonelt – ikke noe vi ofte møter. Dette er definitivt ikke tiden for å korte dette paret. Jeg ville ikke være komfortabel med å åpne en langsiktig kjøpshandel heller. Dette siste bullish trekket er ekstremt utvidet, og jeg vil gjerne se en betydelig retracement først før jeg inngikk noen langsiktige handler eller til og med swing-handler. Skalper og daghandlere kan fortsatt være i stand til å fange noen få pips av dette bullish trekket, men sørg for å nøytralisere risikoen så snart du komfortabelt kan, fordi vi snart kan få en slags retracement..

 

Økonomiske data

 

De eneste viktige dataene som skal utgis på fredag ​​er den britiske BNP-utgivelsen som nevnt tidligere i denne artikkelen.

 

Lønnsom handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me