Vinnerstreken fortsetter for råolje – alle øyne på API-tall!

Under den asiatiske handelssesjonen i dag, WTI Råolje lyktes i å utvide sin seiersrekke fra forrige dag, forfriskende til sitt høyeste nivå på mer enn to uker, godt over $ 54,00, hovedsakelig på grunn av det positive markedet og håpet om en global økonomisk bedring fra COVID-19-pandemien. Dette styrket øyeblikkelig håpet om en utvinning i drivstoffetterspørselen, noe som bidro til gevinsten i råolje. Imidlertid kan den bullish bias rundt råoljeprisene også tilskrives de siste rapportene fra Saudi Aramco (SE: 2222), noe som tyder på at drivstoffbehovet vil komme tilbake til nivået før COVID-19 senere på året. Bortsett fra dette fikk råoljeprisene også litt ekstra støtte umiddelbart etter at de store produsentene, som Saudi-Arabia, uttrykte sin vilje til å kutte råproduktet i henhold til deres forpliktelser. Videre ble prisstigningen i råoljeprisene styrket ytterligere av optimismen rundt koronavirusvaksinene og sannsynligheten for en ekstra amerikansk økonomisk hjelpepakke. I mellomtiden ga også den baisse forspenningen til den bredbaserte amerikanske dollar, utløst av risikomarkedsstemningen, litt støtte til råoljeprisene, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar..

I motsetning til dette har gjentagelsen av COVID-19-tilfeller globalt presset mange land til å innføre ytterligere restriktive tiltak, for eksempel lockdowns, som har blitt en nøkkelfaktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. WTI råolje handles for tiden til 54,11, og konsolideres i et område mellom 53,47 og 54,32. Fortsatt virker handelsmennene forsiktige med å plassere sterke posisjoner foran de amerikanske råoljeleveransedataene fra American Petroleum Institute, som kommer senere på dagen..

Som vi allerede har nevnt, utvidet markedets handelsstemning sin positive utvikling fra forrige dag, og var fortsatt støttende på dagen, midt i optimismen om en ekstra amerikansk finansiell hjelpepakke. Disse forhåpningene ble styrket etter et 2-timers møte mellom USAs president Joe Biden og en gruppe på ti republikanske senatorer, for å diskutere en redusert COVID-19 stimulansepakke foreslått av gruppen. Imidlertid sa det amerikanske republikanske partisensatoren Susan Collins nylig at “Gruppen av republikanske amerikanske senatorer hadde produktive diskusjoner med demokratiske president Joe Biden angående COVID-19-lettelse, men de var ikke enige om en pakke.”

I tillegg til dette, kan en annen årsak bak den positive ytelsen til markedet også tilskrives optimismen over utrullingen av vaksiner for det svært smittsomme koronaviruset. Dette ble sett på som en av nøkkelfaktorene som sto til grunn for råoljeprisene. I mellomtiden fikk råoljeprisene et ekstra løft etter at store råoljeprodusenter, som Saudi-Arabia, indikerte at de var villige til å kutte råproduktet i henhold til deres forpliktelse.

Over havet kan en annen årsak til den hausseutviklingen rundt råoljeprisene også være de siste analytikerapportene som antyder at etterspørselen om vinteren forventes å være høyere enn vanlig i USA, midt i en av de verste snøstormene som har rammet Nordøst-regionen på flere år. På USD-fronten klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å stoppe den synkende streken fra forrige dag, og fortsatt være deprimert på dagen, ettersom etterspørselen etter eiendeler med trygt tilfluktssted fortsatt var lav, midt i fremgangen mot å bli enige om neste amerikanske finanspolitiske stimulans pakke. Imidlertid bidro tapene i amerikanske dollar råolje til å holde bud, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. 23:36 ET (04:36 GMT) hadde den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, sunket med 0,15% til 90,890.

På den baisse siden blir utsiktene for asiatiske transportdrivstoff verre med tiden, ettersom gjentagelsen av COVID-19-tilfeller globalt oppfordrer myndighetene til å innføre ytterligere restriktive tiltak, for eksempel låsing, som igjen demper håpet om en bedring av drivstoffbehovet. Dette har blitt en nøkkelfaktor som har lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. Fremover vil markedshandlere holde øye med de amerikanske råoljeleveransedataene fra American Petroleum Institute, som forfaller senere i dag. I tillegg til dette, kan oppdateringene rundt koronavirusvaksiner og den amerikanske økonomiske hjelpepakken gi ny retning for varen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector