Weekly Outlook, 04. jan 2021 – 8. jan 2021: Topp økonomiske hendelser å se på

Den bredbaserte amerikanske dollaren vil ende denne uken på et baisse spor, ettersom hengende vaksinehåp og sannsynligheten for ytterligere monetær lettelse fra den amerikanske sentralbanken har en tendens til å undergrave den amerikanske valutaen. I tillegg til dette, kan tapene i amerikanske dollar også være forbundet med forverrede koronavirus (COVID-19) forhold i USA, noe som fortsetter å utløse frykt for en økonomisk nedgang i USA, noe som bidrar til tapene i greenbacken.. 

Over dammen oppfordrer den positive markedet stemningen, støttet av optimisme over koronavirusvaksinene, investorer til å oppsøke risikofylte eiendeler knyttet til globale råvarer og fremvoksende markeder. Det er verdt å minne om at den amerikanske dollarindeksen (DXY) møtte de tyngste tapene på nesten to uker i forrige uke, hovedsakelig etter at det amerikanske husets representanter støttet $ 2.000 COVID stimulans lønnsslipp som USAs president Trump krever..

Ser vi fremover i den kommende uken, kan serien med PMI og arbeidsledighetskrav i produksjon, sammen med OPEC-JMMC-møter og referatet fra FOMC-møtet, føre til mange overskrifter for å holde markedene på farta. Bortsett fra dette, vil de geopolitiske spenningene og coronavirusoverskriftene også følge nøye og spille en nøkkelrolle for å bestemme risikonivåene i markedet.

Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

Markit Manufacturing PMI – mandag – 9:30 GMT

Disse dataene blir normalt publisert av Chartered Institute of Purchasing & Supply and Markit Economics, som måler den økonomiske veksten i Storbritannias industri. Det er verdt å nevne at den britiske servicesektoren ikke påvirker dette, verken positivt eller negativt. Handlere vil ha høyest mulige tall, som blir vurdert som bullish for GBP-valutaen. Enhver lesning over 50 indikerer utvidelse av bransjen. Omvendt viser målinger under 50 sammentrekning.

Fra den projiserte visningen forventes dataene å komme inn på 57,3, som er den samme som forrige lesing, og dette kan mislykkes i å gi noen meningsfull drivkraft til GBP-valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 57.3

DEV: 0,77

Ulemper: 55.9

DATO: 16.12.2020 09:30

2): OPEC-JMMC Møter: – Mandag – 10:00 GMT

Disse møtene deltas av representanter fra de 13 medlemmene av OPEC og 11 andre oljerike nasjoner. Hensikten med dette møtet er å koordinere og forene medlemslandenes petroleumpolitikk og sikre stabilisering av oljemarkedene, i et forsøk på å sikre en effektiv, økonomisk og regelmessig tilførsel av petroleum til forbrukere..

De diskuterer flere spørsmål angående energimarkeder, og viktigst av alt er de enige om hvor mye olje de vil produsere. Når møtet er over, snakker tjenestemennene vanligvis med journalister hele dagen. Som et resultat frigjøres den formelle uttalelsen om politiske skift og målene for møtet etter at møtene er avsluttet.


3): US ISM Manufacturing PMI – tirsdag – 15:00 GMT:

Disse dataene viser normalt forretningsforholdene i den amerikanske produksjonssektoren. Det er en av de ledende indikatorene for den generelle økonomiske tilstanden i USA. Resultater over 50 blir sett på som positive (eller bullish) for greenbacken; omvendt blir resultater under 50 sett på som bearish for valutaen.

Fra den anslåtte utsikten forventes dataene å falle fra 57,5 ​​til 56,6, noe som kanskje ikke gir noen større bearish innvirkning på USD-valutaen, ettersom avlesningen fortsatt vil være over 50.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 57,5

DEV: -0.31

Ulemper: 58

DATO: 12/01/2020 15:00

4): ADP Sysselsettingsendring – onsdag – 13:15

Disse dataene frigjøres vanligvis av Automatic Data Processing, Inc, som studerer endringen i antall sysselsatte i USA. Med enkle ord har en økning i denne indikatoren en positiv innvirkning på forbruksutgiftene, noe som derfor stimulerer økonomisk vekst. Som et resultat blir høye tall sett på som positive eller hausse for greenbacken; omvendt blir lave tall sett på som bearish for den amerikanske valutaen. Ifølge anslagene forventes tallet å falle fra 307K til 75K, noe som kan undergrave den amerikanske valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 307 K

DEV: -0.22

Ulemper: 410 K

DATO: 12.02.2020 13:15

 

5): FOMC møtereferat – onsdag – 19:00 GMT

Federal Open Market Committee arrangerer åtte møter per år. Hensikten med dette møtet er å gjennomgå økonomiske og finansielle forhold, fastslå passende holdning i pengepolitikken og vurdere risikoen for de langsiktige målene om prisstabilitet og bærekraftig økonomisk vekst. Det er verdt å nevne at FOMC-protokollene normalt frigjøres av styret i Federal Reserve, som er en klar guide til den fremtidige amerikanske rentepolitikken. En hawkisk tone blir sett på som positiv eller bullish for USD-valuta.

 

6): Innledende jobbløse krav – torsdag – 13:30 GMT

Disse dataene frigjøres normalt av US Department of Labor, som måler antall personer som innleverer førstegangskrav for statlig arbeidsledighetsforsikring. Hvis tallet er større enn forventet, viser det svakhet i det amerikanske arbeidsmarkedet, som igjen gir en negativ innvirkning på styrken og retningen i den amerikanske økonomien. Omvendt blir lave avlesninger sett på som positive eller hausse for greenbacken.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 787 K

DEV: -0,56

Ulemper: 833 K

DATO: 31.12.2020 13:30

7): ISM Services PMI – torsdag – 15:00 GMT

Disse dataene frigjøres normalt av Institute for Supply Management (ISM), som måler forretningsforholdene i USAs ikke-industrielle sektor. Det er verdt å merke seg at den ikke-industrielle sektoren ikke har noen innflytelse, verken positiv eller negativ, sammenlignet med BNP eller ISM-produksjon. Resultater over 50 blir sett på som positive (eller bullish) for USD. Omvendt blir tall under 50 sett på som bearish for greenbacken. I følge prognosene forventes tallet å falle fra 55,9 til 54,5, noe som kan undergrave den amerikanske valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 55.9

DEV: -0.04

Ulemper: 56

DATO: 12/03/2020 15:00

8): CAD – Arbeidsledighet – Fredag ​​- 13:30 GMT

Statistics Canada frigjør disse dataene, som måler antall arbeidsledige arbeidstakere, delt på den totale sivile arbeidsstyrken. Det er en av nøkkelindikatorene for den kanadiske økonomien, ettersom antall arbeidsledige er et viktig signal om den generelle økonomiske helsen, fordi forbrukerutgiftene er sterkt korrelert med arbeidsmarkedsforholdene. Hvis satsen går oppover, viser det mangel på ekspansjon innenfor det kanadiske arbeidsmarkedet. Som et resultat fører en økning i arbeidsledigheten til svakhet i den kanadiske økonomien. Imidlertid blir en lav figur sett på som bullish for CAD; omvendt blir økningen sett på som negativ eller bearish for CAD.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 8,5%

DEV: -1,16

Ulemper: 8,9%

DATO: 12.04.2020 13:30

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector